PEC Zwolle verliest weer in de Kuip

Zwolle – Voor de tweede keer in vier dagen heeft PEC Zwolle een nederlaag geleden in De Kuip. Net als donderdag in de beker, komt het niet tot scoren, waar Feyenoord het net wel weet te vinden: 2-0. "Verliezen is vervelend, maar deze nederlaag voelt niet hetzelfde als donderdag", meent Ron Jans. "We zullen niet bij de eerste drie eindigen hoor, maar dit biedt wel perspectief", is de trainer na afloop positief.

Vrijwel de hele eerste helft staat PEC Zwolle onder druk. Via Michiel Kramer (kopbal over) en Dirk Kuijt (verdedigd door Bart van Hintum) hangt een vroege openingstreffer voor de Rotterdammers in de lucht. Dit wordt Zwolle bespaard mede door de nodige overtredingen, waardoor het spel van de Rotterdammers vertraagd wordt. Voor rust verdwijnen Van Polen, Thomas Lam, Wouter Marinus en Lars Veldwijk in het boekje van arbiter Björn Kuipers, die ook Feyenoorders Sven van Beek en Rick Karsdorp op geel trakteert. De gele kaart van Veldwijk wordt getoond nadat de aanvaller de Zwollenaren op voorsprong lijkt te zetten. Het doelpunt kan geen doorgang vinden omdat de clubtopscorer, zwaar gehinderd, het leer met zijn vuist in het doel werkt. Michiel Kramer had even daarvoor Feyenoord op voorsprong moeten schieten, maar schiet oog in oog met Mickey van der Hart naast.

Na rust is PEC Zwolle opnieuw de onderliggende partij. Kuijt is met een kopbal uit een hoekschop dichtbij de openingstreffer voor Feyenoord, maar ziet de bal over het doel verdwijnen. Niet veel later is de geboren Katwijker wél succesvol. Karsdorp brengt de bal vanaf rechts laag voor, waarna Kuijt Dirk Marcellis aftroeft en hard doel treft. Feyenoord blijft dreigender zonder echt grote kansen te krijgen. Zwolle komt nauwelijks in het stuk voor en krijgt alleen via Bram van Polen en Sheraldo Becker een goede mogelijkheid op de 1-1. De captain is nog het meest dichtbij. Uit een hoekschop ziet de rechtsback zijn kopbal door Marko Vejinovic van de doellijn worden gehaald. Het schot van Becker niet veel later scheert echter hard voorlangs. Acht minuten voor tijd beslist de gevaarlijkste man bij de Rotterdammers, Elia, de wedstrijd. Bij het naar binnen trekken schudt de vleugelaanvaller Van Polen af, om Van der Hart vervolgens in de korte hoek te verschalken: 2-0.

Feyenoord- PEC Zwolle: 2-0 (0-0)
Toeschouwers: 47.500
Scheidsrechter: Kuipers

Gele kaarten: Van Polen, Lam, Marinus, Veldwijk (PEC Zwolle) Karsdorp, Van Beek, Van der Heijden (Feyenoord)

Opstellingen:
Feyenoord: Vermeer, Karsdorp, Van Beek (64. Botteghin), Van der Heijden, Kongolo, El Ahmadi, Veijinovic (72. Vilhena), Gustafson, Kuyt, Kramer, Elia (73. Basacikoglu).
PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker (63. Bouy), Brama, Becker, Marinus (63. Menig), Thomas (90. Nijland), Veldwijk

Scoreverloop:
54. Kuijt 1-0
82. Elia 2-0

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Feijenoord was inderdaad beter, maar het is wel te hopen dat Begois snel hersteld is want het ziet er niets best uit nu. Als je in De Kuip wilt winnen moet je wel in heel goede vorm zijn, maar thuis rollen we ze net als vorig jaar weer op met 3-0.


  Maak melding

 2. Verliezen van Feyenoord is geen schande. Zeker niet als PEC uitspeelt: echt gras, echt fanatiek publiek, dat maakt het voor onze jongens altijd lastig.


  Maak melding

 3. Als die ballenvanger van vd hart op doel blijft staan vrees ik voor de volgende wedstrijd. Onbegrijpelijk dat hij bij Ajax een contract heeft.


  Maak melding

 4. De Feyenoorders zullen het niet met me eens zijn, maar in de Kuip is men echt niet fanatieker als in een ander stadion. Ze zijn alleen met meer en dan lijkt het vaak wel fanatieker. Vind het publiek ook nooit vijandig richting ons.  Maak melding

 5. @ fcz “ons” tot ik jaaaren geleden met 2 Feyenoorders in een bomvol Café De Corner stond. 1 van de 2 boefjes wees op mij met de mededeling: “Hij is Ajacied”…we hebben nog nooit zo moeten rennen en hebben vette mazzel met het verkeer gehad…anders…Maar goed, dat had ons waarschijnlijk in een Ajax-café ook kunnen gebeuren. Al had ik natuurlijk nooit zo op iemand gewezen. Dat dan weer niet; weer een ervaring rijker.

  In dezelfde Kuip échter, zongen in 1985, wel veel Nederlanders ineens: “We zijn op zoek….we zijn op zoek….we zijn op zoek naar Ludo Coeck….” De beste international van België was in de week voorafgaande aan deze NL-België overleden bij een auto-ongeluk. NL verprutste de deelname aan het WK in Mexico die avond…België nocht, door een ultra-late goal van George Grun wél naar dat WK.

  Dat vind ik wel supportersgedrag dat eigenlijk strafrechtelijk bestraft had moeten worden. Begrijp natuurlijk dat dat onmogelijk is.

  Net als toen de Feyenoordsupporters (hier direct boven zijn natuurlijk supporters van het NL-elftal)…van Gaal toezongen (na het overlijden van zijn vrouw) met “Louis van Gaal die woont alleen, Louis van Gaal die woont alleen..”. Weet het jaartal niet meer, maar dat is vanzelfsprekend na te googlen.

  Skofterig allemaal én eigenlijk helemaal geen woorden voor! Hoe laf veel supporters/kuddedieren, zich ook verschuilen in de menigte.


  Maak melding

Reageer