Oost Wanted tegen eenzaamheid

Zwolle – Donderdag 24 september ging de ‘Week tegen Eenzaamheid’ van start. Een week van initiatieven waarbij allerlei activiteiten worden ondernomen om met name eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

De driekoppige Zwolse rapgroep ‘Oost Wanted’ kiest voor een andere benadering. De leden van de rapgroep vinden het weliswaar erg belangrijk dat eenzaamheid onder ouderen aandacht krijgt, omdat ook zij dit zien als een steeds groter wordend maatschappelijk probleem.
Echter zien ze ook dat steeds meer jongeren zich eenzaam voelen en dat dit gevoel niet altijd erkend wordt door de naaste omgeving. Het gebrek aan erkenning kan volgens de jongens zelfs leiden tot frustratie en soms zelfs tot psychische klachten.

Corné, Joost en Jelmer, zoals de leden bij voornaam heten, hebben daarom een nummer met daarbij een videoclip gemaakt.
Het nummer heet, toepasselijk, ‘Eenzaam’ en gaat over de liefde. Een toegankelijk onderwerp waar vrijwel elke tiener bekend mee is en dat is dan ook precies wat ‘Oost Wanted’ wil. Een nummer waarmee iedereen zich kan identificeren, want alleen op die manier kan ook eenzaamheid onder jongeren onder de aandacht gebracht worden.

Het nummer ‘Eenzaam’ is sinds donderdag 24 september te vinden op onder andere YouTube, Spotify en iTunes.

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.