Elsevier: Windesheim op 1e plek hogescholen

Zwolle – Studenten beoordelen Windesheim als de allerbeste hogeschool onder de grote hogescholen in Nederland. Dat blijkt uit de ranking ‘de beste studies 2015′ van het weekblad Elsevier. In deze ranking baseert Elsevier zich op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) "We zijn erg blij en trots op deze eerste plaats. Vooral omdat het de studenten zijn die de kwaliteit van ons onderwijs en onze docenten zo hoog waarderen. Een compliment aan alle docenten en medewerkers die hier zo hard aan werken", aldus Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim.

Elsevier onderscheidt drie categorieën: grote hogescholen, middelgrote hogescholen en specialistische hogescholen. Windesheim behoort met meer dan vijftig opleidingen tot de categorie grote hogescholen. In de Elsevier ranking van 2015 krijgt Windesheim de eerste plek in die categorie.

Topopleidingen
Naast de algemene waardering die studenten geven aan de hogescholen in deze drie categorieën, heeft Elsevier ook gekeken hoe goed afzonderlijke opleidingen het volgens de studenten doen. Deze zijn onderling vergeleken. Bestuursvoorzitter Albert Cornellissen: “38 opleidingen van Windesheim behoren tot de top 3 van beste hbo-opleidingen in Nederland. Dit past bij onze ambitie om een hogeschool te zijn waar alle opleidingen van bovengemiddelde kwaliteit zijn.”
Windesheim heeft vijftien opleidingen op nummer één staan. Zestien opleidingen staan op nummer 2, en 7 keer is er een nummer 3 notering gegeven. Een nummer 1 notering is er voor de opleidingen: Accountancy, Bedrijfskunde MER, Bouwkunde, Communicatie, Elektrotechniek, Logistiek & Economie, Werktuigbouwkunde, Toegepaste Gerontologie, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en de Lerarenopleidingen Frans, Natuurkunde en Scheikunde. Windesheim Flevoland krijgt voor de opleidingen HBO ICT, Engineering en Commerciële Economie een nummer 1 notering.

NSE
Voor het studentenonderzoek maakte Elsevier gebruik van resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), waarvoor vrijwel alle studenten in het hoger onderwijs in het voorjaar worden benaderd. De NSE wordt gefinancierd door de overheid, en in opdracht van de onafhankelijke Stichting Studiekeuze123, uitgevoerd door ResearchNed. De oordelen over de opleidingen zijn afkomstig van de studenten zelf. De opleidingen worden beoordeeld op 35 onderdelen, zoals de kwaliteit van de docenten en de samenstelling van het programma. De redactie van de Elsevier neemt een deel van de uitkomsten van de NSE vragen mee bij het bepalen van de opleidingsscores. 

Op deze website  zijn alle beoordelingen per opleiding te vinden, aangevuld met een toelichting. 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Albert Cornellisen, de man van 350.000 euro in het jaar. Windesheim waar de Nelson Mandela stand dit jaar nog in de entreehal te bezichtigen was. Waar medewerkers lopen met Che Guevera t-shirts.

  Enge school…


  ⚠️ Meld

 2. Ik weet niet wie bepaalde dat die school de beste werd, maar hoe kun je (als je gezond verstand hebt) en je zag wat er afgelopen tijd allemaal naar buiten kwam over die school bestuurders die bewust verkeerd declareerden, dan die ene bestuurder 800.000 verduisterde en die vervolgens door om vervolgd werd, scholieren die klaagden over de wijze waarop lessen gegeven waren bij veel opleidingen, opleiding journalistiek die zo slecht is met die ongeldige diploma’s, na zoveel negatieve ervaringen het rommelt aan alle kanten daar..
  Met dat graaiers cultuur…
  Hoe kan iemand die school als beste beoordelen??
  Of de studenten die dat deden, kregen te horen dat ze gematst worden bij de tentamens en docenten extraatje krijgen of ze waren op dat moment bezopen…. Kan niet anders…  ⚠️ Meld

 3. @br, wat een onzin zeg, dat weet je vast zelf ook wel! Ik zit er zelf, voldoende op je tentamen krijg je er niet zomaar. Alle studenten op Windesheim hebben een mail gehad met daarin de vraag of zij die enquete wilde invullen. Deze is niet door Windesheim verstuurd maar door de NSE. Zij hebben een aantal prijzen verloot onder alle geënquêteerden. Kom alsjeblieft met onderbouwde argumenten voordat je deze klinkklare onzin roeptoetert. 😉


  ⚠️ Meld

 4. Dit typeert het niveau van de ‘afgestudeerden’. Die zullen uiteraard niet beweren dat de school waar ze hun opleiding gedaan hebben maar heel matig is. Maar als ik zie wat daar een HBO-diploma krijgt, en dan met name de meisjes en jongens van Communicatie en MER en een groot aantal softe studies dan weet ik 1 ding zeker: als het even kan, doe dan universiteit. Het verschil is enorm!  ⚠️ Meld

 5. @br Kruip weer onder je steen zeg. Wat een kulreactie.
  Die ‘ene bestuurder’ was een directeur en die is aangeklaagd en heeft moeten boeten. Heel vervelend maar door de mand gevallen en bestraft.
  Het college is wel beschuldigd van verkeerd declareren maar dat is nooit bewezen. Zeker niet nadat ze volledig transparant zijn geweest over deze zaak en alle kosten en het zogenaamde bedrag opgeklopt bleek door… de pers en de sociale media. Hoe dat is gegaan? Iedere ‘br’ krijgt de ruimte om hier iets van te vinden en dat wordt vervolgens door andere simpele zielen voor waar aangenomen. Een opgeklopt verhaal.
  De opleiding Journalistiek weet ik weinig van maar sinds er een aantal diploma’s ter discussie stonden (het waren er niet meer dan een dozijn ondanks wat in de pers stond) is de opleiding sterk verbeterd en een topopleiding geworden.
  Dus br… Als ik weer een reactie van je lees laat het dan een onderbouwde ziin…


  ⚠️ Meld

 6. @student,
  precies je moet mijn reactie lezen en niet ernaar kijken zoals je dat gedaan hebt, want anders schreef je die onzin niet…..

  Heb mijn mening gegeven en als er mensen zijn die daar anders over denken , mag wel…
  DE grotenen


  ⚠️ Meld

 7. Iedere ‘br’ krijgt de ruimte om hier iets van te vinden en dat wordt vervolgens door andere simpele zielen voor waar aangenomen. Een opgeklopt verhaal.

  Je weet naar eigen zeggen niet veel van journalistiek, student, maar van mij krijg je een pluim voor je rake (en komische) beschrijving van de wijze waarop verhalen in de wereld komen en in stand worden gehouden.:)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.