Zwols team aan start 25ste editie Roparun

Zwolle – Team Run2Day Zwolle is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor hun deelname aan de 25ste editie van de Roparun. De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, in teamverband een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor mensen die getroffen zijn door kanker.

Het uiteindelijke doel is, om geld bijeenbrengen en daarmee de kwaliteit van leven van kankerpatiënten te veraangenamen cq te verbeteren. Zie eventueel ook www.roparun.nl
In 2015 heeft het Hospice in Zwolle bijvoorbeeld 200.000 euro ontvangen van St. Roparun, ten behoeve van de inrichting van de nieuwbouw.

Team Run2Day Zwolle is het initiatief van een aantal mensen die in voorgaande edities ook al hadden deelgenomen aan de Roparun, echter vanuit de route Parijs – Rotterdam. De wens om een keer vanuit Hamburg te starten, en daarmee door een groot deel van Overijssel te komen, was zo groot dat ze de handen in een geslagen hebben en in samenwerking met Run2Day Zwolle een team zijn gaan opstarten.

Het team is nog niet helemaal compleet, maar hoopt dit begin november afgerond te hebben. Het team is in alle voorbereidingen te volgen via https://www.facebook.com/roparunteamrun2dayzwolle?fref=ts. Daarnaast zal er binnenkort een eigen website komen, waarop ook gedoneerd kan worden. Via Facebook en de website kunnen belangstellenden het team volgen in alle voorbereidingen. Daarnaast zullen er diverse acties en evenementen georganiseerd gaan worden om zoveel mogelijk geld op te halen.

Een Roparun-team bestaat uit maximaal acht lopers, die ieder gemiddeld ongeveer 65 kilometer hardlopen. Daarnaast bestaat een team uit een groot aantal mensen met ondersteunende taken, te denken valt aan chauffeurs, verzorgers, cateraars enz. Een gemiddeld team bestaat uit 25 personen en vanuit Zwolle zijn we nu dus bezig met het opzetten van een nieuw enthousiast team. We hebben er voor gekozen om te starten vanuit startlocatie Hamburg. Deze route is ruim 40 kilometer langer dan de route vanuit Parijs, maar we vinden het mooi dat we met deze route meer in de omgeving van onze eigen woonplaatsen komen. Hierdoor is het voor zowel sponsoren als familie mogelijk om ons deels te volgen op de route en het avontuur meer met ons mee te beleven.

Alle deelnemers van het team werken mee op vrijwillige basis en met het geld dat we inzamelen, wordt het doel van de Stichting Roparun ondersteund.
Wij kunnen dat uiteraard niet alleen en hebben van anderen de steun hard nodig om ons met materiaal of een bijdrage te helpen.

Het team is op zoek naar sponsoren die de deelname mede mogelijk willen maken. Binnen enkele weken zal het startgeld betaald moeten worden en alle donaties en giften zijn meer dan welkom, via NL 43 RABO 0306 2915 25 t.n.v. E.M.T.G. Poppe ovv donatie Team Run2DayZwolle. Voor meer informatie over de sponsormogelijkheden en de tegenprestatie die wij als team daarbij kunnen bieden, kan er contact opgenomen worden met roparunteamrun2dayzwolle@gmail.com

Artikel delen:

Reageer