Verkeershinder door aanleg fietssnelweg

Zwolle – Van 5 oktober tot 9 november vinden er wegwerkzaamheden plaats aan de Kamperweg. Van deze weg wordt een fietssnelweg gemaakt. In week 44 (herfstvakantie) is de Kamperweg hierdoor voor alle verkeer afgesloten. Twee weken voor en twee weken na week 44 is de Kamperweg alleen beperkt toegankelijk voor fietsers. In deze periode wordt het fietsverkeer omgeleid via de Wilhelminastraat. Vanaf 9 november is de Kamperweg weer beschikbaar voor alle verkeer.

De Kamperweg is een drukke weg die door zowel fietsers als auto's gebruikt wordt. Veel fietsers rijden van Stadshagen/Westenholte richting het centrum en vice versa. Om de fietsers zoveel mogelijk comfort op deze route te bieden, maakt de gemeente van de Kamperweg een fietssnelweg. Dit houdt in dat de weg opnieuw wordt ingedeeld, er een middengeleider (visuele brede middenstreep) komt, er parkeervakken worden aangelegd en de Kamperweg een 30 km-zone wordt, waarbij auto's te gast zijn.

Blalobrug
Voorafgaand aan de werkzaamheden aan de Kamperweg, is gestart met de aanleg van een fietsbrug bij de Blaloweg. Fietsers die gebruik maken van de Blalobrug hoeven straks niet meer te wachten voor de verkeerslichten bij de Blaloweg, maar kunnen via de fietsbrug langs het Kamperlijntje de weg oversteken. De Blalobrug sluit aan op de fietssnelweg.

Beter Benutten
De realisatie van de fietssnelweg is één van de maatregelen, die moet bijdragen aan de doelstelling van het programma Beter Benutten: verminderen van het aantal sterk vertraagde autoritten in de spits op de knelpuntencorridors. De maatregelen voorzien in de stimulatie van het fietsgebruik, de verbetering van de fietsbereikbaarheid van deze gebieden en het omleiden van autoverkeer dat nu gebruik maakt van deze corridor.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. @FCZZ:
  Nee, dat is een andere kruising.
  Wat op de schop gaat, is de kruising met de Rieteweg.
  De Kamperweg zit aan de andere kant van het Kamperspoorlijntje, na het tankstation.

 2. naar het centrum fiets ik vanaf Westenholte nooit zo naar het centrum, ik ga via Rietweg, tussen door langs Wehkamp en dan ben je zo bij rodetorenbruggetje, fietst veel beter door en minder verkeer.
  Kamperweg vind ik s'avonds/snachts ook maar niks om alleen te fietsen. liever door bewoond gebied.

 3. Ik had me inderdaad ook al zitten afvragen of die kruising Kamperweg/Nieuwe Veerallee dan ook een legale fiets-oversteekplaats krijgt. Nu steekt iedereen (eigenlijk dus illegaal en ik doe er zelf ook aan mee) bij het Shell-station over een voetgangersoversteekplaats over.

  Ik hoop niet dat de gemeente na├»ef heeft bedacht dat men wel de verkeerslichten bij de Kon. Wilhelminastraat zal gaan gebruiken. Dat gaat nl. echt niet gebeuren… en om rechtdoor via de huidige rijbaan over te kunnen steken vanaf de Kamperweg, moet er eerst een muurtje verwijderd worden.

Reageer