Eerste lichting Bruggenbouwers krijgt certificaat

Zwolle – Zwolle is elf Bruggenbouwers rijker. Bruggenbouwers zijn vrijwilligers die op basis van ervaringsexpertise en empowerment anderen helpen om stappen te zetten. Deze bruggenbouwers weten hoe het is om te leven op de armoedegrens of hoe het is om als allochtoon in een isolement te raken. Middels een training van ZwolleDoet! hebben ze geleerd hoe ze die ervaringen inzetten voor anderen.

img_9702_pers_bruggenbouwers_lichting_1_uitreiking_certificaat_fotograaf_jan_koldewijn.jpg

De bruggenbouwers ontvingen hun certificaat donderdag 24 september uit handen van Nelleke Vedelaar in de Burgerzaal van het Gemeentehuis. Vedelaar was enthousiast over de training en de behaalde resultaten. Zo gaven de bruggenbouwers zichzelf bij aanvang van de 16 weken durende training een 5,6 voor ‘zelfvertrouwen’ en na afronding van de training een 8. Ook op zaken als ‘mijn mening geven’, ‘plannen’, ‘participeren’ en ‘interculturele participatie’ scoren de deelnemers hoog. Als resultaat van de training noemen de deelnemers ook dat hun taalgebruik verbeterde en ze beter naar anderen leerden luisteren.

Bij de uitreiking van de certificaten heeft elke Bruggenbouwer kort verteld wat hij heeft geleerd en wat hij gaat doen in de toekomst. Zo worden er door de bruggenbouwers bijvoorbeeld een buurtfeest, een vrouwengroep en een presentatie over verandering in je leven georganiseerd en opgezet.

De bijeenkomst, waarbij de allereerste groep Zwolse bruggenbouwers hun certificaat in ontvangst nam, trok veel belangstelling van andere organisaties uit de stad. De aanwezigen genoten niet alleen van elkaars gezelschap, plannen en inspiratie; iedere bruggenbouwer had hapjes uit zijn/haar eigen cultuur meegenomen.
Momenteel is de tweede lichting bruggenbouwers al begonnen met de 16 weken durende training. Ondertussen wordt de eerste lichting door Travers Welzijn, ZwolleDoet! en Wijz ondersteund in het realiseren van hun plannen. Wie wil zien hoe de bruggenbouwers een verschil gaan maken voor mensen uit hun doelgroep, bekijkt hun plannen op www.informelezorgzwolle.nl/bruggenbouwers.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Gefeliciteerd zeg!

  Bruggenbouwers zijn vrijwilligers die op basis van ervaringsexpertise en empowerment anderen helpen om stappen te zetten. Deze bruggenbouwers weten hoe het is om te leven op de armoedegrens of hoe het is om als allochtoon in een isolement te raken. Middels een training van ZwolleDoet! hebben ze geleerd hoe ze die ervaringen inzetten voor anderen.

  De wereld heeft behoorlijke behoefte aan bruggenbouwers!

  Réken er echter op dat er bijzonder veel bruggenslopers zijn; best zielig ook!

  Een oud-Hollandsche wijsheid is dan ook:
  “Ergert u niet, verwondert u slechts”.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.