FC Zwolle wint in Emmen

|   Laatste wijziging

FC Zwolle heeft vrijdagavond in Emmen gewonnen met 0-1 van FC Emmen. Ondanks het tumult rond het mogelijk opstappen van coach Jan Everse liet FC Zwolle op bezoek bij Emmen niet van de wijs brengen.


Spelers vieren de 0-1 samen met trainer Jan Everse. De stelling van de spelersgroep lijkt duidelijk…


De FC Zwolle supporters waren weer met velen aanwezig om de club aan te moedigen…

De Portugees Tozé zette, na een voorzet van Holla, de gasten vijf minuten voor het rustsignaal op een 0-1 voorsprong. Ondanks een matige tweede helft aan Zwolse zijde werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven. Reijnen kreeg twee gele kaarten en moest daarom met rood het veld verlaten.

Na een bewogen week moest FC Zwolle vanavond in haar tweede thuishaven aantreden op het veld van FC Emmen. Met de 5-0 zege op AGOVV in de achterzak was het zaak om de strijd om de derde periodetitel goed in te luiden. De basiself die mocht aantreden tegen de ploeg uit Drenthe leek zich meer dan bewust van deze boodschap. De rijkelijk aanwezige Zwolse supporters konden zien dat hun ploeg over de nodige gretigheid en beleving beschikte. Wellicht ingegeven door de perikelen van de laatste dagen omtrent trainer Jan Everse.


….

In de eerste helft combineert FC Zwolle naar hartelust en is zichtbaar tevreden met het nieuwe spelsysteem. Het felle en scherpe spel van FC Zwolle wordt vooralsnog niet direct beloond met een doelpunt. De scherpte in de afwerking ontbreekt. Derk Boerrigter laat een riante mogelijkheid liggen op de opening van het bal. Na het goede voorwerk van teamgenoot Marcel Kleizen weet de linkermiddenvelder goalie Thomas Villadsen niet doeltreffend te passeren.

In de 38e minuut geeft Tozé een voorbode op zijn doelpunt die twee minuten later volgt. Een vrije trap van Danny Holla wordt losgelaten door de keeper van FC Emmen. Toze kan de tip-inn niet verzilveren. Het maximaal haalbare is een corner voor de Zwollenaren. In de 40e minuut staat het vizier dan wel op scherp. Een goed geoliede aanval via Anton Jongsma en Danny Holla wordt op waarde ingeschat door de topscorer aan Zwolse zijde. Zijn zevende doelpunt van de competitie betekent de meer dan terechte 0-1 voorsprong. Vlak na rust lijkt FC Zwolle de stand naar een 0-2 voorsprong te tillen. Een uitstekend opgezette aanval vindt geen ideale afronding wanneer Anton Jongsma de keeper probeert te verschalken met een lepe boogbal. De compleet vrijstaande Toze wordt over het hoofd gezien door de technisch begaafde middenvelder.   

Pas in de 64e minuut valt de eerste mogelijkheid van FC Emmen te noteren. Een afstandschot van Christy Bonevacia scheert rakelings naast de kruising. Een grotere rol van betekenis is vooralsnog niet weggelegd voor de thuisploeg. Enkele minuten later wordt FC Zwolle een duidelijke penalty onthouden wanneer Toze bijna wordt ontdaan van zijn wedstrijdtricot. De matig leidende Ruud Bossen ontgaat het incident. Nog geen enkele minuten later wordt dezelfde Toze overduidelijk in de rug geduwd in het strafschopgebied. Ook deze keer wordt een meer dan terechte penalty weggewuifd door de arbiter van dienst.

Met nog een kwartier op de klok zet FC Emmen aan voor de eindsprint. De Zwolse defensie weet niet van wijken, maar moet in de 76e minuut dan toch kleur bekennen. Een dieptepass wordt compleet verkeerd ingeschat wat invaller Bas Dost de grootste kans voor de thuisploeg oplevert. De aanvaller schiet vrij onbeheerst over het doel van Diederik Boer. In het verdere verloop van de tweede helft wordt het vertoonde spel er niet beter op van beide zijdes. FC Emmen probeert het wel, maar kan geen vuist maken. FC Zwolle daarentegen mist de rust om de zege in veilige haven te spelen. De slotfase wordt nog hectisch wanneer verdediger Etienne Reijnen aan de noodrem moet trekken wanneer het Zwolse middenveld even daarvoor verzaakt. Zijn tweede gele kaart betekent het einde van de wedstrijd en een schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd.  

De Zwollenaren houden in defensief opzicht goed stand en krijgen ondanks de numerieke minderheid nog een mogelijkheid op de 0-2. Anton Jongsma moet toezien dat zijn inzet tot corner wordt verwerkt. Op basis van het vertoonde spelbeeld en de getoonde inzet, hebben de Zwollenaren een verdiende 0-1 overwinning geboekt in Emmen. Volgende week kan de uitstekende reeks worden uitgebouwd in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Geen gemakkelijke opgave, maar de resultaten van de afgelopen weken moeten zeker het nodige zelfvertrouwen geven.


Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Emmen: Villadsen; Bevaaert (73. Dost), Breinburg, Van der Kruis ©, Görtz, Kamps (59. Demeijer), Haemhouts, Bonevacia, Bernhardt (82. Pannekoek), Sergio van Dijk en Friis.

FC Zwolle: Boer; Derlagen, Moisander, Reijnen, Van der Sluijs, Boerrigter (81. Van Polen), Van der Haar ©, Holla, Jongsma, Tozé (87. Bijl) en Kleizen (68. Bakker).

Scoreverloop:40. Tozé 0-1.

Gele kaarten:
Bonevacia (FC Emmen), Boerrigter, Jongsma, Holla, Tozé (FC Zwolle).

Rode kaart:
Reijnen, 2x geel (FC Zwolle)
 
Toeschouwers: 4058

Arbitrage:Dhr. R. Bossen (scheidsrechter), dhr. R. van der Hilst en dhr. M. Strijker (ass. scheidsrechters), dhr. H. IJsbrandy (4e official). 

(Bron. FC Zwolle) 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “FC Zwolle wint in Emmen”

Reacties zijn gesloten.