JOVD: “Christelijke dictatuur in gemeenteraad”

Zwolle – Op maandagavond stond de eerste e-petitie voor de gemeenteraad van Zwolle op de agenda, betreffende het openen van supermarkten op zondag. Een historisch punt voor de moderne democratie, maar volgens de JOVD-afdeling in Zwolle werd de petitie volledig genegeerd.

"Dat de grootste partij van Zwolle, de ChristenUnie, tegen het vrij laten opengaan van supermarkten op zondag is, dat wisten we al", zegt Simon Tol, voorzitter van de liberale jongerenorganisatie in Zwolle: "Maar dat die partij 24 zetels in de raad heeft, is nieuw voor mij." Tijdens de verkiezingen van 2014 lieten de VVD, PvdA en D66 weten dat ze het voor de zaak van de supermarktondernemers zouden opnemen, maar niets blijkt minder waar.

Door de opstelling van de coalitiepartijen wordt de stem uit de stad volledig genegeerd. De coalitie blijft vasthouden aan een evaluatiemoment in 2016 waarbij nog niet eens duidelijk is of er voor 2018 iets met het resultaat van die evaluatie wordt gedaan. De JOVD is van mening dat de evaluatie symboolpolitiek is en het dient dan ook geen enkel nut. Er hoeft geen evaluatie aan te pas te komen om in te zien dat het huidige systeem een oneerlijk en inefficiënt compromis is.

De JOVD heeft eerder laten weten dat het de huidige situatie van vergunningen en verboden op zondag onwenselijk vindt en pleit voor een volledige winkelopenstelling voor ondernemers op zondag. De petitie die de heer Mondria in Zwolle is gestart, ondersteunt deze mening. Op papier doet de gemeente er alles aan om burgers bij het beleid te betrekken. In de praktijk blijkt echter dat alle moedwillige pogingen hiertoe, door het coalitieakkoord om zeep worden geholpen.

Artikel delen:
Reacties 91
 1. Komt nog eens bij dat er wordt geheerst vanuit de naam van God:

  Gerdien Rots had het ook over De Schepper die ons allen op zondag een rustmoment heeft gegund.

  Ik heb helemaal niks te schaften met haar schepper.


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb ook niets met welke God dan ook, maar waarom moeten er tijdens wedstrijd de spelregels worden aangepast? Dat slaat in mijn optiek nergens op en er zijn voldoende supermarkten iedere zondag open om op zondag boodschappen te kunnen doen. De VVD moet maar zorgen dat ze in 2018 de grootste worden. Dan pas kunnen ze dit soort verkiezingsbeloftes proberen waar te maken.


  ⚠️ Meld

 3. Omdat 2 van de 3 spelers, de belangrijkste overigens, dat willen: supermarkten en klanten.

  De 3de speler wil onder het mom, iedereen moet leven zoals wij dat doen, het tegenhouden.


  ⚠️ Meld

 4. Het is toentertijd gewoon afgesproken en dan moet je het ook gewoon afmaken lijkt mij.

  En wat @Leonardo ook zegt laat de vvd maar de grootste worden dan kunnen zei er voor zorgen dat de winkels wel open kunnen.


  ⚠️ Meld

 5. Hebben jullie bij de VVD weer eens last van democratie? Wat vervelend nou… Wij in Zwolle willen die geld wolverij en dat gejaag niet, een dag vrij is gezond voor arbeiders…gedwongen aan het werk op zondag, want daar draair het dan op uit..willen we niet..vervelend voor de VVD maar goed voor iedereen >:(


  ⚠️ Meld

 6. Ik snap dat de VVD ook op die dag haar god de Mammon graag wil aanbidden, net zoals op de andere 6 dagen van de week..want immers de geldzucht is de bron van ons geluk…Maar helaas de democratie staat weer eens in de weg van de VVD…wat jammer nou..


  ⚠️ Meld

 7. Maar beste CU jullie zijn toch voor meer “vluchtelingen” en meer welzijn voor die gasten en nou willen jullie niet eens die winkels open gooien??
  Hoe gaan jullie dat aan al die “vluchtelingen” uitleggen dan?
  Want die willen graag op zondagen hun boodschappen ook doen en nou belemeren jullie hun daarin met jullie plannen…
  IK vind het schande want die mensen zullen het niet begrijpen … ik snap wel dat jullie niks aan je eigen volk geven maar denk aan onze medemensen…:o


  ⚠️ Meld

 8. Oh Japser, “de klanten” willen dat, wie zijn dat dan? En belangrijker hoeveel van die “klanten” willen dat dan? Ik ben ook een klant, voor mij hoeft het niet persé, maar het is me nooit gevraagd.


  ⚠️ Meld

 9. Wat een zielige brullers weer hier.
  Gelukkig werkt het in een democratie niet zo dat als er iemand met de vingers knipt een beleid meteen op de schop gaat.
  En graag zien dat de VVD bij de volgende verkiezingen de grootste wordt? Dan zijn jullie blijkbaar alle andere dingen waar deze partij voor staat; dat ze veel doen voor de bovenkant van de maatschappij (lees de rijkeren / ondernemers) en weinig voor de “gewone” burger.
  Dan heb je tegen die tijd weer iets anders om tegenaan te schoppen en over te lopen janken.


  ⚠️ Meld

 10. Het blijft bizar dat de overheid in deze tijd ondernemers nog zo klein houdt. We leven in een vrij land dus lijkt hey me dat ondernemers zelf wel mogen bepalen wanneer ze open gaan. Prima wanneer iemand op zondag zijn rustdag wil maar een ander wil dan misschien weer boodschappen doen.  ⚠️ Meld

 11. As je die winkels per se op zondag geopend wil hebben Ga je er toch lekker zelf in staan? Dat gezeur altijd, ga lekker in de randstad wonen als je zonodig 24/7 vermaakt wilt worden


  ⚠️ Meld

 12. Het is jammer dat er zo’n punt gemaakt wordt over het open gaan op zondag. Zwolle wil graag bij de grote steden horen alleen dat gaat niet omdat onze gemeentebestuur uit het grote deel bestaat uit christelijke bestuursleden. Laat de winkeliers zelf beslissen of zo open gaan of niet en niet de gemeente. En als we iedereen in hun waarde laten ivm geloof moet het volgens mij wel te regelne zijn. Iemand die niet op zondag wil winkelen ivm geloof of noem maar op moet dat dan niet doen.
  Laat iedereen in zijn of haar waarde met of zonder geloof.

  Zondag open laat het de winkelier zelf bepalen……


  ⚠️ Meld

 13. Ik stel voor om de vrijdagmiddag te gaan sluiten zoals in het prachtige oosten ook gebeurd. Graag de christelijke tradities zo snel mogelijk afbreken en andere culturen en gewoontes naar binnen halen. Voorkeur is ook zoals in het westen van Nederland een halal supermarkt waar een door de moefti aangewezen persoon de dieren de kop eraf hakt. Dat is niet zielig en beter voor het vlees. Winkels met nu gewone buitenlandse namen zoals Action vervangen in de nieuwe wereldtaal arabisch zodat ook de vluchtelingen het gevoel hebben welkom te zijn. Dan kunnen alle winkels open zijn behalve op de vrijdagmiddag Salat al-djuma.
  Maas salama (tot ziens!)


  ⚠️ Meld

 14. @japser, ik geef mijn mening en denk er zeer breed over…
  Dat probleem is nu zo groot dat het bijna op alles betrekking heeft en als je het om welke reden dan ook niet leuk vind of zo dan reageer je toch niet, japser  ⚠️ Meld

 15. Geachte beestje,

  als het mogelijk voor mij zou zijn als frisse jongeman in het hoogtepunt van mijn leven, zou ik met plezier elke winkel in Zwolle hoogstpersoonlijk runnen op elke zondag van het jaar. Helaas is dit niet mogelijk doordat misschien winkeleigenaars zelf in hun winkels willen staan. Ook op zondag dus. Dit is heeft de gemeente Zwolle helaas verboden, wat hetgene is waar de JOVD tegen pleit.

  Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb geïnformeerd hoe het eraan toe gaat in de echte wereld. Veel plezier met uw zondagsrust, en tot maandag in de winkels van Zwolle!

  Met vriendelijke groet,

  Een geëngageerd kosmopoliet


  ⚠️ Meld

 16. br, alleen de mening van jasper is geldend en als waarheid te bestempelen. Ieder andere mening is gedacht “vanuit het negatieve” en “niet realistisch en sociaal”. Jasper begrijpt nog niet dat wilders 1,5 miljoen stemmen heeft. Mocht er ooit een politieke partij worden opgericht voor islamieten zoals DENK en krijgt 1,5 miljoen stemmen, dan zijn de rapen gaar en precies volgens plan van Erdogan en kornuiten.
  Er zullen geen 1,5 miljoen jasperdenkenden of D66 mensen zijn in NL.
  En de democratie is als een rijdende trein, wij moslims stappen uit bij de volgende halte en zullen met onze minaretten, onze soldaten de winnende hand krijgen. Deze laatste zin is ook te lezen in de wiki van Erdogan. Lekker slapen, de ministerpresident waakt over u.


  ⚠️ Meld

 17. br; Dat “vluchtelingenprobleem” is voor mensen zoals jij een groot probleem, gelukkig geldt dat lang niet voor niet iedereen. Dit topic heeft niets te maken met vluchtelingen, helemaal niets.


  ⚠️ Meld

 18. Gelukkig ga jij daar niet over japser, en beslist de administrator wat wel of niet geplaatst word. Dan zou het wel heel saai worden op dit log. Vind zelf ook dat deze ronde eerst afgemaakt moet worden. En elke supermarkt aan de beurt geweest is. Wel zo eerlijk. Dit is nu eenmaal besloten in de coalitie en word daar blijkbaar breed gedragen door alle partijen. Of je het er nu mee eens bent of niet. Mij maakt het niet uit wel of niet open op zondag, zes dagen van open van 8.00 tot 21.00 vind ik meer dan voldoende. En zo verdienen de cafetaria’s, pizzeria’s en dergelijke ook nog wat op zondag.


  ⚠️ Meld

 19. Dat vind jij dat dat een non-argument is. Natuurlijk willen de supermarkten er vanaf. Logisch, vooral als je al aan de beurt geweest bent als supermarkt. En een leuke extra omzet gedraaid hebt. Gewoon afmaken totdat elke supermarkt aan de beurt geweest is wel zo eerlijk tegenover de supers die nog niet die mogelijkheid hebben gehad. Vind het zelf ook een raar systeem deze roulatie, maar zo is het nu eenmaal besloten door de coalitie. Zelfs jou partij D66 was niet voor deze petitie.


  ⚠️ Meld

 20. hallo met adri

  wat een gezeur allenaal weer gewoon wat verder.fietsen is dat nu zo moeilijk raad heeft nee gezegt nou klaar dan volgende keer beter


  ⚠️ Meld

 21. Zwolle loopt 10 jaar achter, dat weet toch iedereen! En over 10 jaar zijn alle supermarkten en winkels op zondag open in Zwolle, zoals nu bijvoorbeeld een provincie hoofstad als Utrecht. En niemand praat er meer over in Zwolle, dat wij een achtergebleven gebied waren!


  ⚠️ Meld

 22. Werken op Zondag verbieden, kun je daar ook al democratisch voor kiezen?
  Laten we bij de grefo’s op zondag maar het gas, licht en water gaan afsluiten. Kijken wie ze dan inschakelen om dat op zondag te verbieden.


  ⚠️ Meld

 23. Ik erger me dood aan die prehistorische zondagsregelingen, maar duizendmaal liever de ChristenUnie in de gemeenteraad dan de onbetrouwbare VVD’ers aan de macht.

  Je ziet het in het land: met de VVD aan de macht wordt het voor het gewone volk alsmaar slechter. Men doet alsof het ook voor Jan Modaal beter wordt, maar alles wat de VVD besluit is ten dienste van (grote) ondernemingen.


  ⚠️ Meld

 24. Hallo met adri

  overhijd gaat over sluittijden joihann

  nu dus de gemeente en hun hebben nee gezegt duidelijk toch hadden we wat anders moeten kiesen en er zijn elke zondag zeven winkels open jij kiest er zelf voor die niet op te zoeken

  Maar wil geen ruzie hoor!!!!!


  ⚠️ Meld

 25. Sinds 1982 heeft Pvda en CDA een dikke vinger in de politieke pap gehad. Bijna 30 jaar lang is het geld over de balk gesmeten door deze partijen en de VVD ging daar in mee natuurlijk. Zij willen mederegeren. Het volk was daar klaar mee, stemt een andere partij en wind in de kamer en nu moet er net zoals overal in EU worden bezuinigd.

  En nu heeft de VVD het gedaan die bezuinigingen. Zij zijn verantwoordelijk voor de puinhopen en het opruimen hiervan. Tot zover de gemiddelde visie van de burger.

  Gauw weer terug naar het “kwartje van Kok”. Is Diederik Samson al gescheiden van zijn vrouw?


  ⚠️ Meld

 26. Tja, de provincie(hoofdstad) op zijn kleinst. Zwolle is het lachertje van het land. Kleine stadjes om ons heen hebben meer koopzondagen dan Zwolle en we zetten onszelf weer te kijk als primitief conservatief dorpje. Ik denk dat als de supermarkten en de inwoners van Zwolle graag zien dat deze op zondag open zijn, onze lieve heer ook wel een oogje toeknijpt. Wordt tijd dat we realiseren dat we in een snelle wereld leven, met iPads, 4g internet, uitzending gemist, 4 treinverbindingen per uur naar het westen en de wens de supermarkt te kunnen bezoeken op zondag. Uiteraard steekt ChristenUnie haar hoofd weer in het zand als braafste jongetje van de klas. Regels zijn regels, afspraak is afspraak. Godzijdank wordt deze partij kleiner en kleiner, net als haar invloed op de hedendaagse manier van leven. #bah #welkomin2015


  ⚠️ Meld

 27. Het is erg grappig om de sympathie van Lebalie te lezen mbt de Islam. En de grap is dat die groep van 1,5 miljoen Wildersstemmers eigenlijk nog veel groter is, maar dat wanneer er echt gestemd moet worden de helft niet op komt dagen omdat ze of de weg naar het stembureau niet weten te vinden, of vergeten zijn hoe ze hun eigen naam schrijven. Paniek zaaien, dat is wat Geertje W. goed kan. Van mij mag hij dat blijven doen. Ik vind het kolderiek, vermakelijk en hij houdt weldenkend Nederland scherp. Geert zou ook niet willen dat de winkels open gaan op zondag, want dan heb je een extra dag kans op een terroristische aanslag. Ik zou het fijn vinden als we dit angstzaaien achterwege laten en de winkels gewoon open laten als de winkelier dit wil.


  ⚠️ Meld

 28. Eens met Joihann. Verbieden voor IEDEREEN om op zondag te werken. Voetballers, politie, horeca, nutsbedrijven, media (geen televisie, internet of telefoon), ziekenhuizen dicht, brandweer dagje vrij. Zo heeft de Heer dat geboden. Want o wee als er iemand op zondag gaat werken, dan vergaat de wereld.

  We leven in een steeds flexibel wordende samenleving. Wat voor jou de zondag is, is voor de ander misschien de woensdag. Dat jij thuis wilt blijven, betekent niet dat een ander daarom niet mag winkelen. Uiteindelijk zou het aan de detailhandel moeten zijn om te beslissen of ze de deuren van hun winkels op zondag willen openen. En reken maar dat ze dat willen. Want er zijn zat winkels op internet die het gat op de zondag maar al te graag blijven opvullen.


  ⚠️ Meld

 29. Lekker laten zo als het is, leeglopers weten met hun tijd geen raad. Dus moeten de winkels open. Lees eens een zinnig boek of wordt vrijwilliger op de zondag dan heeft het personeel in de zorg ook nog wat.


  ⚠️ Meld

 30. Ha ha je klinkt net als Balkenende, met je normen en waarden Alexander. Els heeft wat mij betreft wel een beetje gelijk. Als ik soms zag hoeveel mensen er voor de deur stonden , voor dat de super bij mij in de buurt open was. Dacht ik ook wel eens hetzelfde.


  ⚠️ Meld

 31. Wie kan mij uitleggen hoe het volgende zit:

  Ooit heb ik begrepen dat kerk en staat gescheiden zijn.
  Hoe kan dan een beslissing gemaakt worden op basis van de schepper en zijn nooit geverifieerde visie op de zondag.  ⚠️ Meld

 32. Nutteloze discussie hier op dit forum. Voor mij blijft de vraag staan dat ik die jankers van een JOVD niet hoor over het schandalige optreden van hun eigen partij id raad.
  Zij zijn zelf de reden dat dit niet doorgaat, omdat andere deals belangrijker zijn…
  Laat ze hun eigen fractie maar eens om uitleg vragen!


  ⚠️ Meld

 33. Geachte Dorus,

  allereerst zou ik u graag willen wijzen op de enorme hoeveelheid bijval die de JOVD heeft ontvangen bij dit artikel alleen al, leest u alstublieft deze reacties een beetje door. U zult merken dat deze discussie verre van nutteloos is. Maar dit geheel terzijde.

  U spreekt ook over het schandalige optreden van de ‘eigen partij’ in de raad. Ik neem aan dat u met deze eigen partij op de VVD doelt, wat een compleet foutieve aanname is. Ik zou u graag op een artikel willen wijzen van de site parlement.com over de JOVD. Als u op uw vrije zondag even tijd over heeft om dit te lezen zult u zien dat de JOVD in politiek opzicht volledig onafhankelijk is van de VVD.

  Daarbij vind ik het interessant dat u stelt dat andere deals belangrijker zijn voor de zogenaamde ‘eigen fractie’, aangezien dit helemaal nergens op slaat. Zoals u doorgehad zou moeten hebben als u ?berhaupt het artikel gelezen had staat hierin dat er over dit onderwerp is gesproken in de gemeenteraad. Dat betekent dat er een stemming hierover is geweest of nog op weg is. Ik geloof dat dit laat zien dat de VVD er wel degelijk mee bezig is, maar gewoon geen bijval krijgt van partijen als de CU.

  Ik zou het zeer op prijs stellen als u uw feiten op een rijtje had voordat u een welwillende organisatie als de JOVD onder vuur gaat nemen.


  ⚠️ Meld

 34. @bolke Dat kan ik wel uitleggen. De kerk heeft geen (rechtstreekse) invloed op de staat. In onze democratie zijn er echter partijen die zich laten inspireren door hun (christelijke) geloof. Dat uit zich in standpunten op velerlei gebied (onderwijs, zorg, natuur etc) en dus ook op de zondagsrust. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar dat standpunt betekent niet dat kerk en staat geen gescheiden grootheden zijn.
  Helaas voor jou en vele anderen is de CU de grootste partij en heeft de CU bij de college-onderhandelingen dit punt ingebracht en uitonderhandeld. Zo werkt dat in een democratie waar meerdere partijen samen een meerderheid moeten vormen.
  In 2018 zijn er nieuwe kansen om dit punt te agenderen.


  ⚠️ Meld

 35. @dame,

  duidelijk, dus kerk en staat zijn niet gescheiden.

  Op zich is dit ook geen probleem.
  mijn advies zou voor winkels zijn om te werken met vrijwilligers op zondag en de betaling van klanten op maandag te verwerken.
  pinnen is een automatische incasso dus die kun je gewoon op maandag laten voltrekken en je geeft de mensen die op zondag vrijwillig in de winkel staan op maandag een wat hoger uurloon omdat de maandag een zware dag is.

  probleem opgelost.


  ⚠️ Meld

 36. 1600 handtekeningen op 124.032 inwoners is toch een lachertje
  Het lijkt wel of de hardste schreeuwers altijd maar gelijk denken te moeten krijgen, jullie zijn niets meer en minder dan een stel verwende kinderen die er niet tegen kunnen nee op het rekest te krijgen. De mentaliteit van de huidige generatie die niet weet hoe ze hier mee om moeten gaan. Als je de allure van een grote stad met een 24 uur’s economie wenst ga je daar toch lekker naartoe verhuizen?


  ⚠️ Meld

 37. @prominente koning, die teentjes waren wel héél kort waar ik op ging staan….
  Waar rook is, is dus vuur.. (Soms lid van JOVD)
  Anders durfde je ook wel met je normale naam te reageren!


  ⚠️ Meld

 38. @bolke ik had natuurlijk geen dubbele ontkenning moeten gebruiken: kerk en staat zijn zeker gescheiden in onze democratie.
  Je kunt met hetzelfde recht stellen dat er geen scheiding is tussen bedrijfsleven en staat, omdat er partijen zijn die voor de ondernemersbelangen opkomen? De algemene zondagsopenstelling in Zwolle is een kwestie van tijd, vermoed ik.


  ⚠️ Meld

 39. Dat de grootste partij van Zwolle, de ChristenUnie, tegen het vrij laten opengaan van supermarkten op zondag is, dat wisten we al”, zegt Simon Tol, voorzitter van de liberale jongerenorganisatie in Zwolle: “Maar dat die partij 24 zetels in de raad heeft, is nieuw voor mij.”
  ->
  Als de ChristenUnie meer zetels heeft dan de VVD dan…
  doen ze het blijkbaar beter dan de VVD!
  God is natuurlijk m?t de ChristenUnie
  ?n zijn wil geschiede – dat zien we nu alweer!
  Maar meneer Tol kon u dan zelf niet tot 24 tellen?/!
  ;););)


  ⚠️ Meld

 40. Commentaar op bericht door adrie, op 22 september 2015 16:34.

  Bijna onbegrijpelijk wat je schrijft.

  Wat de grefo’s in Zwolle, dus de overheid, doet, is ordinaire knevelarij.

  En het gezegde:
  Hou jij ze DOM, zal ik ze ARM houden –

  doet nog steeds opgeld voor de grefo’s en VVD (en niet alleen in Zwolle).  ⚠️ Meld

 41. De reden dat de CU zo groot is, is omdat er in de kerk wordt opgeroepen zeker te gaan stemmen. Uiteraard luisteren goed christenen naar zulk advies.


  ⚠️ Meld

 42. Woorden als “christelijke dictatuur” en “gijzeling” gebruiken voor een mening over openingstijden van supermarkten. Beetje over de top als je bedenkt dat de meeste supermarkten 6 dagen per week van 8 tot 8 (of zelfs 9) open zijn. Voor mij zijn deze openingstijden ruim genoeg. Dat we daarmee klaarblijkelijk achter lopen op de rest van het land, vind ik totaal niet interessant. Ik heb niet op een christelijke partij gestemd, maar ga gezien de enorme drukte, bij voorkeur niet op zondag naar de supermarkt. Het lijkt op zondag alsof de supermarkt maar 1 dag in de week open is. Uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat de supermarkten over een aantal jaren allemaal op zondag geopend zijn.


  ⚠️ Meld

 43. Laat ze direct Pasen ook maar afschaffen. Dat gezeur over wie het eerst een ei heeft gekocht en dan al die gekleurde eieren bah. Nooit zie je een zwart ei..pure racisme dunkt mij. Ik roep op alle eieren zwart te schilderen dat zal ze leren. Supermarkten volg dit advies. P.s. De kerstman mag van mij ook wel in de ban. Met zijn ongeschoren blank baard. Zo das mijn mening. Hup supermarkten dag en nacht open 24/7. Huppakeee we maken de maatschappij nog sneller en gekker. Iedereen lekker laten gek doen in versneld tempo. Meer werk voor de hulpverlening. Allemaal een pilletje. Ik zie een gat in de markt.


  ⚠️ Meld

 44. @Dame, op 22 september 2015 22:13
  Ja ik denk dat iedere politieke partij invloed probeert uit te oefenen op de staat.
  Dat geldt niet alleen voor de cda/sgp/cu maar net zo goed voor de d66/pvda/pvv/vvd/enz.
  Ook niet godsdienstige politieke partijen hebben hun éigen specifieke levensovertuigingen van waaruit ze hun beleid maken. (bv sociaal democraat, of liberaal).
  En naast werkgeversorganisaties heb je ook de werknemers organisaties (fnv/cnv e.d.) die invloed proberen uit te oefenen op de staat en haar beleid.


  ⚠️ Meld

 45. Hallo met adri

  Johannn bedoel te zeggen wij hun kiesen de cristenuir heeft nu gewonnen door ons als keizers dus dat weet je dan

  volgende keer wint n ander en die mag dan bedenken zo werkt het toch altijt!!

  ik snap jouw wel en mischien krijgen hun ook nog ruzie en mogen we weer snel kiesen

  mvrgr!!!!  ⚠️ Meld

 46. @Japser, op 23 september 2015 8:01
  Heb je daar ook een bron voor, of komt het uit je onderbuik?

  Ik ken trouwens ook mensen die niet christelijk zijn maar wel op de CU gestemd.


  ⚠️ Meld

 47. Hallo met adri

  Jasper blijf wel eerlijk het zijn er al 7 op zondag en geen vier en wat de reden is hun hebben gewonnen in 2014 dat betekend dus (kleine( stukje verder fietsen tot 2018 volgende keer beter!!!


  ⚠️ Meld

 48. @adri welke zeven? Goed, het zijn er niet 4, ik vergat de Plus. Maar welke twee dan nog meer?

  @Veldwachter ik hoef mij niet te verantwoorden. Je gelooft me, of je gelooft me niet.


  ⚠️ Meld

 49. hallo met adri

  mijn link komt al twew keer niet bij jouw

  het zijn de coop de aldi in aalanden en dieze ah statshagen lidl in zuid en holtebrlek en de spar dat is zeven plus is al tijdje weg

  maar snap jouw ook wel beetje jasper


  ⚠️ Meld

 50. Die gasten in de politiek van welke partij dan ook kunnen van alles beloven maar komt er toch niks van…..
  Mensen die daarin geloven kunnen beter in Efteling gaan wonnen…


  ⚠️ Meld

 51. @Japser, op 23 september 2015 15:56
  Als je een bewering doet moet je m.i. ook met een bron komen.
  Verder zou ik niet weten waarom ik je moet geloven.


  ⚠️ Meld

 52. Br, er is geen partij die al zijn politieke beloftes waar kan maken, het zijn beloftes geen besluiten. Het huidige besluit is democratisch genomen en geldt voor een bepaalde periode. Het blijft gewoon raar dat nu ineens dat besluit op de helling moet. In 2018 nieuwe ronden, nieuwe kansen.


  ⚠️ Meld

 53. Jasper, ik geloof niet, en geloof jou ook niet. Je lijkt me te jong om de verzuiling nog meegemaakt te hebben. Toen kregen kerkgangers nog wel een stemadvies vanuit de kerk. VARA-leden trouwens ook. 🙂 Die tijd ligt al zo’n 50 jaar achter ons.
  Jij lijkt me ook geen kerkganger, dus ik vraag me af of je die stelling wel uit eerste hand hebt.
  Het besluit is democratisch genomen. Mij interesseert het persoonlijk niet echt, omdat ik mijn boodschappen op zondag wel in huis heb en ik het “zondagsgevoel” plezierig vind. Ik zie wel een toenemende druk vanuit de ondernemers en samenleving. Uit een bovenstaande link begrijp ik dat alle supermarkten B&W gevraagd hebben het beleid te herzien en de zondagopenstelling te verbreden. Dat vind ik een belangwekkend signaal om de spelregels tussentijds te wijzigen. De gemeenteraad denkt daar kennelijk anders over. Dan blijft alleen over om in 2018 via je stem je standpunt duidelijk te maken.


  ⚠️ Meld

 54. Ze praten te veel, evolueren te veel, nemen bijna elke x foute beslissingen en uiteindelijk wordt het niks….

  de heer Tol is niet van CU maar ook hij zou moeten weten dat het allemaal niks wordt het gaat om de tijd(proberen zolang mogelijk in de politiek te zitten om daarna je wachtgeld binnen te krijgen)… daar gaat het om..
  Welke besluiten, goed of niet, voor of tegen het volkje dat kan die gasten in de politiek niks uitmaken…
  tegenwoordig zijn er geen politici die je kunt vertrouwen.
  kijk dan bv wat in Ommen gebeurt met de burgemeester, geruchten gaan rond van: Hij heeft ooit iets gestolen, andere zeggen hij deed het buiten de deur, en ga zo maar door,, nota bene d66 dat graag mensen in de partij wilt hebben die eerlijk en voor het volkje zijn, nou…
  Er zullen altijd gasten zijn die tegen en voor zijn ze maken het zo moeilijk gooi alles gewoon open op zondag en klaar, zijn genoeg mensen die op zondag willen werk die nu zonder werk zitten…


  ⚠️ Meld

 55. hallo met adri

  br in die laatste zit wel iets alleen ben ik bang dat de winkeliers gaan uitbuiten en verpligt zeggrn dat je moet werken op zondag

  komt ook wel door de de politiek flex werk heeft alles kapot genaakt komt door de hooge heren!!!


  ⚠️ Meld

 56. Dat kan inderdaad het gevolg zijn van het besluit waarbij de zondag een “gewone dag” wordt. Nu willen veel jongeren graag werken op die omdat het ook beter verdient dan een gewone werkdag. Het verdient beter omdat de zondag voor velen een rustdag is en het dus bijzonder is wanneer je moet werken. Dat verschil gaat waarschijnlijk verdwijnen wanneer alle dagen hetzelfde zijn.


  ⚠️ Meld

 57. Ik krijg net de peperbus door mijn brievenbus,met daarin op de voorpagina een fantastische uitspraak van die Gerdien Rots: ze heeft begrip voor mensen die alle supermarkten open willen op zondag, maar er zijn ook Zwollenaren die daar geen behoefte aan hebben!! Deze laatstgenoemde groep moet zich ook vertegenwoordigd voelen!!!!! Hahahaha,wat een giller!!! Als het over asielzoekers gaat (sorry jongens) wordt er geen rekening gehouden met de tegenstanders!!!!! Wat een lachertje dat mens!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 58. Helaas word door zo weinigen, velen hun achterhaalde mening door de strot gedrukt.

  Het is totaal niet meer van deze tijd om zondags de winkels gesloten te houden.
  Tenslotte leven wij niet meer 200 jaar geleden .

  Wederom een nederlaag voor democratie.

  Jammer dat vele religies , zulke macht wellustige mensjes zijn.

  Ik vermoed niet dat onze lieve heer last heeft van zondags de winkels los.


  ⚠️ Meld

 59. Richard,
  Kun je ook begrip hebben voor de mensen die er niet op te zitten wachten? En weer worden de vluchtelingen erbij gehaald. Dit wordt toch ook zo netjes mogelijk opgelost. De vraag is in wat voor een maatschappij we willen leven. Willen we in een maatschappij leven waar nog meer geconsumeerd moet worden. Ik vind het wel lekker, die vrije zondag. Ik werk zelf in de supermarkt en wij zijn op dit moment niet open. Dit is voor ons een gezinsdag, omdat het de enige dag is, dat er niets op het programma staat. Ik vrees dat ik straks ook op de zondag moet werken. Dat zou jammer zijn voor de tijd die we nu met ons gezin hebben. En ik ben niet heel erg gelovig…, dat is voor mij dus geen reden.


  ⚠️ Meld

 60. Dat ligt maar net aan de roosters. Maar al zou ik op zaterdag vrij zijn, dit is geen rustige dag i.v.m. wedstrijden sport. Dan zijn we niet als gezin bij elkaar. Dit kan alleen op zondag.


  ⚠️ Meld

 61. Zondagsrust heeft niets met geloof te maken, maar met traditie en gewoonte. Ik ben niet gelovig, en ik ben het er dan ook niet mee eens dat de gemeenteraad van deze stad overheerst wordt door gelovigen in plaats van politici met een realistisch wereldbeeld. Maar ik hou van de rustdag. Heerlijk, geen mensen op straat die tegen je aan lopen. Dat zou een conservatief toch moeten aanspreken?

  Wat me nog het meeste stoort, is dat het de JOVD is, de jongerenafdeling van de VVD. Die denken blijkbaar dat mensen meer geld uitgeven in 7 dagen dan in 6 dagen. Laat ik de JOVD dit zeggen: denk niet dat iedereen bulkt van het geld zoals jullie ouders, de chirurgen, de advocaten, de dierenartsen. Wees voorbereid op de wederopstanding van Robin Hood!


  ⚠️ Meld

 62. Hoe je ook over de ChristenUnie denkt (en nee ik stem niet op de CU): de ChristenUnie is op eerlijke wijze de grootste partij geworden in Zwolle en mag dan ook haar stem laten horen. Als dat de VVD-ers niet aan staat moeten ze zelf maar beter hun best doen om de grootste te worden! ?f naar een andere stad verhuizen!

  😉


  ⚠️ Meld

 63. Jammerlijk hokjesdenken van de VVD-jeugd. Zou mij dus als Christelijk PvdA-stemmer moeten afzetten tegen de Christelijke dictatuur in gemeenteraad.
  De jeugd van die club, maakt het bijna net zo bont als de VVD-senior “Papje” met zijn column in het “nixxx te melden reclame- huis aan huiskrantje”. Waar hij al weken loopt te janken over het circus.


  ⚠️ Meld

 64. 😮 krijgt Gerrit v/d K “Papje” van het reclame- nietszeggende huis aan huiskrantje “De Swollenaer” weer de ruimte voor zijn speledingetje “het circus”. Zal me overigens niet verbazen als de nogal omvangrijke persoon gewoon door “De Swollenaer” betaald wordt (op zich al onvoorstelbaar gezien het niveau van zijn stukjes) én door de circus-lobby… Zeg maar ‘op zijn VVD’s’. Alles beter dan zijn gewoonlijke peace of cake… “VVD-propaganda”.

  Bovendien lijkt het circus toch ook niet meer van deze tijd?!

  Veelzeggend dat het ‘ ‘reclame- huis aan huiskrantje’ deze propaganda al jaren faciliteert. En sponsort.


  ⚠️ Meld

 65. @Dorus

  Beste Dorus,

  bij deze mijn eigen naam, ik geloof dat u hiernaar snakte? Het spijt me voor mijn behoorlijk late reactie, maar na die opmerking van u heb ik anderhalve week in het ziekenhuis moeten liggen met een blessure aan mijn brein en tenen. Ik wist niet dat u een geestelijke stoornis heeft en het spijt me dat ik ooit met u de “discussie” ben aangegaan. Ik zet dit tussen aanhalingstekens, omdat ik duidelijk de enige ben die de discussie aan wil gaan.

  Ik, als onafhankelijke D66-stemmer, ben op geen manier gelinieerd aan de JOVD. Ik ben slechts een geëngageerd burger die graag de juiste dingen ziet gebeuren. Bijna net zoals u, maar ik ondersteun het met goede argumenten. Argumenten waarvan u, overigens, niet in staat was om te weerleggen. Het enige wat u tegen mijn redenatie in kon brengen is stellen dat ik op mijn teentjes getrapt was. Dit viel echter toen wel mee, maar nadat ik de reactie van u gelezen had was ik behoorlijk op mijn teentjes getrapt.

  Is het in onze hedendaagse maatschappij niet meer toegestaan om tegen de stroom in te gaan en de JOVD als gerespecteerde organisatie te verdedigen? Ben ik als ik dit doe onmiddelijk een zogenaamde “outcast” van onze maatschappij en ben ik op mijn teentjes getrapt? Dat vind ik namelijk belachelijk en niet passend in onze tolerante samenleving.

  Ik zou graag met u een echte discussie aangaan waarin u reageert op mijn standpunten in plaats van mij persoonlijk aan te vallen op een populistische wijze. Als dit niet mogelijk is voor u zou ik het op prijs stellen als u zich buiten deze discussie zou kunnen houden.

  M.V.G.
  Guus B


  ⚠️ Meld

 66. :D:D:D:D:D:D:D:D:D
  @Jan Remmers
  Ik, als devoot christen, ben het ten zeerste oneens met uw godslasterende uitspraken. Zondag is al jaren een rustdag en dat zorgt enkel voor voorspoed en gezondheid. Uit statistieken blijkt dat op zondagen de minste ongelukken gebeuren en toen de winkel op zondag open was, werd mijn oom bijna van de sokken gereden op de parkeerplaats van de lokale buurtsuper!!!! 8):P8):P:P:P:D>:(
  Dus wat u predikt is dat u lak heeft aan elk levend organisme. U bent vast ook een pvv-stemmer en putin aanhanger. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  Groetje Pieter


  ⚠️ Meld

 67. Ik snap niet dat zoveel mensen hier een probleem van maken.
  er hebben nou eenmaal dusdanig veel mensen op de christen unie (en daarmee ook op hun standpunten) gestemd, dat ze ruimschoots de grootste partij van Zwolle zijn.

  Dan is het toch logisch dat een aantal van die standpunten ook doorgevoerd worden, ook al is niet iedereen daar blij mee.

  Van mij mogen de winkels ook open op zondag. Maar ik ben niet anders gewend dan dat ze dicht zijn op zondag, dus doe ik op zaterdag gewoon wat extra boodschappen.

  Ben ik dan wat vergeten, vraag ik het wel aan m’n buren of ga ik alsnog even naar een supermarkt die wel open is.

  Overigens weet ik wel zeker dat het lang niet voor elke supermarkt gunstig is als ze allemaal open gaan. personeel kost namelijk 200% loon en uiteindelijk zullen er weinig extra klanten komen. de omzet op zaterdag zal wat dalen en verschuiven naar zondag, maar door de extra personeelskosten zijn ze alleen maar duurder uit.

  Nu is het nog gunstig aangezien ze niet allemaal open zijn, waardoor de supermarkten die wél open zijn extra klanten krijgen die normaal naar een andere supermarkt zouden gaan en daarmee extra omzet behalen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.