Straatverlichting AA-landen wordt dimbaar LED

Zwolle – Vanaf maandag 5 oktober aanstaande vervangt de gemeente Zwolle in Aa-landen Zuid 330 straatverlichting door energiezuinige LED-verlichting met dimfunctie. Het betreft een gebied in de wijk Aa-landen tussen de Middelweg, Zwartewaterallee en de A28. Bij de vervanging worden bijna alle masten en armaturen van de openbare verlichting vernieuwd. De werkzaamheden duren ongeveer tien weken.

Samen met Enexis de eigenaar van de kabels waarop de lichtmasten aangesloten zijn, vervangt de gemeente daar waar nodig de aansluitkabel. Dit kan een overlast veroorzaken door graafwerkzaamheden. Het werk wordt zoveel mogelijk per straat uitgevoerd om de overlast te beperken. In de periode van 2015 – 2016 vervangt de gemeente stapsgewijs de lampen in de bestaande straatverlichting in delen van de stad door duurzame en energiezuinige LED-lampen. In sommige gebieden worden tevens de lichtmasten en armaturen met nieuwe exemplaren vervangen, zoals in delen van de wijk Holtenbroek en Aa-landen. De plek van de lichtmast is ongeveer gelijk als de huidige plek, wel probeert de gemeente de lichtmasten uit particuliere grond te verwijderen. De LED-ombouw in de stad maakt onderdeel uit van het project Bewust Verlichten van de gemeente Zwolle. Op website www.zwolle.nl/bewustverlichten staat meer informatie. 

Artikel delen:
Reacties 13
  1. kan die zooi ook gewoon uit? hier in Zwolle zuid wordt je 's nachts verblind door de licht vervuiling 🙁 ik zie geen ster meer hier in de tuin, en ik moet de gordijnen 's avonds dicht doen voor om nog tv te kunnen kijken 🙁 misschien helpt een windbuks 🙂

  2. Wel handig voor de gemeente te weten overigens: om verlichting dimbaar te maken (regelbaar op afstand) zijn geen graafwerkzaamheden noodzakelijk. Besturing kan gewoon over bestaande kabels, over kilometers afstand.
    Scheelt een hoop kosten!

  3. Een teveel aan licht s'avonds en s'nachts kan je biologische klok ontregelen, heeft de gemeente daar wel eens aan gedacht? Ik ken geen ouderen die om 4 uur s'nachts nog even een ommetje maken maar inbrekers kunnen tenminste alles goed zien zo.

Reageer