Jaap Stam neemt afscheid in Zwolle

Jaap Stam, spelend bij AFC Ajax, zal in Zwolle zijn afscheidswedstrijd geven op 28 juli 2008. Dan zal de verdediger gaan stoppen met zijn spelerloopbaan.

Aan de wedstrijd zullen allarlei vrienden en oud collega’s meespelen. Jaap Stam heeft vroeger bij Lazio Roma, PSV, AC Milan en Manchester United gespeeld. Alle vedettes van dat team zullen samen met hem de wedstrijd mogen bijwonen. De opbrengst van deze wedstrijd gaat naar KiKa, en de KankerBestrijding. Stam begon zijn loopbaan bij FC Zwolle, waar ook de afscheidswedstrijd gehouden zal worden. Jaap Stam zagt na zijn spelerloopbaan graag aan de slag te willen gaan als trainer van, misschien wel Ajax.

Artikel delen:
Reacties 48
 1. Is gewoon een testwedstrijd… ;D en kijken of Jaap volgend seizoen bij “ONS” past….. ;D ;D ;D ;D

  KOM ON JAPIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Plak er nog een jaartje Zwolle aam vast, en jou cirkel is rond.. 😉


  Maak melding

 2. Hey jaap,

  Erg mooi dat jij niet vergeten bent waar je bent begonnen.
  Ik hoop dat je in de toekomst nog eens wat voor de club wil betekenen. Net als overmars dat bij dat andere clubje aan de ijssel doet.. JE bent en blijft hier welkom


  Maak melding

 3. In zijn hele carriere heeft hij na zijn vertrek nog nooit wat voor Zwolle betekent. Hij heeft meer binding met Kampen als met Zwolle, maarja daar kan je al die `miljoenenspelers niet laten spelen.
  Ik vind het wel leuk om die lui te zien spelen in Zwolle, maar hem interesseert mij niet zo. Ik zie het meer dat hij ons stadion leent voor zijn feestje.


  Maak melding

 4. Jaap heeft het de hele tijd over een bepaald niveau en daar valt FCZ niet onder, laat hem dan lekker bij die prutsers in A’dam blijven met zijn wedstrijdjes.  Maak melding

 5. @john
  Ook al heeft Jaap Stam weinig tot niks gedaan voor FCZ gedurende zijn glanzende carriére, hij zet Zwolle op 28 juli 2008 wél op de internationale voetbalkaart.
  Misschien is het de opmaat voor meer betrokkenheid bij FCZ. 😉  Maak melding

 6. Leuk idee, maar ik denk dat alle seizoenkaarthouders van Ajax als eerste de kans krijgen om een kaartje te kopen, m.a.w. het stadion zit straks vol met Ajax fans en bobo??s.


  Maak melding

 7. Bij Ajax komen alleen maar succsessupporters en die zullen rond die tijd hun wonden likken vanwege de aanstaande degradatie. ;D
  Jaap Stam stopt in de winterstop al bij die kanslozen vanwege teveel blessureleed.


  Maak melding

 8. AJAX de meest succesvolle ploeg van Nederland die over alle jaren betaald voetbal in Nederland, het mooiste voetbal op de mat legde……MET AFSTAND! Bovendien ook nog eens met afstand de club uit wiens schoot de meeste jongens toppers in zeer vooraanstaande buitenlandse competities waren.


  Maak melding

 9. Maak je daar maar geen zorgen over dat doet of ons bestuur wel en dan hebben we inerdaad wat reclame nodig, want het is nog maar de vraag hoe het er dan voorstaat.
  Ik denk dat ze bij popiejopie zijn topfunctie dan ook de gratis kaarten krijgt en dat is waar joop voor gaat natuurlijk. Lekker de hele wedstrijd juichen en aan je touwtjes trekken van je klappendepet he?.
  Of jantje eversen zit dan nog in het zadel en dan hebben we die reclame helemaal niet nodig, want dan zijn we net kampioen geworden.
  Dus eerst orde op zaken in onze eigen fc en dan kijken wat Japie ons te bieden heeft.
  Wat denk jij wat het ons zou kunnen toevoegen dan Larry? Ik kom niet verder als reclame voor ons stadion. Het is een afscheidswedstrijd en ik verwacht met name veel ajaxcieden in onze (binnen)stad. 28 juli in de vakantietijd, lekker in de zon op hetterras. JHoop niet dat er dan ook een antiekmarkt gehouden word 😉


  Maak melding

 10. @john
  Als ik het goed begrepen heb wil Jaap Stam eerst een jaartje ‘los’ komen van het voetbal om daarna eventueel als (jeugd)trainer aan de slag te gaan.
  Aangezien hij de hectiek van het voetbal verafschuwd, zal hij rustig aan willen opbouwen en waar kan dat beter dan bij de FCZ?
  Zeker omdat hij veel vaker dichter bij huis wil zijn en blijven.
  En van Hoonhorst naar de Boerendanserdijk is een makkelijk te behapstukken ritje…. 😉


  Maak melding

 11. Herinner met hr. Everse als een hele goede verdediger! Net als de heer Boeve. Aan jouw mooie lijstje te zien klopt dat ook goed met jaartallen. Those where the years. Verdediging dicht en aanvallend spelen. Maar eerst de verdediging dicht. Zien we helaas tegenwoordig te weinig. Maar als jij erop doelt dat Jan E. eauk nog voor de havenarbeiderts gespeeld heeft. Dan vraag ik: Kom eens met wat nieuws? Want wat zou dat eigenlijk, geen enkele (bijna geen enkele) profspeler blijft bij 1 club. (Als Zwollenaar moet je volgens mij ook trots zijn als zo’n enorme topper (wat een carrierre!!!) in ZWOLLYWOOD afscheid neemt). Heb je zondagavond Stdudio Sport gezien? Zo zou het eigenlijk moeten wezen: Keye Molenaar Alg.directeur of voorzitter van De GODENZONEN. Zoon van Ajax! Ok ook van Feyenoord, net als Wim Jansen en JC zelfs 1 jaartje (puur uit frustratie). Maar OOK ZOON VAN AJAX Keye M. mag mijn club “trekken”. Het maakt mij geen zak uit dat ie ook voor Feyenoord heeft gespeeld.


  Maak melding

 12. Wilde net aangeven dat ik geen zin heb in duscussies als:
  -Is Robby Witsche een Ajacied of Feyenoorder?
  -Als een speler groot is geworden bij de ene club en bijv. trainert bij de ander welke club mag hem dan claimen?

  Nee bovenstaande reactie is puur op gevoel: Ik herinner mij Everse als een goede nuttige verdediger in AJAX-1

  Mooi is trouwens wel dat PEC Zwolle veel “net-niet-Ajacieden” heeft zien gloreren……Wechelaar, van Roon, van der Hengst bijvoorbeeld. Dus die link is er zeker
  😉


  Maak melding

 13. Keje Molenaar zou inderdaad Ajax uit het moeras kunnen trekken, maar nog liever zie ik hem Henk Kessler vervangen bij de KNVB. 😉
  Neemt niet weg dat Rotterdammer Everse z’n roots bij Feyenoord heeft liggen en als broodvoetballer ook bij Ajax centjes heeft ontvangen.

  En als Zwollenaar ben ik inderdaad trots dat Jaap Stam hier in onze Wereldstad afscheid neemt als betaald voetballer.
  MEGATROTS zelfs… 😀
  Ik vind het geweldig dat hij dit aan de Boerendanserdijk ‘viert’ met hopelijk veel (voormalige) wereldtoppers.

  Maar ja, Jan Everse is géén zoon van Ajax, net zoals Jaap Stam geen zoon is van Ajax of FC Zwolle.


  Maak melding

 14. @Danny
  Is dat forum niet op ‘zwart’ dan…? ;D

  Wat mij betreft mag FCZ ook nu wel spelers halen van de top 3/4 of elders, die bij hun clubs niet tot nauwelijks aan de bak komen.
  Laat ze maar lekker 1 of 2 jaar bij FCZ ‘rijpen’.
  Met Jaap Stam in de technische staf als trainer voor de verdedigers moet dat volgens mij een aanzuigende werking kunnen hebben.


  Maak melding

 15. Waar is Jaap dan in he*ven’s name weer een zoon van “van die gloeilampen”? Wanneer ben je ergens een zoon van? Volgens mij kan alleen de speler zelf aangeven bij welke club zijn hart ligt.

  Link lijkt idd deaud!


  Maak melding

 16. De Gloeilampen??? Je praat over de Voetbalhoofdstad van Nederland!
  Beetje zonde om dergelijke betitelingen te gebruiken in deze zo nu en dan off-topic glijdende discussie over Jaap Stam. 😛 ;D
  Ik denk dat Jaap er wel voor zal voelen om een dergelijke rol in te vullen.
  Hij wil nu eenmaal veel meer tijd gaan doorbrengen met familie e.d.
  Voor de centen hoeft hij het in ieder geval niet meer te doen en daarom kan hij zelf beslissen of hij verder wil in het voetbal en in wat voor functie.


  Maak melding

 17. Ok Psvouw doet het nu en de laatste jaren aardig, maar in historisch perspectief (waar we het even over hadden) is het toch beduidend minder 😉


  Maak melding

 18. Zonder de excellente kwaliteiten van ene Johan Cruijff had Ajax nooit zoveel prijzen gewonnen.
  Zonder Hem, El Salvador 😉 , was en is Ajax beduidend minder.
  In de huidige tijd, en het nabije verleden, is PSV veel beter.
  Maar ja, teren op vergane glorie en roem… 😮 😛

  Laten we hopen dat in de nabije toekomst de defensie van FC Zwolle een onneembare vesting wordt dankzij de inspanningen van de trainer Jaap Stam.
  Ik gok op 2012 voor FC Zwolle als Champions League Winners!! ;D 😀 ;D


  Maak melding

 19. Zoals je zult begrijpen ben ik het lang niet met alles eens wat je schrijft Larry, maar hoop van harte dat je gelijk krijgt met je Jaap-voorspelling.


  Maak melding

 20. @joop: helaas heb je gelijk; dit voetbaljaar is in OKTOBER al zeau goed als afgeschreven. Heb nog een beetje hoop op Edje als ie straks terug is en die …choglu die van Twente kwam. Misschien dat die gast die laatst op de valreep scoorde een talent is, maar er moet nodig wat gebeuren!!! Door de jaren heen is AJAX echter de clup. Ook mooi dat Fey.-Ajax nu al (14 dagen voor het wordt gespeeld) compleet is uitverkocht. Het komt echt wel weer goed, elke club zit wel eens in een dip.


  Maak melding

 21. Wacht maar af! Geduld is een schone zaak; zeker bij de club die sinds het begin van het betaalde voetbal de beste spelers zélf heeft opgeleid 😉


  Maak melding

 22. Jij dan? Ben vroeger zeer regelmatig in De Meer geweest daar was het geweldig net als ik beregave herinneringen aan het Olympisch Stadion heb. Ook in de ArenA geweest maar daar vond ik het minder, zal ongetwijfeld ook met het mindere Ajax van toen te maken hebben gehad. Kan helaas niet elke thuiswedstrijd naar Ajax, dus geen seizoenkaart nee. Maar die dingen zijn ook roofgoed! Afgelopen zondag zat het ook nog afgeladen vol bij de cult-club AJAX.


  Maak melding

 23. dick ga maar naar a-dam verhuizen ;D
  wat zoek je hier bij de boeren 8) 8)
  p,s. ajax is geen cult gewoonin bezit van stelletje voorzitters al net zo als in zwollywood ant ysselriver :- :-


  Maak melding

 24. Lieve jongen, heb wel jaren een seizoenkaart bij PEC Zwolle gehad, met GROEN-witte sjaal en hoedje. Zwolle is mijn stad!
  Mokum is een geweldig stad om te zijn, volgens mij niet om te wonen en werken.
  Maar als je van mooi voetbal houdt…..door de jaren heen……dan kun je er bijna internationaal niet omheen 😉

  Je hebben in elk geval gemeen dat ik de huidige voorzitters van AJAX en de FC niet mag. Ook het woord ARROGANTIE is op beiden van toepassing. Net als dat op Van de Herik toepasbaar was, terwijl hij ook een ECHTE supporter van Feyenoord was. Scheringa mag ik ook absoluut niet! Denkt dat alles met geld te koop is…..

  Een echte voorzitter, die koste wat kost de club alles wilde geven was natuurlijk ook Eibrink! Molenaar (afgelopen zondag bij Studio Sport) zou volgens mij ook een goeie voorzitter of Algemeen Directeur van AJAX kunnen zijn.


  Maak melding

 25. Dick ouwe fapper, doe es kappen met die v.r.e.s.e.l.i.j.k.e irritante geenstijl taal van je. Dat is zeau 2007
  Voor de rest ben ik het wel met je eens behalve dat ajakkes verhaal;D


  Maak melding

 26. @john: hahaha ben het wel met je eens dat rechtse geneuzel op die door de Televaag geadopteerde fap-site. Maar goed had er net weer ff op gekeken. ben je het ook (goed he!) eens over het waarde oordeel dat ik vandaag hechte aan iets zeer wat zeer dicht bij Sporre komt op een ander FC-toppic?


  Maak melding

 27. @dick
  Reauk jij soms eauk van die greaute smeaukers?
  Ennuh… weaun jij alleen of heb jij eauk nog een deausje bij jauw in huis weaunen waarmee jij je in de eaupenbaarheid durft te verteaunen?
  Of is zij zeau’n snijbeaun waar je neauit mee buiten durft te keaumen?
  Kijk jij eauk naar dat preaugramma: hoe scheaun is jauw teaukeau?
  😛 😀 ;D


  Maak melding

 28. Voor Ajax omdat mij de 1e divisie niet aanspreekt. Maar als de FC ooit weer eens mee zou mogen draaien op het hoogste niveau ben ik denk ik in de onderlinge confrontatie voor de club die de punten het beste kunnen gebruiken. Toen PEC Ajax destijds uitschakelde voor de beker (geloof ik of was het nou een reg.comp.wedstrijd) ben ik op de tribune enorm uit mijn pan gegaan voor PEC!


  Maak melding

 29. Dat was veaur de beker… 3-0! ’75-’76 8)

  Het waren de jaren van trainer/coach George Kessler, van de onbetwiste topscorer Herman Heskamp, van de opzienbarende aankoop in 1976 van Rinus Israël, die in de nadagen van zijn carriere nog meesterlijk de Zwolse verdediging droeg, van de uitschakeling van Ajax in de kwartfinale om de KNVB-beker met een glansrijke 3-0 overwinning (februari 1976) en van de doorbraak van jonge talenten als Jan Hendriksen (de ‘witte’), Benny Hendriks, Koko Hoekstra, Klaas Drost en Rene IJzerman.

  http://fczwolle.netwerk.to/algemeen/e1.php


  Maak melding

 30. Jasékáhr,

  ik vintût eauk só múi dat unse eigúh (stads)haagsuh Larriej hiear sún kundighéit met uns déjlt. Sg?nk iedréán mar sovéâl ándâght án onsûh ?FC?J!
  Ik kéndús ún echtáh hageneus die beheaurlúk insúh broekiej ant poepúh is insúh iveaurúh teauruntjúh!
  Ean keartjúh radúh wie dat neau is?
  Ut begint metúhn Ear en eindigt op eanald van Veliet!  Maak melding

Reageer