Kansloze nederlaag Berkum bij KHC

Zwolle – Na de geweldige prestatie tegen JVC Cuijk in de KNVB-beker is Berkum in de competitie tegen zijn eerste nederlaag aangelopen, een verdiende nederlaag die alleen door een bijna collectieve off-day is te verklaren. Hoewel Berkum na de desastreuze nederlaag van vorig seizoen (4-0) gewaarschuwd was, lukte tegen de Kampenaren opnieuw helemaal niets.

827201510450.jpg

Aan de nederlaag valt helemaal niets af te dingen. Met uitzondering van keeper Dominic van Hoof en de na rust goed ingevallen Youp Kok haalde geen enkele speler zijn normale niveau.

Berkum kwam reeds in de 13e minuut op achterstand. Na een ongelukkige handsbal van Razi Kanseyo schoot Leroy Knol de vrije trap op schitterende wijze in de rechter bovenhoek. Twee minuten later had Ibrahim Tuncer de marge kunnen vergroten, maar zijn schot miste de nodige precisie.

Na onnodig balverlies op het middenveld kon Justin Drost in de 18e minuut ongehinderd oprukken en Tom Diender in staat stellen de 0-2 op het scorebord te brengen. Bij Berkum lukte nagenoeg niets en had Dominic van Hoof niet met twee geweldige parades Tom Diender (23e min.) en Irahim Tuncer (25e min.) van scoren afgehouden, dan was de wedstrijd al voor rust beslist geweest.

Berkum kwam na de thee met goede voornemens uit de kleedkamer. Met het inbrengen van Youp Kok voor Jordi Lemmens probeerde Willem Brouwer de aanval te versterken. Na de eerste serieuze kans voor Berkum in de 52e minuut (Johnsen Bacuna) gloorde er even hoop bij Berkum dat het tij nog kon worden gekeerd. Aan deze hoop kwam echter door twee treffers van Karim Gebara binnen 4 minuten een snel einde. Aan beide treffers gingen opnieuw zware verdedigingsfouten vooraf
De tegentreffer van de hard werkende Youp Kok in de 61e minuut kwam te laat om het tij nog te kunnen keren.

KHC speelde de wedstrijd rustig uit en kreeg in de slotfase zelfs nog enkele kansen om nog verder uit te lopen.

Willem Brouwer wilde van een causaal verband tussen de wedstrijden tegen JVC Cuijk en KHC niets weten: "Ik weiger te geloven dat dit te maken heeft met woensdag. Wij hebben het gewoon moeilijk tegen ploegen die er in gaan. Ik ben blij dat wij zo vroeg in het seizoen hier hebben gespeeld."

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer