Spin-off Nederlandse Dansdagen in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 7 oktober is het minifestival Up Stage Right van de Nederlandse Dansdagen in Schouwburg Odeon in Zwolle te zien. Dit is voor het eerst dat het dansfestival, dat jaarlijks in het eerste weekend van oktober in Maastricht plaatsvindt, met een minifestival het land in trekt.

distinguished_dream__me_my_selfie_and_i_chor__katja_heitmann_ontw__annemarije_van_harten_ndd2014_5369_foto_jochemjurgens_high.jpg

Zwolse theaters en de Nederlandse Dansdagen hebben de handen ineen geslagen om het Zwolse publiek te trakteren op een gevarieerd en spannend programma vol Nederlandse dans. In alle hoeken en gaten van Schouwburg Odeon vindt u parels van voorstellingen. De avond begint met een feestelijk welkom met een drankje en daarna kan het publiek genieten van de dansfilm Warming Up, waarin inzicht wordt gegeven in het denkproces van LeineRoebana.

In Café Foyé, backstage en op het toneel worden de voorstellingen van Distinguished Dreams #2 getoond waarvoor choreografen samenwerkten met operazangers van Opera Zuid. De nieuwste voorstelling van Cecilia Moisio, Mum's the Word is ook in het festival te zien. Dit werk toont hoe mensen worstelen met hun emotionele erfenis en het schaamtegevoel dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. De avond sluit af met De Dansers die op de klanken van hun huisband La Corneille een fragment uit hun befaamde voorstelling Café Ed Sanders tonen.

Up Stage Right wordt voor de eerste keer gepresenteerd en past in de lijn van beide organisaties om bijzondere Nederlandse dans een podium te bieden. De intentie is om na deze pilot Up Stage Right uit te breiden naar andere schouwburgen, met name buiten de randstad.

Artikel delen:

Reageer