Motorrijder verongelukt tussen Zwolle en Hasselt

Bij een aanrijding op de Werkerlaan op zaterdag 20 oktober bij Hasselt is een motorrijder om het leven gekomen. De aanrijding vond plaats rond 12.13 uur op het kruispunt ter hoogte van het bedrijventerrein. De 21-jarige man uit Wanneperveen kwam uit de richting van Zwolle en reed in de richting van Hasselt. In verband met het ongeval is de weg circa drie uur afgesloten geweest voor het verkeer.

In het kader van het onderzoek naar het ongeval op de Werkerlaan zaterdagmiddag 20 oktober is de politie op zoek naar de bestuurder van een witte Peugeot 405 Break. Camerabeelden tonen aan dat de caravan getrokken werd door dit type auto. De bestuurder van deze auto met caravan ( foto ) is mogelijk betrokken bij het ongeval, waarbij een 21-jarige motorrijder uit Wanneperveen om het leven kwam. De bestuurder is op de Werkerlaan linksaf geslagen en via het bedrijventerrein richting Zwolsedijk gereden. Bij het afslaan heeft hij naar alle waarschijnlijkheid de motorrijder geraakt en is doorgereden.

 

Getuigen
Het bedrijventerrein in Hasselt is eveneens beveiligd met camera’s. Beelden geven aan dat de bestuurder met veel snelheid over het bedrijventerrein richting Zwolsedijk is gereden. Ook is bekend dat deze bestuurder op de Zwolsedijk een band van zijn auto heeft verwisseld. De caravan was toen al verdwenen. De auto moet vrij veel lawaai hebben geproduceerd. De politie doet een beroep op mensen die dit hebben opgemerkt. Zij worden verzocht zich te melden bij het politieteam Horst en Waterland via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via telefoon 0800-7000. 

Bestuurder blauw (Mercedes)busje
De politie is verder op zoek naar een bestuurder van een blauwe bestelbus, vermoedelijk een Mercedes, die zaterdagmiddag even na twaalf uur op de Werkerlaan reed. Deze bestuurder kwam uit de richting van Zwolle en is bij het kruispunt waar het ongeval plaatsvond rechtsaf geslagen, de Hanzeweg op en ging vervolgens linksaf richting Hasselt/Genemuiden. . Deze bestuurder moet volgens de beelden getuige zijn geweest van het ongeval.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Oproep aan alle garagehouders om uit te kijken naar een beschadigde witte Peugeot 405 Break.
  Laat ze die vent ontzettend hard aanpakken. Dat je iemand over het hoofd ziet, kan gebeuren, maar wees dan wel een vent en ga er niet vandoor!


  Maak melding

 2. In het bericht staat ook niet alles…. In mijn eerste posting stond een link naar nu.nl (link is verwijderd) waarin ook stond dat het kenteken dat de auto voerde stond dat deze verschroot was……
  Mogelijk is de auto dus al van een “garage”.
  Flitspalen slopen, en vervangen voor een catch-scan (? heet’ ie zo?) haalt mijns inziens veel meer “fout” gedrag uit het verkeer, mede gezien de meldingen van politie over ontbreken van kentekens/niet verzekerden/geen belastingbetalers enz toch weer opduiken……


  Maak melding

Reageer