PEC Zwolle bekert tegen Feyenoord in de Kuip

Zwolle – Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe kans in het KNVB bekertoernooi. Feyenoord en PEC Zwolle gaan in Rotterdam strijden om een plek in de derde ronde van dit prestigieuze toernooi. Voor de ploeg van trainer/coach Ron Jans is de Kuip geen onbekend terrein meer. De afgelopen twee seizoenen bereikte PEC Zwolle namelijk de eindstrijd van het bekertoernooi en de Kuip is de locatie waar deze finale traditioneel wordt gespeeld. Donderdagavond keert de Zwolse club dan ook terug in het stadion waar het op zondag 20 april 2014 geschiedenis schreef.

Zoals de Zwolse supporters zich zullen herinneren won PEC Zwolle in het seizoen 2013-2014 de KNVB Beker door Ajax met maar liefst 5-1 opzij te zetten. Ryan Thomas en Guyon Fernandez scoorden voor rust allebei tweemaal. Als de Amsterdammers nog enige hoop hadden, werd deze na rust weggeblazen door aanvoerder Bram van Polen, die de 5-1 binnenschoot. Het stadion in Rotterdam schudde op zijn grondvesten en ontplofte toen scheidsrechter Bas Nijhuis voor het eindsignaal floot. PEC Zwolle mocht zich zo voor het eerst in de historie KNVB bekerwinnaar noemen.

Afgelopen seizoen bereikte PEC Zwolle wederom de eindronde van het KNVB bekertoernooi. Ditmaal was FC Groningen de tegenstander, maar de Zwollenaren evenaarden het succes van het jaar daarvoor niet en gingen met 0-2 onderuit in de Kuip.

Waar PEC Zwolle de laatste jaren successen boekte in de KNVB Beker, is dit voor Feyenoord alweer enige tijd geleden. De laatste keer dat de Rotterdammers de finale van het nationale bekertoernooi bereikten was in 2008, onder leiding van trainer/coach Bert van Marwijk. Feyenoord won deze finale met 2-0 van Roda JC Kerkrade. In ditzelfde jaar kwamen Feyenoord en de Zwolse club elkaar ook tegen in het KNVB bekertoernooi. Feyenoord wist toen vlak voor tijd met 2-1 te winnen van het toenmalige FC Zwolle.

De wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker staat onder leiding van arbiter Nijhuis. Hij wordt bijgestaan door de heren Van de Ven, Schaap en Lindhout. De Kuip is donderdagavond uitverkocht. Mensen die geen kaart hebben bemachtigd kunnen de wedstrijd live volgen via FOX Sports of het Twitterkanaal.

Artikel delen:
Reacties 20
  1. Het was niet fantastisch, maar het was ook niet reëel om te denken dat we Feyenoord wel even op zouden rollen. Laten we vooral terugkijken op twee fantastische jaren. En…

    … we hebben Berkum nog! 🙂


    Maak melding

  2. Jammer, ongelooflijk jammer, maar ook een heel zware tegenstander. Het kan helaas niet altijd feest zijn in Zwolle. Nu op naar zondag voor de revanche.
    En eens met Wilbert: we hebben Berkum nog!:D


    Maak melding

Reageer