Echtpaar De Wit-Bos 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw De Wit-Bos zijn woensdag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Meijer bracht het echtpaar om een bezoek om hen te feliciteren. Als cadeau bracht hij een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis mee.

Het echtpaar is beiden geboren te Harlingen. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een catechisatie-project van de Hervormde Gemeente Harlingen. Deze ontmoeting groeide langzamerhand toe naar een blijvende relatie en daarna tot een huwelijk. En ze woonden toevallig ook nog tamelijk dicht bij elkaar in de buurt.

Uit het huwelijk werden zes kinderen geboren; twee zoons en vier dochters, die thans op verschillende plaatsen in Nederland wonen. Daarnaast hebben ze zes kleinkinderen, drie jongens en drie meisjes. Daarvan zijn er nog drie studerend; de anderen hebben dat al afgerond.

Het echtpaar heeft vanaf 1965 veel gekampeerd. Met alle kinderen door Europa getrokken, eerst met tenten en later toen de kinderen er zelf op uittrokken is men met de caravan vooral door de Noordelijke landen getrokken, zoals Scandinavië, Engeland en Ierland. Veelal met een caravanclub en later met de ANWB. Hiervan heeft men uitgebreide verslagen (met foto’s) gemaakt die in meer dan 90 albums zijn opgeslagen.

Daarnaast zijn meneer en mevrouw De Wit vele jaren in vrijwel alle woonplaatsen lid geweest van kerkkoren en cantorijen. In Zwolle was dat gedurende ruim 33 jaar de cantorij van de Scheppingskerk in Holtenbroek. Dat eindigde in 2005 toen de Scheppingskerk werd gesloten. Dat was jammer.

Zowel meneer als mevrouw genieten nog van een redelijke gezondheid. Ze doen alles nog zelf en hebben nog niet om hulp hoeven vragen. Daarvoor zijn ze uiteraard zeer dankbaar.

Artikel delen: