Wim Fiselier benoemd tot Dean bachelor

Zwolle – De Raad van Toezicht van ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft met ingang van 1 november 2015 Wim Fiselier benoemd tot Dean bachelor onderwijs/ lid van het College van Bestuur van ArtEZ. De benoeming van Wim Fiselier volgt op een zorgvuldige interne en externe selectieprocedure. Zowel de leden van de selectie- en toetsingscommissie als de faculteitsdirecteuren zijn unaniem van oordeel dat hij van grote meerwaarde zal zijn voor het College van Bestuur.

Wim Fiselier (1953) is sinds 2007 werkzaam bij ArtEZ. Voor hij toetrad tot de directie van het ArtEZ Conservatorium was hij al vele jaren actief in de culturele en kunsteducatieve sector. Hij begon zijn carrière als koorzanger en werkte vervolgens als leidinggevende in de opera- en orkestwereld. In zijn latere loopbaan heeft hij als directeur van Centrum voor de kunsten de Leeuwenkuil te Deventer onder meer leiding gegeven aan een privatiserings- en fusieproces. Wim bekleedde in de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties; zo is hij momenteel voorzitter van de Nederlandse Kooracademie (NKA), bestuurslid van de Stichting Talentontwikkelingsfonds Deventer en lid van de Creative board Zwolle.

 


In de afgelopen jaren heeft Wim Fiselier een belangrijke bijdrage geleverd aan de positionering en profilering van het ArtEZ Conservatorium. Hij heeft zich daarbij laten kennen als een pragmatische en verbindende persoon. Hij kent ArtEZ van binnenuit, begrijpt het kunstonderwijs en heeft oog voor de uitdagingen waarvoor het onderwijs en onderzoek staan. Met zijn kennis van de interne organisatie en de omgeving van ArtEZ is hij complementair aan Marjolijn Brussaard die per 1 november aantreedt als voorzitter. Daarmee is een stevige basis gelegd voor het nieuwe College van Bestuur.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Weet iemand wat ArtEZ toevoegt? In mijn beleving is het een hobbyschooltje voor alternatievelingen die na hun ‘studie’ een uitkering aanvragen. Maar misschien klopt dit beeld niet.


  ⚠️ Meld

 2. Belachelijke verengelsing van een beroep, drama. Wij noemen een “dean” toch gewoon decaan, het hoofd van een afdeling. In dit geval van hoofd van de opleiding. Bij HBO eindigt de opleiding met de titel “bachelor”. Op de universiteit is er nog de masterfase.


  ⚠️ Meld

 3. Dean Bachelor, belachelijke kreet. Een echte tukker als Wim Fiselier moet m.i. toch nuchter genoeg zijn om een dergelijke domme benaming af te wijzen. Of zie ik dat verkeerd? Wim, blijf – zoals je altijd heb gekend – jezelf!


  ⚠️ Meld

 4. Uitstekend dat een Artez bestaat, maar het probleem is dat dat zo’n ‘creatieve school’ zichzelf veel te serieus neemt, getuige ook het aanstellen van een ‘Dean bachelor’, is daar echt niet gewoon een Nederlandse naam voor te verzinnen?

  Ik ken een meisje dat op Artez zit en daar zie ik wel eens wat van voorbij komen op de sociale media, ze maakt mooie dingen, maar ook wel echt elke scheet op een doek moet meteen kunst voorstellen en als je het niet mooi vindt dan begrijp je kunst niet, ofzo.

  Volgens mij is het ook van de zotte dat kunst gesubsidieerd wordt, nergens voor nodig, echt goede kunst verkoopt zichzelf en anders is het blijkbaar niet goed genoeg, maar dat terzijde.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.