Gastgezinnen voor vluchtelingen Zwolle gezocht

Zwolle – In navolging van Apeldoorn zullen ook in Zwolle vluchtelingen worden uitgenodigd om bij de Zwollenaren thuis te komen eten. Stichting Present heeft met diverse kerken in Zwolle een format ontwikkeld om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

15-07-2015_opvang_vluchtelingen_ijsselhallen_08.jpg

 

Er is gekozen voor vier datums, 3 oktober, 31 oktober, 28 november en 26 december. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen in groepjes van minimaal twee personen bij een gastgezin gaan eten. Hiervoor zijn zo’n 150 tot 200 gastgezinnen nodig. Iedereen kan zich aanmelden als gastgezin. Er zijn wel een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Hiervoor is een speciaal protocol opgesteld waarin onder meer is opgenomen hoe je je als Christen kunt opstellen en welke houding je als vrouw het beste aan kunt nemen. Meer informatie en het aanmeldformulier kunt u hier vinden.

 

Artikel delen:
Reacties 188
 1. Hallo met adrie

  wat ern idee gezellig!!!! ze kunnen bij mij lekker bortje hutspot met een goede snietzel krijgen lekkere borel erbij maar hoezo moet mijn vrouw zich gedragen doet ze nooit hahaga


  ⚠️ Meld

 2. hallo met adrie

  jasper vindt niet dat je aardig doet tegen mij en meer laatst deed je ook onaardig terwijl ik complement maakte en nette discussie met je aan gaan zij je dat ik geen nederlabds kom heb ik je eerder verkeer benaderd

  wou met mn vrouw alleen maar zeggen dat ze er ook bij hoort ze gewoon van mij een hand moet geven aan vluchtelingen


  ⚠️ Meld

 3. Je wil moslims drank en varken geven. Ben je dom of gewoon aan het zieken?

  En ja, ik vind je Nederlands om te janken en heb soms moeite om te ontcijferen wat je in hemelsnaam wil zeggen.


  ⚠️ Meld

 4. @Japser, jammer dat niet iedereen jouw niveau heeft. Blijkbaar kan je prima ontcijferen wat hij bedoeld, want je geeft een gefundeerde mening. Ennuh, hoe kom je erbij dat het moslims zijn? Volgens mij zitten er namelijk ook (juist) veel christenen tussen.
  Maar wellicht past dat niet in het plaatje?
  Tenslotte, jouw Nederlands is prima, maar ook dan vraag ik mij vaak af wat je nu eigenlijk wil zeggen 😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 5. @Adrie: volgens mij ben je beter te volgen als je praat dan als je schrijft. Ga dus maar iemand bellen en stop met schrijven op dit weblog.


  ⚠️ Meld

 6. Waarom zou hij moeten stoppen met schrijven op deze weblog? Omdat hij wat onhandig en moeilijk schrijft? Misschien heeft hij daar gewoon moeite mee.

  Ik ontcijfer zijn berichten makkelijker dan die van bijv Dick met zijn knip en plak berichten.

  Maar ja. Vluchtelingen worden wel getolereerd, maar iemand met taalproblemen kan maar beter gaan. Heel apart.


  ⚠️ Meld

 7. Goed, terug on topic. Mocht iemand gastgezin worden, lees dan de tips goed die mee geleverd worden. En ga niet alcohol en varkensvlees aanbieden aan moslims.


  ⚠️ Meld

 8. Lekker dan:
  1. Ze zijn niet afspraakvast. Met andere woorden: ze zijn onbetrouwbaar.

  2. Let als vrouw op je kleding, zorg dat er een man in de buurt is en ga niet alleen met ze in de auto. Met andere woorden: ze zien onze vrouwen en dochters als hoeren waar ze met hun getinte vingers aan mogen zitten.

  3. WIJ hebben volgens hen een vrije seksuele moraal en ONZE beleefdheidsvormen laten te wensen over. Met andere woorden: wij moeten ons aanpassen aan de vluchtelingen. Die vluchtelingen die zo graag hier naar toe willen.

  Ik ben verbijsterd….  ⚠️ Meld

 9. niet te geloven dit,ik dacht altijd dat je je als gast aan moest passen aan de gastheer/vrouw waar je bent. maar als ik het goed begrijp moet ik als vrouw me anders gaan gedragen dan ik ben…..hoe krijg je in hemelsnaam( oeps mag ik niet zeggen ) begrip voor elkaar met zulke regels.


  ⚠️ Meld

 10. hallo met adrie

  dat zeg ik toch net jesse alleen met een grapje erbij mag bkijk baar niet van jaspet hun zijn welkom voor wat lekkers maar mijn vrouw zit er gewoon bij zonder hoofd doek iedereen is gelijk ook ik met mijn slechte taal hahaha


  ⚠️ Meld

 11. Jesse, er is niet zoveel voor nodig om jou verbijsterd te krijgen. Het is goed dat deze informatie wordt gegeven voor mensen die overwegen een vluchteling uit te nodigen.


  ⚠️ Meld

 12. Je bent knettergek aks je hieraan meedoet. Dit is echt een probleem in je huis cq op de hals haalt. Wie moet zich nu aan wie aanpassen? Volgens COA wij aan de gelukzoekers.
  Was ik niet van plan, de gelukzoekers moeten zich aan onze normen, waarden en gebruiken aanpassen. Zo niet dan enkeke reis naar land van herkomst.


  ⚠️ Meld

 13. Probeert de christelijke Stichting Present een uitermate slecht beeld van moslimvluchtelingen te schetsen?

  2. Let als vrouw op je kleding, zorg dat er een man in de buurt is en ga niet alleen met ze in de auto.  ⚠️ Meld

 14. Ik zou zeggen eerst mogen de Zwolse raadsleden “vluchtelingen”in hun huisjes nemen, op bezoek laten komen, maar ook alle partijen van Zwolle…
  Daarna mogen ze dat via de media bekend maken hoe dat ging en als het goed ging, dan vind ik dat alle mensen die in Zwolle voor pvda en vvd hebben gestemd de “vluchtelingen”mogen ontvangen, zal voor hun allemaal gezellig zijn!!!
  Nog iets ja, alle mensen die zich als vrijwilliger hebben aangemeld(voor vwn of bij de noodopvang ) die mensen zijn toch zo barmhartig en gastvrij en vriendelijk en noem het maar op, die mensen mogen dan toch ook die vluchtelingen ontvangen in hun huisjes…
  Heel veel plezier!!
  Ik hoor /lees het wel…


  ⚠️ Meld

 15. Tsja: We handelen naar wat ze uit hun cultuur kennen, niet zoals wij het doen, dit om NU misverstanden te voorkomen, inburgeren komt pas NA de noodopvang.
  Linda123: tuurlijk als je hart voor de vluchteling hebt mag je deelnemen.
  Teksten op de site zijn wel geschreven naar christenen toe, daar moet je dan even tussendoor lezen.


  ⚠️ Meld

 16. De reacties van mensen als Leonardo maken op de langere termijn echt een boel kapot. Het doet me verdriet om geconfronteerd te worden met de naïviteit van die reacties, iets wat aan toekomstige generaties die het puin wat we nu maken mogen opruimen, niet goed te praten zal zijn.

  Gelukkig is er ook weerwoord met wél realiteitszin:

  Het zijn niet de kosten, niet de aantallen immigranten die op termijn een probleem voor West-Europa zijn, het is de religieuze en culturele achtergrond van de nieuwkomers.

  Als je het waagt dit soort zaken aan te kaarten, krijg je een diarree van drogredenen en ongebreidelde haat over je heen.

  Hoeveel generaties moeten er nog voorbijgaan eer wij beseffen dat de meeste moslims helemaal geen gelijke rechten voor man en vrouw, hetero en homo, gelovige en afvallige willen?

  Weerleg dit eens? Iemand?
  https://jalta.nl/column/het-is-de-islam-stupid/?a=lXXRGWm9Ykr9xX91NPRzoHVO0shb8Ppf3NZrdBphJe8&b=XZ1b13p-IwDur0rB-1ES5INK0GZnprL1-QMMajs462s


  ⚠️ Meld

 17. Jesse, niet dat het zin heeft om dat toe te lichten aan jou, maar ik zal een poging doen; Het is goed, omdat je dan oin ieder geval geïnformeerd bent voordat je besluit een vluchteling uit te nodigen voor een maaltijd of iets dergelijks. Was dit niet gedaan en er gaat iets fout dan hebben mensen zoals jij ook weer wat te zeiken.


  ⚠️ Meld

 18. @K. Oran dat vraag ik me ook af. De angst van de linkse politici om dit grote maatschappelijke probleem te erkennen en concreet en daadkrachtig ernaar te handelen is werkelijk ongekend groot.


  ⚠️ Meld

 19. Stichting present kan zich melden bij japsertje. Deze knuffelaar heeft zijn deur al open staan. Of krabbel je nu terug japser? Kom op laat je pro sociale hart zien. Leonardo wil je er zeker bij helpen. Weblog wil vast wel een foto komen maken voor deze helden.


  ⚠️ Meld

 20. Joh, V.Luchteling en K. Oran (vanaf zelfde IP’s), even was leuk. Nu graag weer terug naar een sterkere inhoudelijke discussie. 🙂 ^Hans


  ⚠️ Meld

 21. Ik snap al die verontwaardigde reacties niet. Ik neem aan dat niemand van die reageerders sowieso aan deze vraag gehoor zou geven. Waarom je dan storen aan tips die niet voor jou bedoeld zijn?


  ⚠️ Meld

 22. Mooi: assimileren aan een nieuwe cultuur zoals egypte, iran en libië het ook deden in de jaren 60. En nu complete brandhaarden zijn, omdat ‘christenen en anderen wel dachten dat het een vredelievende godsdienst is’.  ⚠️ Meld

 23. ik zat ook eerst aan japser te denken , want hij schreef tijdje geleden dat ze bij hem welkom waren als er naar gevraagd zou worden, maar nu wilt hij het niet, zegt hij: geen behoefte aan..hm,japser beetje raar…
  maar japser moet je wel doen, voor jou is het toch leuk om een dagje geen boerenkool op tafel maar wat anders 😉


  ⚠️ Meld

 24. @AlbertK,
  ben zelf ook niet echt blij met hoe het nu in ons landje gaat maar wat je schrijft kan echt niet man,
  Toevallig jou grootouders bij de NSB gezetten of bij een andere eenheid tijdens de 2e wo??
  kan toch niet wat je schrijft, er zitten zeker echte vluchtelingen bij, ook al is dat maar 10%…


  ⚠️ Meld

 25. els, ik ben orthodox satanist en wil graag mijn vlees geslacht hebben met de kop naar het westen. Daarna de spreuk “satan is machtiger dan jouw god”. En graag langzaam dood laten bloeden zoals satan dat wil.
  En graag het eten serveren naakt in je string zoals wij satanisten dat graag hebben met veel bier (wel meer dan 6% alcohol).

  Wanneer ik niet bij je mag eten en jij niet aan mij wensen wil voldoen = racist. Petrus zal de hemelpoort dan ook niet voor je open doen straks, want racist.


  ⚠️ Meld

 26. Els: Als ik gasten krijg vraag ik ook wat ze graag lusten en of er andere obstakels zijn, heel normaal.

  En als die gasten vervolgens zeggen; Els, jij moet je eigen eetgewoontes ook aanpassen aan die van mij. en daarnaast geen korte rok of blote schouders, want anders grijp ik je.,
  Vind je dat dan ook heel normaal?


  ⚠️ Meld

 27. De meningen zijn verdeeld. Graag wel de discussie on topic houden en niet overgaan tot verwensingen en opruien.

  Met vriendelijke groet,

  De redactie


  ⚠️ Meld

 28. Ik zou graag bij Jesse te gast willen zijn en niet bij Els. Omdat ik weet dat ik bij Jesse een kritisch en intelligente tafelpartner heb, die persoonlijk stabiliteit uitstraalt en die ik kan vertrouwen. Iemand die geeft om alles wat onze cultuur lief is.
  Bij Els heb ik dat niet, dat voelt juist alsof ik in een week bedje val, met sussende woorden dat er niets aan de hand is en dat ik me dingen verbeeld. Terwijl het 5 voor 12 is. Dan denk ik niet dat het eten daar mij beter zal smaken..


  ⚠️ Meld

 29. Blijkbaar zijn er hier veel mensen die nog nooit een vegetariër te eten hebben gehad.

  Verder @br, dat ging erom dat als het nodig is om mensen thuis op te vangen, ik daar al mijn extra slaapkamers voor beschikbaar zou stellen. Dit gaat om heel iets anders. Dit dient ter integratie, waar ik geen voorstander van ben met mensen die weer naar huis gaan.


  ⚠️ Meld

 30. Japser, een vriend van mij is vegetariër en eet af en toe een hapje mee. Hij eet dan bij voorkeur vis. Geen probleem. Maar hij veroordeelt mij niet als ik een hamburger naar binnen schuif. Daarnaast kan mijn vriendin gerust haar korte rok aanhouden en hoeft ze haar schouder niet te bedekken. Begrijp je’t verschil?  ⚠️ Meld

 31. Ik heb een hangbuikzwijntje als huisdier, een heel leuk en schoon diertje.
  Ook intelligent, het zeurt nooit, is niet opdringerig, kortom: ik heb geen behoefte aan moslims die willen komen eten.  ⚠️ Meld

 32. Zwolle2: ik zal het er met mijn vrouw is over hebben, ik zou het leuk vinden om wat leuks met vluchtelingen te doen, een etentje lijkt me niet zo gek bij ons thuis. En nee, ik wil niet dat daar foto’s van worden gemaakt, ik ben erg gesteld op mijn privacy en ik kan me zo voorstellen dat vluchtelingen na alle ellende daar ook zo over denken. Prettige dag verder.


  ⚠️ Meld

 33. Leonardo: dat jij een bukkertje bent verrast me niet. Maar ben benieuwd wat jouw vrouw er van vindt dat haar gedrag en kleding in een protocol staan beschreven.

  Vrijheid in Nederland? Gelijke rechten voor man en vrouw? Gooi het maar lekker overboord, Leonardo


  ⚠️ Meld

 34. @jesse dan is het dus sowieso geen vegetariër (pescetariër). En ja, je kunt twee maaltijden maken. Ik maak er echter maar één als een vegetariër komt eten. En dan zonder vlees. Ook al ben ik enorm voorstander van vlees eten. Maar goed, dat jij niet van het aanpassen bent, is ruim duidelijk.


  ⚠️ Meld

 35. Jesse; houdt op met mij uit te schelden en doe dat ook bij anderen niet. Admin heeft niet voor niets daar al een bericht over geplaatst. Ik ben klaar met mensen zoals jij. Prettige dag verder.


  ⚠️ Meld

 36. Goh, japser: je focust je weer op de details en laat het grote achterliggende probleem (de religie en daaruit voortvloeiend gedrag) buiten beschouwing. Zou ik overigens ook doen, als ik jou was. Wordt zo lastig om te blijven rechtpraten en te ontkennen wat steeds krommer blijkt te zijn…
  Besides: ik pas me graag aan. Maar gooi m’n principes niet overboord. Net zo min als verworven vrijheden.  ⚠️ Meld

 37. @jesse Het achterliggende probleem is niet de religie en het daaruitvoortvloeiende gedrag van deze mensen, maar de achterlijke vooroordelen daarover van enkele ongemanierde boeren in deze stad.


  ⚠️ Meld

 38. In Duitsland in de AZC ook al van die ongemanierde Duitste boeren.
  En nu zelfs in Apeldoorn al:

  http://destentor.nl/regio/apeldoorn/wsv-apeldoorn-sluit-sportcomplex-voor-vluchtelingen-vanwege-overlast-1.5288318

  Bah, steeds weer die ongemanierde boeren met hun vooroordelen!
  Want de realiteit is dat het hartstikke goed gaat in die AZC’s, echt helemaal niets aan de hand.,Mooi harmonieus samenzijn van verschillende groepen, die kunnen hier zo de maatschappij in, toch, Bernard?


  ⚠️ Meld

 39. Zo zo Bernard je durft nogal wat te zeggen over je mede stadbewoner.Neem je ook nog een paar vluchtelingen in huis net als Dick,Jasper en Tooske.Of hebben jullie allemaal dezelfde smoes.
  Als er 1 boerengedrag vertoont ben jij het wel want je waait met alle winden mee.En dat doet gier ook.


  ⚠️ Meld

 40. Vooroordelen achterlijk vinden zo vanuit je veilige huiskamer in Assendorp of waar dan ook. Ooit zul je te maken krijgen met criminaliteit of misdaad. 80% is de kans dat de dader niet Rogier of Diederik heet. Daarna kunnen we op een gelijkwaardige manier verder gaan.


  ⚠️ Meld

 41. Zoals altijd heeft een groot gedeelte van de mensheid een zondebok nodig. Vorige eeuw waren dat joden, zigeuners en gehandicapten. Nu wimpelen we alle problemen af op moslims.
  Jesse gooit olie op het vuur door incidenten in Duitsland en Nederland uit te vergroten. Niemand heeft het over de vluchtelingen die vorig jaar in de IJsselhallen hebben gezeten en die GEEN overlast hebben veroorzaakt. Of ik moet al die verhalen over verkrachtingen en vechtpartijen gemist hebben de afgelopen maanden.
  En vechtpartijen zijn in het uitgaansleven helaas ook orde van de dag, ook door autochtone nederlanders. Dus ook maar geen kroegen meer openen dan?
  Ik heb geen oplossing voor het probleem, zou wel graag willen dat men in de regio betere oplossingen kan bieden. Tot die tijd, vind ik dat de mensheid elkaar moet helpen en ondersteunen waar mogelijk en dat je daarbij naar elkaars voor en tegens luistert en je soms daaraan aanpast, maakt dat we solidair zijn. Elkaar problemen aanpraten die er (nog) niet zijn, daar schieten we in ieder geval niets mee op.
  Zoals de waard is……..


  ⚠️ Meld

 42. japser: allochtonen zijn oververtegenwoordigd in de lijstjes met criminaliteit. Vooral marokkanen en antillianen doen het daar opvallend goed t.o.v. de blanke medemensch. Hetzelfde beeld zie je bij de populatie in gevangenissen. Of het nu 80, 60 of 40% is, het zijn er relatief schrikbarend veel! Google anders maar ff. Als je tenminste durft.


  ⚠️ Meld

 43. De zieligheidsballon van getraumatiseerde vluchtelingen die wij hier gratis moeten opvangen is al lang doorgeprikt! Niemand gelooft meer in de sprookjes ??van oorlogsslachtoffers??, die geen overlevingskansen hebben in hun eigen land! Europa heeft hiermee de poorten van de hel geopend!

  De barbarenstroom, overwegend mannen, die er helemaal niet uitzien als oorlogsslachtoffers, de grote bedragen die zij hebben neergeteld om hun overtocht te betalen, het weigeren van hulp door landen die in hun ogen niet goed genoeg zijn om hun financiële eisen in te willigen, de specifieke keuze van Noord-Europese landen die hun gratis geld, onderdak en luxe kunnen verschaffen, en die ook nog zo gek zijn om aan al hun eisen te voldoen!
  Dit alles wijst er op, dat het absoluut geen getraumatiseerde oorlogsslachtoffers zijn maar doodgewoon ordinaire gelukzoekers, aangestuurd door zelfverrijkende smokkelaars en terroristen die hierin hun kans zien om ongemerkt hun medestrijders tussen deze honderdduizenden zogenaamde vluchtelingen te infiltreren.

  Als wij ??gewone burgers?? dit al vanaf het begin hebben gedetecteerd en aan het licht gebracht hebben, waarom heeft geen één regeringsleider (op Hongarije na) dit herkend of de asielstroom stopgezet?
  Er wordt door de EU zelfs verplichte quota vastgesteld waarmee de regeringsleiders zonder protesten instemmen.
  Er vindt (bewust?) geen enkele controle op legale identiteitsbewijzen plaats, terwijl al overal wordt gewaarschuwd dat valse paspoorten gemakkelijk te verkrijgen zijn. Integendeel de asielstroom wordt door de EU zelfs vergroot!

  De enorme kosten, die grotendeels op het volk worden verhaald middels mega-bezuinigingen, maar ook het recht op woonruimte voor het eigen volk door de voorrang van de ??vluchtelingen??, de extra beveiligingskosten vanwege de verhoogde criminaliteit, enz. rijzen de pan uit en zijn niet meer te stuiten! Want de risico??s van het binnenhalen van deze ongeciviliseerde barbaarse groepen wijzen nu al op een enorme verloedering van onze samenleving in de toekomst (verkrachtingen, rellen, poging tot moord, enz.).

  Als al deze tekenen van vernietiging van eigen land en volk zo duidelijk zijn, waarom ondernemen onze regeringen hier niets tegen, waarom verhogen zij dit risico juist door nóg meer ??vluchtelingen?? uit andere landen op te nemen en nóg meer kosten uit te geven en hun volk nóg meer in de problemen te helpen, ondanks het feit dat het grootste deel van het volk zich hiertegen verzet?

  Vraagt u zich niet af: WAT DE WERKELIJKE DOELSTELLING IS VAN DIT ??EIGEN-VOLKSVERNIETIGINGS?? PLAN?


  ⚠️ Meld

 44. Goed zeg!

  Stichting Present heeft met diverse kerken in Zwolle een format ontwikkeld om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.
  Er is gekozen voor vier datums, 3 oktober, 31 oktober, 28 november en 26 december. Het is de bedoeling dat de vluchtelingen in groepjes van minimaal twee personen bij een gastgezin gaan eten. Hiervoor zijn zo’n 150 tot 200 gastgezinnen nodig.

  Op een dag dat dit nieuws OOK naar buiten kwam

  Apeldoorn

  Weer gejank over kosten

  vette fictieve stijging; zie mogelijke oorzaak!

  Gieteravond ook weer genoten van “Pauw”. Bij bepaalde uitspraken plaatste Perter R., terecht de kanttekening dat we NU wel gelijk een tweet van Geert zouden kunnen verwachten. Zag hem echter, live, zijn sloofje Madler voeden met teksten over “een alleen door de PVV
  gesteunde motie van afkeuring tegen Mansveld”.
  Had eigenlijk ook een sarcastisch stukje op de Stijllozen verwacht…daar waren de uitspraken van de mevr. wel na.
  Mocht er nog iets over naar buiten komen:
  CHECK ALSJEBLIEFT EVEN DE CONTEXT WAAR IN DE UITSPRAKEN WERDEN GEDAAN OP http://WWW.PAUW.NL Verder was het, zoals gebruikelijk, weer een gezellige uitzending. Door de beste talkshowhost van NL.  ⚠️ Meld

 45. En hoezo een protocol om hoe om te gaan met deze gasten , in dit land kleden vrouwen zich hoe zij zich willen kleden ( dit heet vrijheid ) christenen die zich niet veilig voelen in de opvang , worden bespuugd , bedreigd , en mishandeld , en dan zijn er nog mensen die deze barbaren in huis uitnodigen ?? kom nou toch , ik noem die mensen die dit doen landverraders ( ik heb zelf in het midden-oosten gewoond en weet waarover ik spreek ) leest u voorstanders ook even over de kindbruidjes die naar Nederland komen en waar de regering ( wettelijk ) niets tegen kan doen , dus zo,n 40 jarige islamitische barbaar kan rustig zijn 12 jarige bruidje een beurt geven , walgelijk , maar nee wij moeten ze uitnodigen , wij moeten ons aanpassen .. IK STERF LIEVER MET EE RECHTE RUG DAN DAT IK OOIT ZAL BUIGEN VOOR EEN MOSLIM !!! MENSEN WORDT NOU TOCH EENS WAKKER , ZET DIE ROZE BRIL EENS AF .


  ⚠️ Meld

 46. Wat vreselijk dit! De vluchtelingen mogen dus van Present alleen bij christenen eten en de christenen moeten zich ook nog aan hun geragsregels houden…. sneu, heel sneu…! Dan moeten we het maar omdraaien, dan komen alle niet christenen naar de IJsselhallen om te eten, kip met rijst, mmmm


  ⚠️ Meld

 47. Dit heeft niks met islam of moslims te maken..

  Die gasten die dat doen zijn gewoon zware criminelen die daar tegen de regime van Assad vechten sterker nog getraind en voorzien door het westen …
  Alle regeringen wisten wat er zou gebeuren als daar de pleuris uitbreekt in Syrie, dat er duizenden vluchtelingen naar Eu zullen vluchten( de grenzen zijn zo wijd open en zelfs als ze dicht zouden gooien zal dat niet helpen, dat hele eu is een grote lachertje)… maar hielden hun mond dicht…
  Maar waar ze geen rekening mee hebben gehouden is dat Rusland met zich niet laat sollen…
  Die ellende komt steeds dichtbij de grenzen daar en dat zullen de Russen nooit toestaan!
  Ik hoop dat VS verstandig genoeg is om samenwerking met Rusland door te zetten..
  Poetin had al de premier en minister van defensie van Israël gesproken om samen tegen te gaan al dat tuig daar..
  Een ding is zeker als de Russische beer wakker is dan is er niks om het tegen te houden…
  Wanneer de grenzen van Rusland en dat is bij de Kaukasus het geval is als het zo door gaat zal Rusland zich moeten gaan beschermen en hun mensen daar en dat zullen ze doen!
  Let maar op de enige land die daar iets tegen wilt doen is Rusland de rest alleen maar hard schreeuwen elkaar schuld geven en zitten te kijken hoe de ellende steeds erger wordt..
  Dit is de waarheid…
  Arme Nederlanders moeten het slikken want we kunnen hier niks tegen doen…  ⚠️ Meld

 48. Zijn de asielzoekers die massaal de EU binnenkomen, keurige en hardwerkende mensen, die oorlog en vervolging ontvluchten? Die simpelweg het recht hebben om een leven op te bouwen in vrijheid? En bereid zijn om hard te werken en onderdeel te worden van de westerse samenleving?

  Of zijn zij mensen met onverenigbare normen en waarden, waardoor zij nooit onderdeel van onze samenleving kunnen worden, maar bijdragen aan het ontstaan van een parallel-leving? Of zijn zij gewelddadige, gemene, woedende terroristen, die niets met het westen te maken willen hebben en juist uit zijn op het vernietigen van de westerse samenleving?

  Het antwoord op deze vragen is ??ja??.

  Ja, onder de asielzoekers bevinden zich keurige mensen die in staat zijn te functioneren in onze samenleving. Ja, er is sprake van een grote groep mensen met onverenigbare normen en waarden. En ja, onder de asielzoekers bevinden zich duizenden moordzuchtige terroristen die onze samenleving willen vernietigen. Het is niet het een of het ander; het is al het bovenstaande. Het is geen kwestie van kiezen.

  Om een mening te kunnen vormen over het asielprobleem moet de burger over al deze facetten geïnformeerd worden. Echter, de mainstream nieuwsmedia vormen hieromtrent een probleem. De media hebben namelijk wel een keuze gemaakt uit bovenstaande opties. En willen bepalen welk facet aan de burger wordt meegegeven. Maar vooral; van welke facetten de burger juist niet op de hoogte mag worden gebracht. De media berichten ons slechts over het deel van het nieuws, dat overeenkomt met hun keuze. Het deel van het nieuws, dat hun visie bevestigt. En laten het nieuws dat hun keuze weerspreekt achterwege.

  De media willen de burgers de mogelijkheid onthouden om de balans op te maken. Om zelfstandig een conclusie te trekken inzake het asielprobleem. De media maken die keuze namelijk vóór u. En dat doen zij uit minachting. Uit minachting voor de burgers.

  Zij beschikken over de arrogantie te denken dat de media het enige juiste antwoord weten. En dat ze ons alleen dát juiste antwoord voorschotelen, omdat we anders als een stel onderontwikkelde primaten in geweld en razernij ontsteken indien we zelf een conclusie moeten trekken uit alle beschikbare informatie.

  Het is de elitaire overtuiging van zichzelf als progressief beschouwende mediamensen, dat gewone burgers niet vertrouwd kunnen worden met het volledige spectrum aan informatie. Want die burgers zijn te dom en te gewelddadig om met de feiten om te gaan. De media zijn er om ons te beschermen tegen onszelf, de onderontwikkelde primaten.

  Gelukkig hebben wij internet. NEDERLANDERS ..LATEN WIJ NIET DEZELFDE FOUT MAKEN ALS VOOR WW2 . NIET WEER WEGKIJKEN EN STA OP , HET GAAT GVD OM DE VEILIGHEID VAN UW KINDEREN EN KLEINKINDEREN ….


  ⚠️ Meld

 49. 😮 Marloes B

  zullen ook in Zwolle vluchtelingen worden uitgenodigd om bij de Zwollenaren thuis te komen eten.

  Volgens mij te lezen als: ALLE vluchtelingen.

  Dat er een format door een kerk is gemaakt is toch alleen maar toe te juichen? Wat gebeurt er tegenwoordig nog voor nop?

  Ja, een beetje gefrustreerd overal tegen aanschoppen achter je computertje…nog geen seconde menslievendheid en empathie tonen….oplossingafbrakend handelen en denken…dat gebeurt bijvoorbeeld nog voor nop.

  Doel niet direct op jou Marloes, maar zeker op Peter. Vraag me bij mensen als Peter ook altijd af of ze ook zo pessimistisch, negatief en afbrekend in de maatschappij staan? Nooit aan iets constructiefs willen meewerken, nergens de humor van willen inzien, wel eens lol en tevredenheid uitstralen?


  ⚠️ Meld

 50. @ peterZwolle, op 30 september 2015 17:15

  Heb je een summiere samenvatting?
  Bedoel, beregezellige dag met machtig mooi weer achter de rug…geen zin om op veel tekst te reageren.

  Hoop op je begrip en inlevingsvermogen.


  ⚠️ Meld

 51. Tip van Bart uit Apeldoorn:

  “Zo is dat. Doe ik zo vaak, even samen met een vluchteling een kopje groene thee drinken in de sportkantine. En daarna stap ik weer op mijn eenhoorn en rijd ik over de regenboog weer naar huis, naar mijn suikerspinkasteel. Leven is makkelijk.”


  ⚠️ Meld

 52. @ braspennink, begrijp niet wat je bedoelt.

  Peter schrijft in zijn laatste alinea woorden die mijlenver van mij af staan:

  Gelukkig hebben wij internet. NEDERLANDERS ..LATEN WIJ NIET DEZELFDE FOUT MAKEN ALS VOOR WW2 . NIET WEER WEGKIJKEN EN STA OP , HET GAAT GVD OM DE VEILIGHEID VAN UW KINDEREN EN KLEINKINDEREN ….

  En als ik je mooie link open, kom ik op het voorblad, welk artikeltje op Joop bedoel je?


  ⚠️ Meld

 53. @ braspennink, op 30 september 2015 17:28

  Ben je ergens of voor iemand bang?
  Op wie…allemaal, een meerderheid of enkelen?
  Waarom wat zouden ze bij jou kunnen aanrichten?
  Wat zou je er tegen kunnen doen?
  Is het meer een (onderbuik)gevoel of heb je feiten?

  Een mens lijdt dikwijls het meest door/van het lijden dat hij vreest.


  ⚠️ Meld

 54. anders niet

  @ja-tja Laat ieder dat lekker voor zich zelf uitmaken.
  En ondankbaar? Waarvoor zouden ze dankbaar moeten zijn? Ik weet zeker dat jij je niets (maar dan ook echt helemaal niets) voor die vluchtelingen gedaan hebt of zult doen.

  Even voor de duidelijkheid. Ik zie mijzelf ook niet als gastgezin. Heb vanmiddag wel een mooi potje gevoetbald met die gasten, maar daarvoor hoeven ze mij niet dankbaar te zijn. (En ik hun ook niet).


  ⚠️ Meld

 55. >:( bernard….ben er vanmiddag langs gereden…had alle tijd, maar besloot toch niet strak langs de IJsselhal te rijden. Door de Kamperpoort thuis gekomen……spijt!!!!

  Wat had ik graag meegedaan met

  Heb vanmiddag wel een mooi potje gevoetbald met die gasten  ⚠️ Meld

 56. @ René, heb net nog wat van de stijllozen gelinkt. Zal PSV te kijken, maar wat een droevenis…dus gezapt naar WLN (van de TeleTroepToeTerT)….net in een vluchtelingendiscussie: spreekt DAT jou ook niet aan dan? Ben zelf wel even blijven hangen. Heerlijke afsluiter ook: FILMPJE VAN Koot en Bie over hoe ze (in de jaren 80 geloof ik en volgens mij met Jakobse en van Es) aankeken tegen de komst van mensen uit andere landen: Hilarische verdeling van NL met extra aandacht voor de “blanken”!

  Zo onafhankelijk is RTL ook niet
  – Frits Wester was de buikspreker van de rechtervleugel (veruit de grootste vleugel) van het CDA.
  – Rick Niemann (heet ie toch, met zijn mooie vrouw van ex-NOS journaal) persenteert nu ook bij WLN

  Och en mannen als Pauw en Matthijs van N. zijn die nou zo uitgesproken links? Heb het hélemaal niet op de verdeling in linkse en rechtse hokjes….zo gaan wij toch normaal overdag ook niet met elkaar om? Ik niet tenminste.


  ⚠️ Meld

 57. Joop is idd van de VARA daar ben ik ook lang lid van geweest. Vind ze door de jaren heen veruit de beste tv en radio 2 (en3) hebben. Maar nogmaals, vind je Jeroen Pauw (ex BNN) zo links?

  Ben tegen Polarisatie is het veroorzaken van een conflict of het versterken van tegenstellingen tussen partijen of bevolkingsgroepen.

  Ben er wel van overtuigd dat als je iets controversieels duidelijk wilt maken, dat je dan het best kunt overdrijven….maar een conflict veroorzaken of tegenstellingen versterken???

  * Tuurlijk wel in verkiezingstijd als je toe wilt lichten waarom je wel op de ene stemt en niet op de ander.

  Maar in dit huis bijvoorbeeld….leven 6 nogal verschillende smaken in tv-kijken, links-rechts, stemmen of niet stemmen en geloven best prettig naast elkaar.


  ⚠️ Meld

 58. Maare ontopic, zouden die gevraagde chr. gezinnen buiten de gestelde voorwaarden wel hun gebed voor en na het eten mogen doen of ………….. Vluchteling, die zouden onze waarden, normen ect moeten respecteren ipv eisen.


  ⚠️ Meld

 59. D erk. Zoals ik dus schrijf, om verschillen duidelijk te maken en

  Tuurlijk wel in verkiezingstijd als je toe wilt lichten waarom je wel op de ene stemt en niet op de ander.

  Maar in dit huis bijvoorbeeld….leven 6 nogal verschillende smaken in tv-kijken, links-rechts, stemmen of niet stemmen en geloven best prettig naast elkaar

  Natuurlijk moeten hier op het WLZ soms ook verschillen worden uitgelicht. Maar je kunt toch niet zeggen dat ik de keren dat ik je live heb gesproken en/pf gemaild polariserend ben geweest?

  Hé heb jij het ook gezien:

  Zal PSV te kijken, maar wat een droevenis…dus gezapt naar WLN (van de TeleTroepToeTerT)….net in een vluchtelingendiscussie: spreekt DAT jou ook niet aan dan? Ben zelf wel even blijven hangen. Heerlijke afsluiter ook: FILMPJE VAN Koot en Bie over hoe ze (in de jaren 80 geloof ik en volgens mij met Jakobse en van Es) aankeken tegen de komst van mensen uit andere landen: Hilarische verdeling van NL met extra aandacht voor de “blanken”!

  Ga weer PSV kijken. Het is immers 3-1 geworden. Laterrrrrrr


  ⚠️ Meld

 60. @ D erk, op 30 september 2015 22:02 Dat was lachen he in die uitzending met Roemer: die moslim en zijn commentaar die appeltaart en gitaar van de Christenen….zit zelf trouwens ook niet altijd op dat (vaak) kattengejammer te wachten.


  ⚠️ Meld

 61. 1 deftig gekoeld fleschje van het beste bier dat in NL wordt gebrouwen

  Grolsch

  Man.Utd won gelukkig ook van de m**jes…alle 4; 3 pt. uit 2.
  Wordt leuk 21 oktober.

  We maken ons op voor Jeroen Pauw…hier is ook geen nieuws meer te halen: Veel kijkplezier.


  ⚠️ Meld

 62. En zo, helpt Dick een verder interessante discussie weer helemaal om zeep. Met zijn off topic gebral helaas. Kom je aandacht tekort of zo? Zoek dat alsjeblieft ergens anders dan hier op dit log. Een flesje? Eerder een heel krat als ik je reacties zo voorbij zie komen. Maar ja, de mensen die vaak op dit log komen zijn niet anders van je gewend.


  ⚠️ Meld

 63. Kom er maar in met een aanzet tot een discussie Woud, heb nog nixxx van je gelezen.
  Je kunt mij niet kwalijk nemen dat ik geen aanzet tot een dialoog heb gegeven. Dit werd ook een paar keer goed opgepikt.

  Ben benieuwd.


  ⚠️ Meld

 64. Deze zogenaamde vluchtelingen hebben er zelf voor gekozen om hier asiel aan te vragen. Het moest Nederland of Duitsland worden. Deze lieden hebben zich dan ook maar aan te passen. En niet andersom. Vrouwen mogen bijvoorbeeld niets. Geen blote schouders, ze willen niet alleen door een vrouw opgehaald worden van af de locatie. En noem maar op. De vrouw is in hun ogen onder schikt aan de man. Nou die tijd is hier gelukkig allang voorbij. Als ze daar niet tegen kunnen dan rotten ze maar weer op naar waar ze vandaan komen.


  ⚠️ Meld

 65. Probeer je nu te zeggen dat deze zogenaamde (jammerlijk taalgebruik) vluchtelingen uberhaupt zelf voor asiel hebben gekozen? Ze hadden immers ook gewoon in Syrië kunnen blijven.
  Jazeker: aanpassen aan normen en waarden van het land waar je verblijft. Is hier vandaag ook al besproken, volgens mij met D erk. Over die uitzending van WNL met Roemer.
  Ze zullen inderdaad met cultuurverschillen te maken krijgen. Zal ook voor het personeel soms even lastig zijn dat te handelen. Als de intentie maar voorop staat: Mensen in nood (vaak ook in geestelijke nood) willen helpen…en ja daar zijn grenzen aan verbonden. Vind het taalgebruik “dan rotten ze maar op naar waar ze vandaan komen” wel ongepast. Er zijn problemen zoals in Drachten…die zullen ook blijven komen.
  Denk dat zo enkel oorzaken zijn:
  – de belachelijk lange duur voor de vluchtelingen weten waar ze aan toe zijn.
  – er zitten natuurlijk, door de bizarre oorlog daar, getraumatiseerde mensen tussen.
  – veel mannen lang bij elkaar.
  – misschien wel vooral te grote hoeveelheden mensen bij elkaar. Probeer de groepen drastisch te verkleinen…creeer je ook makkelijker draagvlak bij de inwoners.
  Het zal een probleem blijven hoe er moet worden omgegaan met de rotte appels die nixxx willen en voortdurend buiten grenzen proberen te overleven.

  Hopelijk zijn er nu al begeleiders met veel ervaring en kennis, die dit kunnen overdragen aan verse begeleiders.

  Terugsturen naar dat verfoeilijke Syrië lijkt me echt geen optie.


  ⚠️ Meld

 66. De ongekende toestroom van illegale immigranten naar Europa, voornamelijk uit de islamitische wereld en Afrika, heeft in 2015 in meerdere landen voor krantenkoppen gezorgd. Zweden ontvangt momenteel per dag ongeveer 1000 asielzoekers, soms meer dan dit aantal. Als de instroom zo blijft doorgaan, zou dit betekenen dat er binnen slechts een decennium meer dan 3,6 miljoen asielzoekers naar Zweden komen. In werkelijkheid zal gezinshereniging dit aantal veel groter te maken. Kleine Europese landen kunnen dergelijk hoge immigratiecijfers niet erg lang aan.(??)

  ?? Volgens de prognoses van het Population Reference Bureau in Washington zal Afrika in 2050 drie van ??s werelds tien meest dichtbevolkte landen bezitten. Nigeria zal als grootste van deze zo groot zijn als de Verenigde Staten. De Democratische Republiek Kongo en Ethiopië zouden ook in de top tien komen, nog voor Rusland en Japan. Veel Afrikaanse landen kampen met een babyboom terwijl ze veel sociale problemen hebben. Niger, Zuid-Soedan, de Democratische Republiek Kongo, Somalië en Tsjaad hebben de hoogste geboortecijfers in de wereld.

  Een rapport uit 2013 voorspelt dat de sub-Sahara (Afrika) tenminste tot het jaar 2050 de grootste groei van de bevolking zal laten zien. In de armste regio zal de bevolking van 1,1 miljard naar 2,4 miljard meer dan verdubbelen. De huidige bevolking van de gehele Europese Unie is net iets meer dan 500 miljoen mensen. Er wordt geschat dat de Afrikaanse bevolking in minder dan twee generaties meer dan twee keer zal groeien. Waar moeten deze mensen leven? Zullen ze thuis water, voedsel en werk hebben? (??)

  De Afrikaanse bevolking zal naar verwachting in de komende 30 jaar met een miljard mensen of meer groeien. Dit betekent dat hetgeen we tot nu toe hebben gezien slechts het begin is. Zelfs de EU en de VN geven dit geleidelijk aan toe. De huidige migratiestromen van moslims en Afrikanen vertegenwoordigen een trend voor de lange termijn, het is geen tijdelijke crisis. Als deze hordes illegale immigranten niet worden tegengehouden en teruggestuurd, kan dit leiden tot de ineenstorting van Europese samenlevingen.

  Als Afrika de komende vijf jaar slechts 100 miljoen mensen naar Europa zou sturen, zou de Afrikaanse bevolking nog aanzienlijk groeien. Naast deze landen zullen islamitische landen als Irak, Afghanistan, Pakistan en Bangladesh ook een substantiële groei van de bevolking kennen. Als de islamitische wereld en Afrika in de komende tien jaar een ????kwart miljard mensen in Europa zouden dumpen, dan zouden deze regio??s nog steeds een toename van de bevolking laten zien. Voor de goede orde; ik geloof niet dat er de komende tien jaar een kwart miljard migranten naar Europa zullen komen. Als dat echter zou gebeuren, dan zouden de landen die al deze migranten sturen dit nauwelijks merken. Voor zover het dan toch een verschil zou maken, zou dit positief voor hen zijn. Ze zouden zich ontdoen van een deel van de grote overbevolking. Bovendien zou een deel van de immigranten vanuit Europa geld naar huis sturen.

  In de komende generaties zouden de islamitische wereld en Afrika in principe een constante stroom migranten kunnen sturen die tien keer zo groot is als die we nu zien. Zelfs als ze dat deden, zou het niet de fundamentele sociale problemen in de islamitische wereld of Afrika oplossen. Het zou echter in veel Europese landen waarschijnlijk leiden tot een sociale ineenstorting. Europa moet snel beslissen of het wil blijven leven of zelfmoord wil plegen. ik hoop daarom ook dat de Zwollenaar die deze gasten in huis haalt , helpt of ondersteunt en ik landverrader noem , trouwens iedere Nederlander die deze gasten als een soort debiel op staat te wachten met liedjes en knuffels allemaal de kop uit hun reet halen … IK STERF LIEVER MET EEN RECHTE RUG DAN DAT IK OOIT ZAL BUIGEN VOOR EEN MOSLIM ..OF LIEVER GEZEGD AANHANGER VAN EEN BARBAARSE IDEOLOGIE !!! ow of is dat niet zo , zie ik het verkeerd ?? WAAROM MOET WIJ ONS DAN G.V.D. AANPASSEN AAN HUN !!!! CULTUUR ?? KUNNEN DEZE VUILBEKKEN ANDERS NIET VAN ONZE VROUWEN OF DOCHTERS AFBLIJVEN ???


  ⚠️ Meld

 67. Geen één Dick, jammer voor je maar die vlieger gaat niet op. Dat houden ze op dit log trouwens echt wel in de gaten hoor. Niks te melden? Nee ,jou bijdragen voegen wat toe aan deze discussie. Lees je eigen berichten is terug dan begrijp je het misschien.


  ⚠️ Meld

 68. HOEZO DUBBELE REACTIE !! IS WEBLOG ZWOLLE NOU OOK AL BANG GEWORDEN ,, MAG DE WAARHEID NIET GEZEGD WORDEN ?? ook al censuur van deze wanabee journalisten ?? ga de strijd met mij aan .ik wacht er op . maar wees niet laf …

  *edit* dubbele post verwijderd door admin


  ⚠️ Meld

 69. Tjonge jonge. Wat een drukte allemaal alleen omdat een paar mensen met elkaar thee willen drinken.
  Het zal wel heel bedreigend zijn, maar mij ontgaat dat.


  ⚠️ Meld

 70. Dick, (30 september 2015 20:38) Was op het trapveldje op de hoek Meeuwenlaan-Veemarkt. Was lachen hoor. Nou ja, vooral voor hun. Het werd me weer helemaal duidelijk waarom ik nooit glanzende voetbalcarriëre genoten heb.


  ⚠️ Meld

 71. Precies @ peter Zwolle. Wat heeft dat meisje uit Almere bijvoorbeeld een geluk gehad zeg, dat er camera’s in de buurt waren en men snel kon ingrijpen. De vrouwen zijn nu al in de meerderheid in hulp verlenende functies trouwens. Als echte vluchteling uit een oorlogsgebied zou je blij moeten zijn met elke hulp die je krijgt in het land wat je opneemt en niet gaan lopen eisen ik wil, en ik heb recht op.. een beetje dankbaarheid zit er bij de meesten niet bij voor het land wat je opvangt. Nee deze goudzoekers hebben goed in de peiling welk land men asiel wil aanvragen, vanwege de goede sociale voorzieningen en de grootste kans om te mogen blijven . misbruik maken van vind ik dat.


  ⚠️ Meld

 72. Weblogzwolle kan beter helemaal geen berichten meer plaatsen over onderwerpen die met vluchtelingen te maken hebben. Binnen no-time worden er de meest walgelijke vooroordelen en beledigingen over de vluchtelingen geplaatst. Als je aangeeft empathie voor vluchtelingen te hebben en wellicht iets voor die MENSEN wil doen dan krijg je van diezelfde boeren/Tokkies/a-socialen de wind van voren. Walgelijk gewoon, ik ben blij dat verreweg de meeste vluchtelingen de Nederlandse taal niet machtig zijn, ze zouden bij het lezen van die beledigende teksten meteen hun spullen pakken en weer vertrekken. Maar dat is ook de bedoeling van de xenofobe reageerders hier. Om je dood te schamen.


  ⚠️ Meld

 73. Snap even niet dat niemand zich beseft dat Nederland door de eeuwen heen de grootste gelukzoekers waren met hun VOC? Complete bevolkingen afgeslacht en vrouwen verkracht het christen geloof met geweld opgedrongen en landen leeg geplunderd.

  Graag overal een grote bek ik hebben maar niks kunnen waarmaken op Europees niveau. Tja een zgn gerechtshof in den haag die de grootmachten niet eens erkennen.
  Het maakt mij niet uit hoe er vrede in Syrië komt. Misschien dat daar de focus op kan komen te liggen ipv dat Nederland weer het zuignapvisje van Amerika gaat uithangen. Je kan zeggen wat je wilt over putin maar die staat er al met zijn legers. Zodra de oorlog daar voorbij is kan de rest weer terug toch?

  Al die angst op micro niveau doet het grote plaatje verblinden blijkbaar.


  ⚠️ Meld

 74. Geweld in AZC Drachten. In plaats van dat deze gelukzoekers nederig en dankbaar zijn, hebben ze een veel te grote mond en zijn ze zeer ondankbaar.

  Gerard Joling ziet het goed met ze zijn opmerkingen ban gisteren en de PVV heeft het al jaren bij het rechte eind.

  Wanneer wordt Nederland wakker en komen we in opstand?

  Wanneer wordt de afkorting AZC eens veranderd in GZC (Geluks Zoekers Centrum) ? Want asiel vraag je in een buurland aan, ga je verder op zoek dan ben je een gelukszoeker!


  ⚠️ Meld

 75. Heb me opgegeven voor 1 van de data. Eerste keer, ben benieuwd hoe het zal zijn. Goede actie.

  Natuurlijk kijk ik ook kritisch en een tikkeltje terughoudend naar de hele vluchtelingenstroom, maar kan aan de andere kant niet roepen van de zijlijn en niks ondernemen voor vluchtelingen.


  ⚠️ Meld

 76. Hallo met adrie

  Leonardo dat is ook een brug tever ik vindt plek moet er zijn voor ont heemden maar vind het vrouwen standpunt gewoon niet kloppen kedereen is gelijk en het gaat inderdaad hardt aan toe hier


  ⚠️ Meld

 77. Kijk nou eens, Leonardo wil graag censuur en typeert mensen die een andere mening hebben dan hijzelf als ‘boeren/Tokkies/a-socialen ‘.

  Lekker congruent met je semi-tolerante onzinverhalen hier.  ⚠️ Meld

 78. Laat Leonardo maar met rust Jesse. Hij heeft het veel te druk op dit moment……hij gaat vanavond gepofte kastanjes eten met z’n vrienden van de Rieteweg!!!!!! Hahaha


  ⚠️ Meld

 79. Bericht door jesse, op 1 oktober 2015 12:40
  Kijk nou eens, Leonardo wil graag censuur en typeert mensen die een andere mening hebben dan hijzelf als ‘boeren/Tokkies/a-socialen ‘.

  Lekker congruent met je semi-tolerante onzinverhalen hier.

  Bericht door Richard Grafhorst, op 1 oktober 2015 12:54
  Laat Leonardo maar met rust Jesse. Hij heeft het veel te druk op dit moment……hij gaat vanavond gepofte kastanjes eten met z’n vrienden van de Rieteweg!!!!!! Hahaha

  Lekker inhoudelijk jongens, jullie discrimineren en zaaien angst, ik doe daar niet aan mee. Jullie bevestigen alleen maar met jullie wat ik vandaag al eerder schreef, triest. Maar dan zijn jullie op jullie teentjes getrapt en dat terwijl jullie een dagtaak hebben aan het beledigen van hele bevolkingsgroepen. Kansloos.


  ⚠️ Meld

 80. Roepen om discrimineren. Ik citeer meneer Leonardo: ” Als je aangeeft empathie voor vluchtelingen te hebben en wellicht iets voor die MENSEN wil doen dan krijg je van diezelfde boeren/Tokkies/a-socialen de wind van voren.”

  Bericht door Leonardo, op 30 september 2015 15:31
  Jesse; houdt op met mij uit te schelden en doe dat ook bij anderen niet. Admin heeft niet voor niets daar al een bericht over geplaatst. Ik ben klaar met mensen zoals jij. Prettige dag verder.

  Beste Leonardo. Begin eens bij jezelf door een mening van een ander te respecteren. Een grote groep mensen willen de vluchtelingen hier niet vanuit hun ervaringen. Cleo heeft gelijk, mensen met jouw gedachtegoed maken het land kapot. Vroeger noemde we deze mensen landverraders en zetten we deze mensen kaalgeschoren op een kar. Een prettige dag verder


  ⚠️ Meld

 81. Sorry hoor Leonardo, maar jij doet toch precies hetzelfde? De pot verwijt de ketel. Dat jij het niet eens bent met hun meningen. Dat is je goed recht. Maar datzelfde geldt voor hen als zij het niet met jouw eens zijn. Dat maakt ze nog geen tokkies omdat ze zeggen wat ze denken. Stel je krijgt een bekeuring, maar je bent het er niet mee eens. Is die agent dan ook een a sociale? En zeg je dat dan ook?

  Maar jij begrijpt toch ook wel dat door de laatste berichten over vluchtelingen in Nederland de menigen niet positief zullen veranderen. Die vechtpartijen in het azcs, de aanrandingen en mishandelingen van Nederlandse vrouwen. Verkrachtingen. Urineren over vrouwen heen. Paspoorten weggooien. Niet willen registreren. Ondankbaar gedrag zoals klagen over langzaam internet, maar 2 sneetjes brood als ontbijt. Koud weer en geld eisen om sigaretten te kopen en om naar mama te bellen. Dat is nou niet bepaald goeie reclame. Of wel? Dat soort berichten zorgt voor angst, argwaan en ook wel haat. Zelfs jij kan dat niet ontkennen.  ⚠️ Meld

 82. Niets kapot maken? Dat zeiden de moffenhoeren ook. Die maakten ook niets kapot en brachten juist liefde naar de eenzame mannen.


  ⚠️ Meld

 83. Het is de toon die muziek maakt…

  Reaguurder: m.n. iemand die op een weblog ongenuanceerd uiting geeft aan zijn mening.

  De toon is bij een aantal bovenstaande reactie aardig ongenuanceerd. Wekt helaas irritatie op bij de meerderheid van de lezers.

  Zoals ik onlangs in een artikel las: “tegenwoordig is de reaguurder een anonieme jankerd die alleen maar in de weg zit”. En dus ook WLZ tot een minder plezierige plek maken.


  ⚠️ Meld

 84. Een anonieme jankerd Dumas???? Je wou toch niet zeggen dat dat je echte naam is???? En dan begin jij over anoniem???? Wees zelf ’s een vent dan,en zet je echte naam erboven ipv Dumas!!!!


  ⚠️ Meld

 85. Reaguurder komt volgens mij van geenstijl. Geenstijl is een rechts medium. In Nederland is het aangeleerd al op scholen door de juffrouw dat rechts een verkeerd moraal heeft en niet gewenst: gedachten tegen asielzoekers of islam is facisme, je zorgen maken over de toekomst van je kinderen is angstig xenofoob, je op een normale uitspreken over de gelukszoekers is demagoog, de emotionele gevoelens van zijn onderbuikgevoel.

  Nog een keer: wie op zijn twintigste geen socialist is, heeft geen hart, wie het op zijn veertigste nog is, heeft geen verstand.  ⚠️ Meld

 86. Ik ben geen socialist, althans zo zou ik mezelf niet willen noemen, maar van marktwerking ed moet ik ook niet al teveel hebben. Per verkiezing bekijk ik welke partij voor mij het beste aansluit bij mijn leven en toekomst. De PVV zal mijn stem echter noooit krijgen en dat geldt ook voor de SP.


  ⚠️ Meld

 87. En Churchill, ik heb op school nooit geleerd dat rechts slecht en links goed was of is. Waar haal je die flauwekul vandaan zeg?


  ⚠️ Meld

 88. @ ok dan heb ik het mis Woud

  Bericht door Woud, op 1 oktober 2015 0:06

  Het gebeurt hier zo dondersvaak zie de nicks van Abel..van ex-VVDer/VVD-er/Real Eagle wisten we het. Heeft ie netjes laten weten.

  Zie geen enkele reden om onder een nick te posten.

  Nee

  Dat houden ze op dit log trouwens echt wel in de gaten hoor.

  de vrijwilligers van WLZ houden écht niet elke posting in de gaten.

  ———————-
  Ontopic: Mooi dat het schijnbaar zo goed gaat met de vluchtelingen in Zwolle! Hopelijk met de gastgezinnen ook; alle respect voor de mensen die hen zo welkom heten!


  ⚠️ Meld

 89. Ik was politiek gezien altijd links onderbouwd. Maar sinds ik in een andere wijk ben gaan wonen, 1 keer raden welke wijk, ben ik steeds meer rechts gaan denken. Nu al helemaal met dat asielgebeuren. Ons kleine landje kan dat niet aan, niet de grote hoeveelheden. We gaan hier aan kapot, straks willen ze hier nog die ”gezellige” sharia wet in voeren.


  ⚠️ Meld

 90. Oké ik las net een goed verhaal van Chris Klomp in Reporters Online. Omdat het waard is om door meer mensen dan alleen abonnee’s gelezen te worden plaats ik het hier maar even integraal.

  Waarom vluchtelingen ook klootzakken zijn
  De hypocrisie van vreemdelingenhaat

  Het zal niemand ontgaan zijn. De niet aflatende stroom negatieve berichten over vluchtelingen. Zowel in de reguliere media als op sociale media. Het lijkt soms wel of het schuim der aarde massaal ons grondgebied is binnengevallen. Maar is dat wel zo?

  Berichten over zich misdragende vluchtelingen moet je uiterst serieus nemen en benoemen. Daar waar iets structureel een probleem is, moet je ingrijpen. Wegkijken is nooit een goed idee. Maar wie zijn wij eigenlijk om zo hevig met het moraliserende vingertje te zwaaien als het gaat om ongewenst gedrag?
  Een asielzoekerscentrum is een rare kookpot van invloeden. Getraumatiseerde ontheemden komen gedwongen samen om maanden in een vrij uitzichtloze situatie met elkaar door te brengen. Gescheiden van vrienden en geliefden, in volle onzekerheid over het eigen lot en dat van de achterblijvers. In een vreemd land met een vreemde taal en andere normen en waarden. Voortdurend in de aanwezigheid van vreemden die anders denken en anders doen. Een kamp vol frustraties.
  Natuurlijk kloppen de berichten over misdragingen in asielzoekerscentra. Er vinden knokpartijen plaats. En erger. Ik heb meer dan eens ernstige misdrijven gezien die in de rechtszaal moesten worden beoordeeld. Dat ontkennen heeft geen zin. Maar zijn wij wel zo veel beter? Hoe gedragen wij ons eigenlijk?

  Feestje
  Ieder weekeinde is het raak in het uitgaansleven van Nederland. Let wel: uitgaan. Een feestje van weldoorvoede Nederlanders die zonder enige stress een biertje met elkaar kunnen drinken. Is dat een feest? Nou, nee. Speciale politieteams en bewakingscamera??s moeten jaar in jaar uit zorgen voor een nog enigszins veilig samenzijn. Veel helpt het niet. Wij Nederlanders slaan elkaar ongegeneerd voor de bek, schoppen op hoofden of planten soms doodleuk een mes tussen elkaars ribben als de ander net even te lang net even te vals kijkt. Gewoon onder het oog van de bewakingscamera??s. Geloof mij, ik ken de beelden. U gaat er niet vrolijk van worden.
  Daarbij komt: u wilt niet weten hoeveel rechtszaken ik heb gedaan waarbij een vlijmscherp bierglas het aangezicht van een slachtoffer heeft verwoest. De daders zijn niet zelden welbespraakte studenten. Jonge mensen die niet kampen met trauma??s, maar zich louter zorgen hoeven te maken over het behalen van de benodigde studiepunten. De reden voor het geweld is meestal frustratie. Over een vuile blik. Of over iemand die even te nadrukkelijk in de buurt staat of tegen een schouder loopt.
  De cijfers spreken boekdelen. Ieder jaar noteren we ongeveer zesduizend gevallen van mishandeling in het uitgaansleven. Wie uitgaat van 52 weekeinden in een jaar, spreekt dan van ongeveer 57 mishandelingen per weekeinde. Let wel: dit zijn de geregistreerde gegevens. Niet iedereen doet aangifte. Gooi er gerust een factor twee of drie bij. Duizenden mishandelingen per jaar. Tijdens feestjes die in aard gewoon gezellig zouden moeten zijn. De daders zijn net als vluchtelingen te gast bij een ander, maar maken er een potje van.

  Aangeschoten
  Goed, zegt u dan. Het uitgaansleven. Dan zijn wij vaak aangeschoten en dat telt niet. Hoewel deze argumentatie in de rechtszaal niet zal werken, wil ik best verder kijken dan mijn neus lang is. Hoe doen ??wij?? het thuis dan? In onze eigen veilige omgeving?
  Op basis van de cijfers komen we tot 95.000 gevallen van huiselijk geweld per jaar. Van alle vrouwen en mannen tussen 8 en 70 jaar is 45% slachtoffer geweest van huiselijk geweld. Thuis dus. Niet in een druk centrum met allemaal vreemde mensen. Nee, gewoon thuis bij moeder de vrouw. Blijkbaar deinzen wij er niet voor terug om ook in de vertrouwde omgeving elkaar waar nodig fysiek en mentaal te mishandelen. Duizelingwekkende cijfers die aantonen dat wij onder bepaalde omstandigheden gemakkelijk overgaan tot ongewenst gedrag. Vaak is frustratie de oorzaak. Over falende communicatie bijvoorbeeld. Legt u zelf het verband maar.
  En ik wil best nog even doorgaan. Nog niet zo lang geleden kwam in het nieuws dat er verkrachtingen plaatsvinden in een azc in Duitsland. Een zeer serieuze zaak. Het nieuws werd gretig opgepikt door de mensen die tegen vluchtelingen zijn. Opvallend genoeg werd de nuance dat het misbruik niet structureel is niet meegenomen in de onrust. Evenals de stelling van een psychiater dat misbruik binnen de kookpot van een asielzoekerscentrum op zich best te verklaren is. Ook hier is begrip absoluut geen rechtvaardiging, maar zijn wij eigenlijk wel zo veel beter?

  Seksueel misbruik
  Vorige week kwamen de nieuwe cijfers van seksueel misbruik in Nederland binnen. Eén op de acht vrouwen in Nederland is ooit seksueel misbruikt. Eén op de 25 mannen. Ruim 100.000 slachtoffers per jaar. Verreweg de meeste daders zijn familie of bekenden. De lust is voor velen een moeilijk te temmen beest.
  Ik ken de daders achter seksueel misbruik. Soms kampen ze met grote problemen op het psychische vlak. Maar soms zijn het ook gewoon Nederlanders die uit zijn op macht of simpel misbruik maken van een situatie. Niet gedreven door bijzondere omstandigheden of trauma??s. Ze doen het omdat het gewoon kan. Omdat de gelegenheid er is.
  En het gaat door. De universiteit van Groningen deed jaren geleden specifiek onderzoek naar overlast van bewoners van asielzoekerscentra. Het ongewenste gedrag bleek voornamelijk te bestaan uit winkeldiefstal. Het geweld dat de onderzoekers zagen, was vooral tegen elkaar gericht.
  Winkeldiefstal dus. Het CBS telde vorig jaar 42.000 aangiften. Er werd letterlijk voor honderden miljoenen uit de winkels gestolen. Als u werkelijk denkt dat vluchtelingen daar alleen verantwoordelijk voor zijn, dan moet u toegeven dat het meesterdieven zijn. Dan staan de azc??s in Nederland tot zes meter hoog vol met gestolen spullen. De werkelijkheid ligt iets anders. Het verschil tussen mijn en dijn is ook bij de Nederlander al decennia aan het vervagen. Eén op de vier ondernemers zegt zelfs ooit slachtoffer te zijn geworden van eigen personeel.
  Begrijp mij goed. Ik wil op geen enkele manier ongewenst gedrag goedpraten. Er zal overlast zijn van vluchtelingen en er zal ongetwijfeld op termijn ook wel eens een keer iets vreselijks gebeuren.
  Dat garandeer ik u.

  Opvangkamp
  Feit is dat rechters in rechtszalen altijd rekening houden met de bijzondere omstandigheden van een geval. Ook zij zien dat een asielzoekerscentrum of opvangkamp geen prettige plek is om te zijn. Dat er voortdurend spanningen zijn die soms op een heftige manier escaleren. Dat velen rondlopen met op zich best logische frustratie. Die terechte en realistische constatering is op geen enkele manier een rechtvaardiging, maar laat wel ruimte voor begrip.
  Wat dat betreft kan de maatschappij nog een boel leren van rechters en zou het helemaal niet zo verkeerd zijn om eerst naar onszelf te kijken voor we de priemende en moraliserende vinger in de richting van een ander steken. Om even de blik wat breder te trekken.
  En met de maatschappij bedoel ik ook de media. Want de aandacht voor het negatieve mag dan een deel van het bestaansrecht van de pers zijn, er ligt nog steeds eveneens een taak om maatschappelijke ontwikkelingen te duiden en in perspectief te zetten.

  Almere
  Nog niet zo lang geleden werd een meisje in Almere naar eigen zeggen slachtoffer van een aanranding. De daders zouden asielzoekers zijn. Een verslaggever van de Telegraaf sprak met de ouders, die met een verfrissend geluid kwamen. Het maakte ze helemaal niet uit wie aan hun dochter had gezeten. Iedereen moest met de poten van hun kind afblijven. De ouders vonden het zelfs vreselijk dat politici misbruik maakten van het incident. Waren het immers niet ook Nederlandse jongeren die zich misdroegen op vakantie in Spanje?
  U kunt wel raden welke politicus voorop liep in de stoet van verontwaardigde zielen.
  De verslaggever twitterde, zoals het een goed journalist betaamt, enthousiast zijn bevindingen. Ik zat met smart te wachten op het verhaal in de krant.
  Met smart, maar tevergeefs. Het verhaal haalde de krant de volgende dag niet. Ik ga hier niet beweren dat ik de beweegredenen van de Telegraaf ken om het verhaal niet mee te nemen. Maar het zou mij niet verbazen als deze nuance even niet van pas kwam in een wereld waarin angst steeds vaker een centrale rol heeft.
  Uiteraard. De mensen die vreemdelingenhaat prediken om ons te waarschuwen voor de grote ontwrichtende werking op onze samenleving hebben ergens een puntje. Er zullen op zeker gefrustreerde klootzakken ons land in komen. En criminelen. Misschien komen er wel mensen die alleen maar naar de ander kijken en nooit naar zichzelf.
  Wat dat betreft zijn vluchtelingen net Nederlanders.

  P.S. Dit verhaal kwam tot stand door de niet aflatende inzet van sommige Nederlanders om altijd het kwaad in de vluchteling te willen zien. Mijn dank gaat uit naar u.  ⚠️ Meld

 91. Het gros van de mensen die nu naar Nederland komen, zijn asielzoekers en niet per definitie vluchtelingen. Velen zijn namelijk niet gevlucht voor geweld in Syrië.


  ⚠️ Meld

 92. En? Onderscheid maken tussen asielzoekers/vluchtelingen/geloof (wat ook nog veel mensen willen)/land van herkomst/urgentie/getraumatiseerde mensen/mensen met slechte bedoelingen (mensensmokkelaars) etc…zal om de dooie dood nog niet meevallen. Vind toch dat we met hart en ziel ons best moeten blijven doen voor mensen in nood….voor mensen die niet de mazzel hadden, geboren te zijn in luxe en in een (vaak)uberverwend land als NL…
  Vind zelfs dat je maar eens verantwoording moet afleggen als je als Christen niet zo denkt. Over andersgelovigen kan ik niet oordelen omdat ik simpelweg zelf dat geloof niet aanhang.

  Vluchtelingen worden ook veel te lang op 1 plek gehouden. Helemaal als er volgens de richtlijnen eigenlijk woonruimte voor hen beschikbaar zou moeten zijn….wat er helaas niet is. gevolg is dat ze nog veel langer met velen op 1 locatie zitten…overdag nixxx te doen: laat zich raden wat voor negatieve gevolgen dit kan hebben.

  Alleen daarom al vind ik de “gastgezin-mogelijkheid” extra dapper!


  ⚠️ Meld

 93. Natuurlijk zijn het allemaal asielzoekers. Maar je bedoelt waarschijnlijk dat een minderheid daarvan vluchteling is.
  Dat klopt, maar de verwachting is dat 95% van de Syriërs erkend zal worden als vluchteling en daarvan de asielaanvraag gehonoreerd gaat worden.
  De groep die kansloos is voor een asielstatus zijn degenen die uit de Balkanstaten komen, want daar is geen oorlog.


  ⚠️ Meld

 94. In het asielzoekerscentrum in Drachten werd er gisteravond massaal geknokt vanwege een gestolen telefoon.

  De fittie ontstond al buiten het asielzoekerscentrum, waar een groep Eritrese en Syrische jongeren het met elkaar aan de stok kregen. Naar aanleiding daarvan werden een 16- en 17-jarige in de boeien geslagen. De heerschappen behoren tot de zogeheten amv’s, alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Drachten heeft er honderd, weet de Leeuwarder Courant.

  In de opvang werd de ruzie, met inzet van stokken, voortgezet. Volgens politiewoordvoerder Ron Reinds van het korps Noord-Nederland moest de club door agenten uit elkaar worden gehaald. “Het ging dus om een mobiele telefoon, de etnische afkomst van de jongeren speelde daarbij geen enkele rol”, meldt Reinds.

  Ja als je ze niet direct een i-phone 6 geeft en een fles wodka dan zijn de rapen gaar in dit land.Prachtig nog meer van die kanslozen naar ons land.Wilders had groot gelijk een tsunami van vluchtelinge komt deze kant op dat valt moeilijk te ontkennen dat hij dit goed gezien heeft.


  ⚠️ Meld

 95. In hoeverre heeft Wilders eigenlijk nog grip op de realiteit? Hij leeft praktisch in isolatie op onze kosten en zodra hij geld nodig heeft beledigd hij er nog even op los zodat er geld vrij gemaakt wordt voor zijn bescherming.
  Als ik iemand beledig dan zegt de politie ook dat ik het zelf moet oplossen of ik krijg een bekeuring.
  Misschien ook maar een pak en pruik aanschaffen…


  ⚠️ Meld

 96. Abel, ik ontken dat wel. Waar komt die wodka in je verhaal vandaan, welke suggestie probeer je te insinueren.
  Gelukkig zijn onze blonde, blauwogige Volbloed Arische kinderen niet zo. Je kunr gerust 10tallen Arische pubers bij elkaar zetten, giet er desoonds wat alcohol in, en er gebeurt niks!
  Die knokpartijen waar je wel eens over leest, allemaal nep, door de linkse kerk in scene gezet!

  Begin zo langzamerhand een intense afkeer te krijgen van groot deel van de Egoistische, domme, bekrompen, haatvolle zich Nederlander noemende moerasbewoner. Elder in een wereld is een groot probleem, en het is interesseert deze hurk geen ene reet. Families worden platgebombardeerd (met de groeten van Poetin), doet ze niks. Schandalig: wat je zaait, zul je oogsten.


  ⚠️ Meld

 97. Jesse, ik heb het wel gelezen als je het niet erg vindt, hieronder een alinea uit dat stukje proza;

  Moslims horen niet thuis in Europa. In feite geven de moslims dit zelf aan. Ze houden zich apart. De vrouwen dragen een hoofddoek, om zich van de rest te onderscheiden.

  *Kolder, de vrouwen dragen geen hoofddoek, om zich van de rest te onderscheiden, maar omdat dat onderdeel is van hun geloof. En wat dan nog? Ik stoor me daar niet aan, netzomin dat ik me stoor aan Staphrster vrouwen in klederdracht. Erg makkelijk gezwets van de schrijver.

  Mannen en vrouwen bidden vijf keer per dag en eisen hiervoor aparte ruimtes in bedrijven, scholen, vliegvelden.

  * Ook onzin, bij ons in het bedrijf eisen de moslim-collega’s dat helemaal niet, mijn werkgever biedt die ruimtes wel aan, tot verbazing en vreugde van de moslim-collega’s.

  Ze eisen halal voedsel.

  * Ook deze eis is mij niet bekend, bij ons geen halal voedsel in het bedrijfsrestaurant, dat nemen de moslim-collega’;s zelf mee. En wat is er mis met halal voedsel? Ik lees in dit stuk niets over het ritueel slachten van vee door Joodse Nederlanders. Selectieve verontwaardiging dus.

  Moskeeën steken raar af tegenover onze gotische en barokke kerken.

  * Ik vind ook niet alle kerken mooi.

  Moslims willen een apart rechtstelsel.

  * Wie zegt dat? Moslims met de Nederlandse nationaltiteit stemmen gewoon op Nederlandse politieke partijen en van die politieke partijen ken ik er niet 1 die de sharis ingevoerd wil zien.

  Een van de meest heilige principes van een democratische samenleving, de scheiding van kerk en staat, staat haaks op wat de islam voorstaat.

  *Ook selectief shoppen, ik heb weleens een fragment voorbij zien komen in een documentaire over Staphorst,waarin mannenbroeders van de SGP doodleuk zeiden dat voor hen de wet van God belangrijker was dan de Grondwet in Nederland.

  Kortom, het gaat om een bevolkingsgroep die vrijwillig, uit eigen beweging en uit principe apartheid wil.

  *Grappig, waar kan ik die cijfers vinden? Waar staat het onderzoek met bewijzen dat dit zo is?

  Erg vermoeiend dit soort fabeltjes-schrijvers. De angst zit in zijn en jouw hoofd Jesse, ik kan nu en in de toekomst nog steeds doen en laten wat ik wil, waar die rare angst vandaan komt snap ik oprecht niet.

  Maar om in jullie terminologie te blijven; Ik ben een bukkertje, ik ben een links gutmensch en ik ben een wegkijker. Het zal wel.


  ⚠️ Meld

 98. Leonardo, vrouwen dragen hoofddoek omdat geloof. Is een beetje te kort door de bocht. Om islamieten te vergelijken met staphorster klederdracht is niet reëel.

  Eisen bidruimte. Zie Windesheim of Isala. Bij de Isala hebben moslims een aparte ruimte. Alle andere geloven hebben gezamenlijk een hok. In 2010 of 2011 hebben de islamieten in Assendorp een nieuwe bidruimte/ moskee GEEIST, omdat men de lokatie te klein vond. Gevolg is protesten door op straat te bidden. Ook dit is gebeurd in Zwolle. Uitkomst nu is nieuwe grotere ruimte.

  Halal voedsel. Bij Politie IJsselland zijn de warme maaltijden allemaal hallal. Ook het personeel kan bijv. in de kantine een plakje kipfilet op brood kopen. Hallal. Ik neem aan dat hetzelfde gebeurd bij de P.I. in Zwolle zuid.

  Moslims willen een apart rechtstelsel. * Wie zegt dat? De koran en hadith zeggen dat. Kijk in Engeland waar wel de sharia rechtbanken bestaan. Lees de koran en hadith zou ik zeggen.

  Scheiding kerk staat en trias politica. In de moslimlanden kennen ze dit NIET. Ook turkije niet.

  SGP’ers zijn ook zeer standvastig. Wel leven ze naar de nederlandse wet. Daarnaast hebben we geen 1 miljoen sgp’ers in Nederland in tegenstelling tot moslims. Van deze 1 miljoen is een grote groep zeer conservatief en volgt de hadith.

  Je vergelijken gaan voor mij helaas niet op. Ook laat je blijken geen kennis te hebben van islam en geen kennnis van de hadith. Je gaat gooit alle religies op één hoop en vanuit jouw beleveniswereld heb je er een mening over.

  Dat mag natuurlijk, alleen kom dan met kennis en feiten. Die heb je niet en je vraagt ZELF om lijstjes en bronnen zonder kennis te hebben van de daadwerkelijke inhoud van islam.

  Alsof je tussen allemaal voetballiefhebbers zit en jij bent degene zonder kennis maar wel enthousaist mee klappen en een mening erover hebben.


  ⚠️ Meld

 99. Schandalig: wat je zaait, zul je oogsten.

  Indien je een Zwollenaar bent die is opgegroeid in Zwolle:

  Op mijn oude christelijke basisschool zitten kleine kindertjes met hoofddoeken. En het worden er steeds meer. Deze tendens is ook bespeurd op openbare scholen in Zwolle. In mijn tijd jaren 80 en 90 jaar geleden had je dit niet of nauwelijks.

  Dus met deze instelling zijn de islamieten aardig aan het zaaien. Je bent vast niet bekend met de term hidjra? Hidjra deed mohammed ook. De GROTE mohammed. En wie wil nou niet leven als mohammed de grote?

  Ik niet in ieder geval.

  Maar goed, mensen zijn inderdaad aardig aan het zaaien voor de moslims. Ooit zullen zij gaan oogsten: democratie omver, meer bidruimtes, shariarechtbanken (islamiet wil ook kunnen trouwen, toch sneu dat ze naar het buitenland moeten?).

  Geniet nog van onze vrijheden.


  ⚠️ Meld

 100. Hahahaha kinderen met een hoofddoek aan het zaaien op een christelijke school? Echt, het wordt steeds mooier hiero.
  Ik geef je een dikke +1 Churchill hoe jij alles zo weet te draaien naar haat en angst dat is een kwaliteit waar Abeltje en de rest vast stinkend jaloers op zijn.

  Heb je nog meer waar we bang voor moeten zijn? Wat gaan ze nog meer afpakken?


  ⚠️ Meld

 101. Nou komt die,

  Wij wonen tijdelijk in ons vakantie woning daar we aan het verbouwen zijn. Normaal gesproken mag je hier niet permanent wonen, uitzondering is dus een verbouwing aan verblijfsadres.

  Dus wij mogen hier zijn, tevens ons eigendom.

  Feit nu ons vakantiehuis willen ze vorderen om uitgeprocudeerde assielzoekers te huisvesten.

  Rare wereld he


  ⚠️ Meld

 102. Nee, 1ste john. De kinderen zijn niet aan het zaaien, dat doen de ouders en mensen die alles bekijken door een roze bril. Punt is dat er meer kinderen komen die de hoofddoek op moeten. In mijn tijd was dit er niet. Zat je met de turkse Susan in de klas of Gulcan. Toffe meiden geworden die ook niets hebben met de conservatieve kant van islam.

  Mja, het is makkelijker om iemand af te zeiken dan de feiten te leren kennen. Ben je er angstig voor john om de feiten te kennen en je te verdiepen?

  Kun je ook inhoudelijk discussieren zonder je gesprekspartner belachelijk te maken? Hebben abel en jesse je zo geraakt dat je persoonlijk moet worden en nu probeer je het ook bij mij?

  Hoe doe je dat thuis met je vrouw?


  ⚠️ Meld

 103. Uitgeprocedeerde asielzoekers worden niet gehuisvest, maar teruggestuurd.

  Maar over de Islam, die hoort hier inderdaad niet. Het Christendm trouwens ook niet. Zijn allebei geïmporteerde godsdiensten. Jammer dat er zo weinig van het Heidendom onze oorspronkelijke godsdienst bewaard gebleven is. Dat heeft de Inquisitie goed gedaan.
  Nee de god van nu is de Mammon. Geld! En economische groei! Ten koste waarvan die groei komt willen we nu even niet weten. Dat is voor de generaties na ons. Hoe trots waren we van de week dat Rutte op de beurs in New York op de gong mocht slaan. Hier in Zwolle waren we er overigens al vroeg bij. In de jaren 60 werd er hier al een prachtige kerk gesloopt ten behoeve van een functionele betonnen V&D-bak.


  ⚠️ Meld

 104. En toch bernard ze moeten weg van een azc en kunnen niet terug omdat hun ambassade niet bevesrigd dat zij inwoners, landgenoten aldaar zijn.


  ⚠️ Meld

 105. @ Bericht door D erk, op 2 oktober 2015 12:50. Idd ze kunnen toch niet nog langer in zo’n AZC blijven wachten? Wat moet er dan met hun gebeuren; terugsturen naar??? Lijkt geen reële optie toch? Vakantiewoningen die (zoals je me al eens hebt laten weten) en nu weer

  Normaal gesproken mag je hier niet permanent wonen, uitzondering is dus een verbouwing aan verblijfsadres.(van die uitzondering had ik toen niet vam je begrepen maar ala

  Nood breekt dan wet toch; elke ruimte is meegenomen en de eigenaar van die vakantiehuisjes bepaalt natuurlijk zelf wat ie er mee doet.


  ⚠️ Meld

 106. ‘Uitgeprocedeerde asielzoekers worden niet gehuisvest, maar teruggestuurd.’

  Hoe zit het met de uitgeprocedeerden in Amsterdam? Die worden niet terug gestuurd, omdat ze niet kunnen of niet mee willen werken.

  ‘elke ruimte is meegenomen en de eigenaar van die vakantiehuisjes bepaalt natuurlijk zelf wat ie er mee doet. ‘

  Gemeente is toch grondeigenaar ook al koop je een kavel? Is het niet zo dat je eigenaar bent van een koopwoning indien het volledig is afbetaald? Zolang je niet hebt afbetaald, is het van de bank. De grond misschien nog zelfs van de gemeente. Gemeente en bank zijn dus eigenaar en bepaalt daarom zelf wat ie er mee doet?

  Omgekeerde wereld.


  ⚠️ Meld

 107. Weet ook niet of D erk dit goed heeft

  om uitgeprocudeerde assielzoekers te huisvesten.

  Wil me er nog eens op storten via Google…want dat item is natuurlijk “hot” op het moment en het zullen er veel worden.

  Heb je hier een linkje van Churchill?

  Hoe zit het met de uitgeprocedeerden in Amsterdam? Die worden niet terug gestuurd, omdat ze niet kunnen of niet mee willen werken.

  Volgens mij heeft D erk het over vakantiehuisjes in een park. Dus met een parkeigenaar. Misschien kan D erk een linkje van dat park sturen?

  Begreep eerder van D erk dat hun er eigenlijk ook niet mochten wonen….  ⚠️ Meld

 108. ‘Heb je hier een linkje van Churchill?’

  http://www.parool.nl/parool/nl/4055/AMSTERDAM-WEST/article/detail/3957949/2015/04/18/Zeven-vragen-over-de-uitgeprocedeerde-asielzoekers-in-Amsterdam.dhtml

  Hier verhalen van asielzoekers die niet eens zijn met de beslissing van Immigratiedienst. Zij willen een toekomst: trouwen met een nicht en kinderen krijgen.

  https://decorrespondent.nl/2136/Waarom-de-ene-uitgeprocedeerde-asielzoeker-mag-blijven-en-de-andere-niet/248791742760-8666a12c

  Verder zelf even googlen voor diverse bronnen


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.