Zwolle in teken van Lego World

De IJsselhallen van Zwolle staan deze dagen in het teken van Lego. Tienduizenden kinderen, maar ook volwassenen uit heel Nederland en daarbuiten komen naar Zwolle om alles wat ook maar enigszins met Lego te maken heeft te bewonderen en waar het kan te testen.

Bijzonder van deze jubileum-editie van Lego World is het tijdelijke Lego museum dat centraal in de hallen een plaats heeft gekregen. Daar zijn onder andere de eerste legoblokjes uit 1957 te bewonderen. Verder wordt er in de Aa-hal een mega space shuttle gebouwd. Anders dan de jaren ervoor is ook de ingang van het evenement (naar de noordzijde) en de opstelling in de hallen van de ‘attracties’. Zo is bijvoorbeeld het Jetix-podium naar de andere kant van de IJsselhallen verhuist. De liefhebbers genieten met volle teugen van de bouwsteentjes en de speciale creaties die overal in de hallen te vinden zijn. Projectmanager Martine Vernooij is ook tevreden over het verloop van Lego World tot nu toe. Alles loopt op rolletjes, en de organisatie krijgt vele complimenten voor het grootse evenement.


Bouw van een space shuttle (met klein model ervoor)…


De allereerste legoartikelen…


De enige vrouwelijke legobouwer op Lego World, Jenna Nieuwstraten…

Bij ‘Lees verder’ meer foto’s…

 
Lego robots…

 

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Bedankt voor de heerlijke rijkelijk belegde broodjes die we vandaag van de organisatie van LEGO-WORLD kregen bij de SOEPBUS…Beter altijd nog dan ze weg te gooien…thxxx


    Maak melding

Reageer