Be Quick door WHC afgetroefd op werklust

Zwolle – Be Quick is zaterdag in eigen huis met 1-3 onderuit gegaan. Tegenstander WHC toonde zich strijdvaardiger en ging terecht met de punten naar huis. Be Quick wacht daardoor nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

Het publiek wordt in de eerste fase van de wedstrijd niet getrakteerd op spetterend voetbal. Potentieel gevaarlijke situaties worden bovendien teniet gedaan door de scheidsrechter, die buitenspel constateert. Be Quick-trainer Arnie Pot: "Wij waren vanaf het begin niet bij de les. Dat kan natuurlijk niet tegen een tegenstander die minstens zoveel kwaliteit heeft als wij." Maar niet alleen Be Quick laat het in de openingsfase afweten, ook WHC maakt geen voortvarende indruk. Verantwoordelijke man in het Wezepse is André Blom, ook bij ons in de club een zeer bekend gezicht. André Blom: "Ik was niet echt tevreden over de openingsfase. Bij ons stond het gewoon niet goed."

In de 26e minuut van de wedstrijd is er plotseling leven in de brouwerij. Een diepe bal van Frank Oosterhof komt bij Bas Buimer terecht en die maakt dit keer geen fout. In een een-op-een situatie verslaat hij doelman Jasper Kuiper: 1-0. Buimer, die vorige week nog een beroerde middag beleefde in Westenholte, maakt zijn vierde doelpunt van het seizoen. Voor WHC is de achterstand geen reden om in de kelder te kruipen. De ploeg gaat meer naar voren spelen. Arnie Pot: "Ik had bij WHC meer het gevoel dat ze wilden winnen, dan bij ons. Dat zag je ook terug bij de afvallende bal waar het doelpunt uit ontstaat." Dat doelpunt komt er in de 39e minuut als de verdediging van Be Quick geen kordate indruk maakt met uitverdedigen. Jonathan van Marle neemt na een afgeslagen aanval de bal op de pantoffel en ziet die ineens achter doelman Van Dijk verdwijnen: 1-1. André Blom: "Het doelpunt kwam een beetje uit de lucht vallen, maar je zag ook dat veel Be Quick-spelers het moeilijk hadden vanmiddag. Dat gold zeker ook voor de verdedigers."
Na de rust slaagt Be Quick er niet echt meer in om zich op te richten. Te veel spelers halen niet hun normale niveau. Arnie Pot: "We wilden wel voetballen, maar kwamen er gewoon niet aan toe." Be Quick is in de eerste fase na de rust nog wel gevaarlijk met een corner en een vrije trap, maar de bal wordt in de doelmond van WHC door iedereen gemist. WHC, met onder andere Marc van der Vegte en Taco Reijnen in de gelederen, is in het veld de betere en ziet dan dat het lot opnieuw een handje helpt. André Blom ziet dat uitgerekend zijn zoon een ongelukkige handsbal veroorzaakt in het eigen strafschopgebied. Waarna de bal op de stip gaat. Blom: "Dit was echt zwaar bestraft, maar ik zal hem vanavond troosten." Be Quick-trainer Arnie Pot, zichtbaar teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd , zegt: "Dit heette vroeger aangeschoten hands. Floris kon hier echt niets aan doen." Ozhan Kardag verzilvert het buitenkansje voor WHC: 1-2.
In de slotminuten van de wedstrijd maakt de ingevallen Jelle Post nog de 1-3. De eerste inzet wordt nog gestopt door Wibo van Dijk, maar de tweede poging is prijs. En dus blijft Be Quick met lege handen staan. Gezien de overwinning op WHC begin augustus moet je constateren dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Arnie Pot: "WHC kwam hier naar toe als favoriet en uiteindelijk verliezen we. Toch moeten we ook leren wedstrijden te winnen die niet goed lopen." André Blom is uiteraard content met het behaalde resultaat: "Na de rust zijn we iets anders gaan spelen en toen begon het bij ons ook beter te lopen. Alles bij elkaar was dit een verdiende overwinning."

Artikel delen:

Reageer