ZBC geeft clinic aan kinderen Tsjernobyl

Zwolle – De Zwolsche Badminton Club (ZBC) ontvangt op 25 september en 2 oktober kinderen uit Tsjernobyl om ze een onvergetelijke avond te bezorgen. In de ZBC-hal aan de Ossenkamp 5, aanvang 19.00 uur. De kinderen zijn hier op initiatief van de Stichting Tsjernobylkinderen Zwolle (http://www.tsjernobylzwolle.nl/ ). Doel is om kinderen die wonen in radioactief besmet gebied in Wit-Rusland een verblijf in Nederland te geven, voor herstel van de lichamelijke weerstand en opbouw van lichamelijke en geestelijke gezondheid. Helaas blijkt dit, vele jaren ná de beruchte kernramp, nog nodig. Tijdens hun verblijf in Zwolle krijgen de kinderen normaal les van hun eigen leerkracht, maar ook een sportief en cultureel programma.

Twee jaar geleden vond deze happening ook plaats, en dit was zó goed bevallen, dat er niet na hoefde te worden gedacht toen er een nieuw verzoek kwam. Ook dit jaar zal de clinic onder leiding van de eigen Russische ZBCdivisiespeler Oleg Gouriev worden georganiseerd. Hij zal ze in hun eigen taal laten kennismaken met de badmintonsport.
Gastouders en andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd een shuttletje mee te slaan. Naast geplande competitiewedstrijden (ZBC2, ZBC4 en ZBC5 spelen!) is er op de vrijdagavond ook altijd ruimte om recreatief te badmintonnen in een ongedwongen sfeer.

Meer weten over de ZBC? Surf dan eens naar www.badminton-zwolle.nl

Artikel delen: