KWF collecte boven verwachting

Zwolle – De jaarlijkse collecte van KWF Kankerbestrijding is boven verwachting goed gegaan. In Zwolle werd dit jaar voor het eerst met alleen collectebussen gecollecteerd. Andere jaren overheerste nog de lijstcollecte. De verwachting was dat de opbrengst met alleen buscollecte aanzienlijk lager zou liggen. Dat bleek gelukkig niet zo te zijn. De Zwollenaren waren vrijgevig en er is uiteindelijk € 48.830,53 opgehaald door ruim 600 collectanten. Dat is 2.9% minder dan vorig jaar, maar een heel mooi en fantastisch resultaat. De Afdeling Zwolle dankt alle vrijwilligers die hebben bijgedragen om dit te realiseren.

Er waren dit jaar veel ervaringen van collectanten die te horen kregen dat mensen geen cash geld meer in huis hadden. "Ik heb drie avonden gelopen in mijn straat van ca. 100 adressen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat is uiteindelijk voor 95% gelukt", aldus mevrouw De Vries. "Een aantal malen heb ik te horen gekregen dat men geen cash geld in huis had, maar als ik de volgende dag terug zou komen, zouden ze wel geld hebben. Dan ga je natuurlijk nog een keer, want iedere euro is er één."
De wens om ook digitaal te kunnen geven was in Zwolle een vaak gehoorde opmerking. Wanneer deze doorbraak echt zal komen is nog onduidelijk. In Nederland zijn door KWF dit jaar in een aantal steden proeven geweest met een pinkastje. De resultaten hiervan moeten nog worden afgewacht.

Artikel delen: