Een fris en soms wat grijzig begin

Zwolle – Vandaag houden we het droog en zien we een mix van wolken en zon. In de ochtend is het fris met soms wat nevel en mist. De dagen daarna blijft het rustig en droog herfstweer met vooral in de middag zon. Met gemiddeld 17 graden verandert er weinig aan de temperatuur.

25-09-2015_weerfoto__langenholterweg.jpg

Vanochtend is het behoorlijk fris. Op verschillende plaatsen zien we de zon doorbreken, terwijl andere gehuld zijn in mist of nevel. Lokaal in het oosten en zuidoosten is het zicht afgenomen tot onder de 200 meter. Het kan een tijdje duren voordat alle mist of laaghangende bewolking is opgelost.

Vanmiddag blijft het droog en naast wat vriendelijke stapelwolken is er ook ruimte voor zonneschijn. De temperatuur stijgt al snel weer naar een aangenamere waarde van een graad of 17 en het waait zwak tot hooguit matig uit noord- tot noordoostelijke richtingen.

Vanavond de aanwezige bewolking meer en meer verdwijnen en krijgen we een nagenoeg heldere nacht. De wind is kalm en het kan daardoor op meerdere plekken nevelig of mistig worden. In het binnenland kan de temperatuur dalen naar een graad of 4, terwijl het bijvoorbeeld aan de Zeeuwse kust niet veel kouder wordt dan 10 of 9 graden.

Zondag begint de dag weer vrij fris met her en der wat ochtendgrijs. Gedurende de ochtend zal de grijzigheid verdwijnen en naast een enkele stapelwolk gaat de zon lekker schijnen. In het noordoosten van het land kan de hoeveelheid zon wat tegenvallen als wolkenvelden vanaf zee met de noord(oost)lelijke wind worden meegevoerd. De middagtemperatuur komt opnieuw uit rond 17 graden.

De dagen daarna verandert er weinig aan de maximumtemperatuur, die blijft rond een vertrouwde 17 graden. Er wordt niet of nauwelijks regen verwacht en ook de windkracht is niet noemenswaardig.

Artikel delen: