Aanleg bovenleiding Zwolle-Wierden van start

Zwolle – De werkzaamheden voor de elektrificatie van het spoor tussen Zwolle en Wierden starten op maandag 5 oktober. De werkzaamheden duren tot eind oktober 2016. Bij de elektrificatie van het bijna 40 kilometer lange traject tussen Zwolle en Wierden gaat het onder andere om de aanleg van 900 masten voor de bovenleiding naast het spoor en ondergrondse leidingen van energieleveranciers naar drie nieuwe technische ruimten op het traject voor de stroomvoorziening. Direct omwonenden worden op de hoogte gehouden van de werkzaamheden bij hen in de buurt.

Om de hinder voor reizigers tot een minimum te beperken heeft de provincie, mede op advies van reizigersorganisatie Rocov en in overleg met ProRail, ervoor gekozen om het werk zoveel mogelijk in de avonden en nachten uit te voeren.

Dit betekent dat van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 18 december 2015 er op doordeweekse dagen in de avonduren geen treinverkeer mogelijk is op het traject Zwolle – Wierden. Vanaf 20:30 uur rijden er NS-bussen in plaats van treinen. Van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016 rijden de treinen volgens de dienstregeling. Van maandag 4 januari tot en met eind oktober 2016 is er zowel op weekdagen als in het weekend in de avonduren geen treinverkeer mogelijk op het traject Zwolle – Wierden. Vanaf 20:30 uur rijden er op alle dagen NS-bussen in plaats van treinen. In Heino rijden deze bussen vanaf de bushalte aan het begin van het dorp. Tussen station en deze bushalte rijden taxibusjes.

Doorgaande reizigers tussen Zwolle en Almelo kunnen ook omreizen via Deventer of via Mariënberg (Vechtdallijnen). Plan uw reis vooraf via www.ns.nl. De extra reistijd is ongeveer 15 tot 30 minuten. De provincie Overijssel heeft het treintraject Zwolle-Enschede in december 2014 van het Rijk overgenomen. Met de elektrificatie van de lijn, waar nu nog met dieseltreinen wordt gereden, bespaart de provincie op de exploitatiekosten (aanschaf-, onderhoud- en brandstofkosten).

Daarnaast verbetert de luchtkwaliteit in het gebied tussen Zwolle en Enschede. Elektrificatie zorgt ook voor een kortere rijtijd, waardoor de reizigers sneller op de plek van bestemming zijn en een hogere frequentie in de toekomst mogelijk is.

Meer informatie
Voor meer reisinformatie gaat u naar www.ns.nl/treinverkeerzwollewierden , voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u terecht bij www.prorail.nl/zwollewierden .

 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Een jaar lang 's avonds geen treinen tussen Zwolle en Wierden….
    Waarom hebben ze dit niet een paar jaar geleden gecombineerd met de aanleg van de combitunnel in Nijverdal?
    Toen reden er 3 jaar lang geen treinen tussen het tijdelijke station Nijverdal West en Nijverdal en was er toch al overlast en treinuitval…

Reageer