AVC en Febreros United veroveren koppositie

Zwolle – Afgelopen competitieronde hadden de koplopers moeite om de kopposities vast te houden. Op KPS Steigerbouw na moesten de andere lijstaanvoerders door puntenverlies een ‘toontje lager zingen' en blijft het reuze spannend in de lagere klassen van de WRZV zaalvoetbalcompetitie.

Koploper Corporate Matchfixing ging in de 2e klasse A onderuit. Er werd met 9-2 verloren van Present. Coach Edwin Deuling van SC PEC Zwolle had een spannende avond. Na een 6-0 voorsprong te hebben genomen dacht hij 'gemakkelijk' de eerste zege van het seizoen te kunnen bijschrijven. Echter werd het nog heel spannend en wisten de groen witten maar ternauwernood de 6-4 winst in veilige haven te loodsen. Bola-Lah! Satu pakt ook de eerste zege van het seizoen. Blue Sakura kwam met 4-5 net te kort en verloor. Spannend was ook de wedstrijd tussen Citysnack FC en de Bever Boys. De Boys wonnen met 4-3. 2Connext Zwolle kwam pas voor het eerst in actie dit seizoen. Het team van Bé Rigter wist Bluefinger Wolves te verslaan met 8-4.

 

In de eerste klasse A stonden interessante duels op het programma. Koploper Opgezwolle kwam niet in actie dus konden de andere teams aanspraak maken op de koppositie. Bafana Bafana deed in de vroege avond als eerste een 'gooi' naar de nummer één positie. Dat lukte door VIPS met 5-3 te verslaan. Later op de avond kwam nummer twee Exact in actie tegen Cycloon Zwolle. Helaas was Exact niet in beste doen en moest na een fout en slecht verdedigen in de rust tegen een achterstand aankijken. In de 2e helft werd Cycloon sterker en sterker en wist met speels gemak uit te lopen en won met 9-3. Toch was het Febreros United, wie zich knap herstelde van de nederlaag vorige week, die de koppositie tijdelijk overnam van Opgezwolle. Onder aanvoering van een goed spelende debutant Bertus Finke wist Febreros na rust ruim afstand te nemen van Minoyu Restaurant.

Minoyu had een abonnement op het houtwerk en moest genoegen nemen met een dikke 4-13 nederlaag. Belgische Keizer 1 won eerder op de avond met 12-5 van Argos Bebemus en Wehkamp.nl pakte de volle winst door met 6-0 te winnen van Trias.
Koploper Le Gong ging na een 'vliegend start' dit seizoen, afgelopen woensdag voor het eerst onderuit! In een leuk en spannend duel was Allesoverrechten.nl met 5-4 te sterk. Voor Torsades Trois Points was dit de kans om aansluiting te vinden met koploper Le Gong. Out Sport werkte hier tegen 'wil en dank' aan mee, door de zege met 3-6 aan TTP te laten. Ghana'82 het enige team in de 1e klasse B zonder puntenverlies wist een ruime 8-1 zege te boeken op Styrinth. Nieuwe koploper op doelsaldo is nu AVC. Het team van Melvin Dijk won met 9-3 van IJsselhallen Zwolle. Slotstuk van de avond was voor Zwolle Zuid. Het team van keeper Christian Spaaij, die na een blessure weer onder de lat stond, was nog zonder punten en bivakkeerde op de laatste plaats. In een leuk duel wisten de jongens uit Zwolle Zuid met 5-2 te winnen van Amicitia Fortior. Hiermee werd de 'rode lantaarn' overgedragen aan Styrinth.

In de woensdag 2e klasse B wist lijstaanvoerder KPS Steigerbouw goede zaken te doen. KPS wist met liefst 10-1 te winnen van Campingteam 3. Omdat concurrent Macs Moves ternauwernood een punt uit het vuur wist te slepen in het duel met Ramenblinderen.nl (6-6), gaat KPS nu alleen aan kop. ZVT Edon ging met 3-4 nipt onderuit tegen Roede Vooruit. LenM Workwear (Genemuiden) blijft het dit seizoen goed doen. Dit keer moest Keijl Flevo Holland, met een 5-7 nederlaag de punten laten aan LenM. Bouwbedrijf Salverda nestelde zich steviger in de 'kop' van de ranglijst, door met 7-3 te winnen van Brockbernd.
De volgende speeldata zijn op maandag 5 oktober en woensdag 7 oktober. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

 

Artikel delen:

Reageer