Berkum gewaarschuwd naar KHC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, drie dagen na het succes in de KNVB-beker, uit bij KHC in Kampen. De Zwollenaren herinneren zich, ondanks de vrolijke stemming over het bereiken van de volgende bekerronde, maar al te goed dat ze daar vorig seizoen met een collectieve off-day een pijnlijk pak slaag hebben opgelopen.
"We mogen KHC absoluut niet onderschatten. Ze zijn dit jaar goed begonnen, dus het is zeker een ploeg om rekening mee te houden," beseft Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg. "Bovendien hebben we daar de vorige keer met 4-0 verloren. Toen ging bij ons werkelijk alles fout, dus we hebben nu heel wat recht te zetten."

KHC eindigde vorig jaar op een keurige zesde plek als hoogste van de Kamper ploegen in de 1e Klasse D. Trainer Herman Oosterhaar zag daarna de nodige wisselingen in zijn selectie, waarbij hij onder meer de trefzekere spits Jeffrey de Nooijer kwijtraakte aan Dieze West. Daar stond echter de komst van spelers als Ibrahim Tuncer (WHC) en keeper Demi Loet-Loetoer (DOS Kampen) tegenover.
KHC startte met een valse noot door met 3-1 te verliezen bij WHC maar trok dat recht met winst in de volgende twee duels. Thuis werd WVF met 2-0 verslagen en vorige week werd Enter Vooruit op eigen terrein met liefst 1-5 afgedroogd. KHC kwam in Enter door verdedigingsfouten na een kwartier achter, maar Karim Gabara scoorde 10 minuten later de gelijkmaker en nog voor rust bracht Tuncer na een solo de 1-2 op het scorebord. Een kwartier voor het slot werd het overwicht verder verzilverd toen achtereenvolgens Leroy Knol, uitblinker Erik Post en invaller Victor Ortega Fernandez de eindstand op een dik verdiende 1-5 brachten. Daarmee staat KHC nu op een fraaie tweede plaats in 1D met zes punten uit drie duels.
Berkum heeft net zo veel punten als de Kampenaren maar speelde een wedstrijd minder omdat het uitduel bij Enter Vooruit werd uitgesteld. De Zwollenaren wonnen hun beide thuiswedstrijden, waarbij SDV Barneveld met 2-0 werd verslagen en DTS Ede met 3-0. Deze week zorgde de ploeg van trainer Willem Brouwer voor een stunt door ten koste van topklasser JVC Cuijk de derde ronde van de landelijke KNVB-beker te bereiken. In die wedstrijd kwam Berkum vier keer op voorsprong maar JVC kwam telkens weer langszij, zodat na 120 minuten strafschoppen de beslissing moesten brengen en daarbij bleken de Zwollenaren de koelbloedigste.
"We hebben een sterke selectie, maar we moeten het nu ook in de competitie laten zien. Vorig jaar hebben we het een aantal keren onnodig laten liggen en daar was de wedstrijd bij KHC er zeker één van. Dat moet nu dus beter," aldus Ruud Wellenberg. De wedstrijd KHC-Berkum, de nummers twee en één van de 1e Klasse D, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Martijn Kieft uit Putten. Op Sportpark de Venen aan de Veneweg in Kampen wordt er om 14.30 uur begonnen.

Artikel delen: