PEC Zwolle strandt in De Kuip

Zwolle – Op de plek waar PEC Zwolle de afgelopen jaren mooie bekeravonturen heeft beleefd, strandt de editie van 2015/2016 voortijdig. PEC Zwolle verliest in de tweede ronde van de KNVB-Beker van Feyenoord (3-0) en kan zich volledig gaan focussen op de eredivisie.

Zwolle moest in de warming-up al een tegenvaller incasseren. Doelman Kevin Begois liep een blessure op, waardoor reservedoelman Mickey van der Hart zijn debuut voor de Zwollenaren maakte. Hij kon al snel handelend optreden op een kopbal van Feyenoord-spits Michiel Kramer. Diezelfde aanvaller had ook een rol in het Feyenoord-doelpunt na een kleine twintig minuten spelen. Een voorzet van Karim El Ahmadi leek door Kramer te worden binnengekopt. Leek, want in werkelijkheid was het verdediger Dirk Marcellis die als laatste de bal beroerde. Na die treffer had de ploeg van Ron Jans het lastig. Zo kopte Dirk Kuyt net voor rust de bal op de bovenkant van de lat. Aan de andere zijde was Zwolle sporadisch gevaarlijk. Het belangrijkste wapenfeit was in minuut 44. Bart van Hintum vuurde vanuit de vrije trap de bal af op doelman Kenneth Vermeer, de Feyenoord-goalie redde bekwaam. Eerder was het Queensy Menig die twee keer op doel schoot, maar in beide gevallen hoefde Vermeer niet in actie te komen.

Na rust probeert Zwolle nog om terug in de wedstrijd te komen, maar het zijn de Rotterdammers die scoren. Dirk Kuyt staat bij zowel de 2-0 als de 3-0 op de goede plaats om de bal binnen te schieten. Bij zijn eerste is Kramer attent bij een Zwolse onoplettendheid achterin, bij de tweede is Kuyt attent als Van der Hart een schot van Kramer loslaat. Zwolle had daar wat tegenover kunnen stellen, direct na de 2-0. Menig kon oog in oog met Vermeer uithalen, maar de Feyenoord-doelman redde bekwaam. Veel verder kwam Zwolle niet. ,,Je had een beetje het gevoel dat het mannen tegen jongetjes was”, erkende Bram van Polen. ,,Ik ga zelf in de fout bij de 2-0, een waardeloze bal. Helaas. We moeten bij elkaar gaan zitten en een strijdplan maken voor zondag.”

Zondag wacht PEC Zwolle opnieuw een duel in De Kuip. Voor de competitie trappen Feyenoord en PEC Zwolle dan om 14.30 uur af.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. hallo met adri

    jammer had het hun gegunt maar wast ook nuit te ver wachten vondt het heel zobde dat hun na de gosl van kramer stopten wat vinden jullie terecht??? gelukig is vvv berkun nog in de beker toch kunnen die in het stadion spelen is wel veel leuker bij berkun is het soms wat dood mis schien zondag winst je weet het nirt    Maak melding

  2. Soms zit het mee, soms zit het tegen… De sterkste heeft dit keer gewonnen. Zondag kunnen de rollen zomaar weer omgedraaid zijn. Dat is nu eenmaal voetbal!


    Maak melding

Reageer