Dierenbescherming op pad voor hulp in de regio

Zwolle – Precies op Werelddierendag begint dit jaar de collecteweek van de Dierenbescherming. Vanaf 4 oktober zijn duizenden vrijwilligers in het hele land op pad om een donatie te vragen voor het werk van de organisatie in de regio. In Regio Noord Overijssel gaat het dan vooral om de opvang van (zwerf) dieren, inspectiewerk en voorlichting.

Het werk van de Dierenbescherming is onmisbaar, maar de organisatie is in tegenstelling tot wat nogal eens wordt gedacht geen overheidsinstelling. En is dus voor haar voortbestaan afhankelijk van de financiële steun van particulieren en organisaties. Landelijk is de Dierenbescherming vooral bekend door haar inspectiewerk waardoor talloze dieren in nood worden gered, maar ook van de grotere acties en campagnes. Dit jaar heeft de organisatie bijvoorbeeld gestreden tegen de massale uitroeiing van wilde ganzen, voor het behoud van weidegang van melkkoeien en in de zomer stonden de dieren die op een nieuw baasje wachten in de asielen centraal.

Vooral om het werk dicht bij de mensen zelf te kunnen blijven doen, is de collecte van onschatbare waarde. De Dierenbescherming hoopt dat weer veel mensen een duit in het spreekwoordelijke zakje zullen doen. Dat kan traditioneel natuurlijk in de collectebus, maar dit jaar doet de Dierenbescherming ook een proef met 50 collectanten waarbij gepind kan worden. https://www.dierenbescherming.nl/helponsredden

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Raar dat de Dierenbescherming gaat collecteren in Zwolle voor de Dierenambulance en opvang van (Zwerf) dieren. De Dierenambulance Zwolle heeft toch een opvang en niet vergeten dat je het dierenasiel nog heb. Allebei niet van de Dierenbescherming. Op de site van de Dierenambulance en op facebook lees ik dat er een artikel staat dat de collecte van de Dierenbescherming NIET voor de Dierenambulance Zwolle is.

  Kijk zelf maar: http://www.dierenambulancezwolle.nl/nieuws/collecte-dierenbescherming-niet-voor-dierenambulance-zwolle

  En de Dierenbescherming heeft toch paar maanden geleden miljoenen gehad. Geef aan de Dierenambulances die niet van de Dierenbescherming zijn geld. Of opvangs natuurlijk die zijn ook belangrijk.

  DUS DIERENBESCHERMING HEEFT ZAT GELD.


  ⚠️ Meld

 2. De Dierenbescherming collecteert alleen voor zichzelf. Dus niet voor het Dierenasiel in Zwolle. Alle geld gaat naar de Dierenbescherming en dus het asiel in Kampen. Als je het Dierenasiel Zwolle wil helpen, die alle dieren uit Zwolle, Olst Wijhe, Raalte en Ommen opvangen, geef dan aan het dierenasiel Zwolle. http://www.dierenasielzwolle.nl  ⚠️ Meld

 3. De Dierenbescherming heeft sinds 1996 al 35,8 miljoen ontvangen van de Postcodeloterij. Waar gaat dat heen?? Salarissen van de directie en de regiomanagers. En natuurlijk naar het mooie kantoor in Den Haag.


  ⚠️ Meld

 4. @kattenliefde

  Dat is bijna 1,9 miljoen per jaar, dat is toch niet veel? In iedergeval niet genoeg, want er zijn nog steeds debielen die niet kunnen omgaan met dieren.

  En misschien gaat er teveel geld naar de medewerkers en kantoorpanden, maar hun doen het tenminste.


  ⚠️ Meld

 5. @R.pad

  Helemaal mee eens. Dierenambulance Zwolle wordt gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers en is 24 uur per dag beschikbaar. Ze zijn afhankelijk van giften en sponsoring.
  Dierenambulance Zwolle en het Dierenasiel in Zwolle zijn de instanties voor vervoer en opvang van alle dieren in Zwolle.
  Zij ontvangen geen rooie cent van de komende collecte van de Dierenbescherming.
  Doneer rechtstreeks aan de Dierenambulance en/of het Dierenasiel.  ⚠️ Meld

 6. Zo jammer dat al die grote organisatie `s elkaar niets gunnen.Ze zouden eens beter moeten gaan samenwerken i.p.v.met modder gooien naar elkaar. Hier zijn dieren niet mee geholpen. Dat is ook de reden waarom ik grote organisatie`s niet steun,ook de dierenbescherming niet. Ze klagen allemaal,waar toe ze geen reden hebben. Het asiel krijgt ruim subsidie van de gemeente Zwolle en ook de dierenambulance Zwolle komt niets te kort. Er zijn kleine opvangen/stichtingen die geen subsidie krijgen en alleen werken met vrijwilligers en geen duur betaalde krachten in dienst hebben en zich dag en nacht inzetten voor dieren in nood. Deze krijgen mijn steun!!


  ⚠️ Meld

 7. Als de dierenambulance in Zwolle nu hun werk is deden waar ze voor zijn. Ik had al enige dagen een zeer magere kat in de buurt zitten. Het was snikheet die dag en maakte mij ernstige zorgen. In de buurt rond gevraagd ,niemand die wist waar het dier thuis hoorde. Dierenambulance gebeld, maar kreeg te horen dat ze niet kwamen. Ik had inmiddels de kat al binnengehaald en moest hem maar weer op straat zetten en vooral geen eten geven. Ik was ontzettend teleurgesteld , maar ze waren niet voor rede vatbaar.Omdat ik zelf geen vervoer heb en ik wist dat het dier zorg nodig had, heeft mijn buurman het dier naar het asiel gebracht. Onbegrijpelijk dat een dierenambulance die geld krijgt van de gemeente niet doet wat ze horen te doen, dieren in nood ophalen!!


  ⚠️ Meld

 8. Asiel Kampen heeft geen NO Kill beleid. Het is een asiel van de dierenbescherming en dan zou je op zijn minst verwachten dat die opkomen voor dierenwelzijn. Maar dit geldt niet voor alle asielen van de DB. Er zijn asielen die niet van de DB zijn ,die geen dieren in laten slapen, omdat ze vol zitten of dat dieren schuw zijn. Denk goed na voordat u aan de collecte geeft. Onbewust werkt u mee aan euthanasie van dieren.>:(


  ⚠️ Meld

 9. Beste heer/mevrouw

  Al vijf en twintig jaar collecteer ik voor de dierenbescherming en verkoop de kalender.
  Dit jaar kreeg ik geen kalenders , dus de mensen waren teleurgesteld.
  Komen ze volgend jaar weer ?

  Hartelijke groeten,
  Mevrouw W.M.C.Knegtering-Breuning


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.