Sloeproeiers twee keer in prijzen op IJsselmeer

Zwolle – Zowel het dames- als het herenteam van sloeproeivereniging Hattem Roeit roeide zich zaterdag in de prijzen. In de Slag om Makkum, over 15 kilometer op het IJsselmeer, eindigden ze op het podium: de dames in de sloep Voorganck werden tweede in hun klasse, de heren in d'Isela werden derde.

sloeproeiers.jpg

De heren d'isela, net na de finish in Makkum. Foto Herman Engbers 

"Op de finish hadden we al het gevoel: dit was een goeie race", zegt roeister Corine de Vries uit Zwolle. "Een keer werden we ingehaald, maar we pakten ze terug. Dan zie je toch dat we een geoefend team hebben met een topconditie." Dit seizoen stonden de dames Voorganck al zes keer op het podium in hun tweede klasse van het Nederlands Kampioenschap. Deze race was niet makkelijk. "Met de zon was het warm, zeker bij wind mee", zegt De Vries. "En bij wind tegen was het knallen om de gang er in de houden."

De heren d'Isela presteerden uitstekend in een sterk veld van hun Eerste Klasse. Het team gaf alles, de sprint naar de finish vergde het uiterste. Met een tijd onder de anderhalf uur op open water overtroffen de heren misschien wel hun eigen verwachtingen. De komende maanden roeien teams van Hattem Roeit nog in Langweer, Amsterdam en Muiden.

Teamsport op de IJssel
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo'n 50 leden, van wie veel uit Zwolle. Vanuit de haven van Hattem trainen zij met twee sloepen op de IJssel: de whaler d'Isela en de Voorganck, een ‘kuikensloep' naar ontwerper Kees Kuiken. Thuiswedstrijd is de Zwolse Grachtenrace, een van de meest populaire en spectaculaire wedstrijden van het seizoen.

Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan gratis kennismaken. Bij de dames is een wachtlijst, heren kunnen in de zomerperiode op donderdagen instappen. Bij de kennismaking maken de roeiers je wegwijs in de sloep en op de rivier. Opgeven kan via roeiers@hattemroeit.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer