WVF zal moeten scoren tegen Sparta Enschede

Zwolle – WVF wacht na 3 wedstrijden op de eerste overwinning van het seizoen. Twee nederlagen en een doelpuntloos gelijkspel zijn geen resultaten om over naar huis te schrijven. Zeker als je in deze 3 wedstrijden niet weet te scoren mag je eigenlijk ook niet klagen. Je kunt allerlei tactische plannen bedenken, maar het blijft simpel, om te winnen moet je wel doelpunten maken en voor een overwinning moet je minimaal een keer vaker scoren dan de tegenstander. Simpeler kan het niet zijn, je maakt het jezelf alleen wel makkelijker als het lukt om te scoren.

Het hoeft niet mooi, lelijke doelpunten kunnen ook heerlijk zijn, als het net maar gaat bollen. Het zelfvertrouwen binnen het team zal dan uiteraard groeien. We weten dat WVF bezig is met de opbouw van een (bijna) geheel nieuwe ploeg en dat dit tijd kost en daar kunnen doelpunten en een overwinning het proces aanzienlijk versnellen. Immers het scoren van doelpunten en het winnen van wedstrijden zorgt voor het nodige zelfvertrouwen bij de spelers.

De tegenstander van zaterdag Sparta Enschede wist van de 4 gespeelde wedstrijden er 2 te winnen en staat met 7 punten en staat daarmee op een zesde plaats. Bovendien weet Sparta het net wel te vinden, het scoorde afgelopen zaterdag maar liefst 5 keer in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Deto uit Vriezenveen. Wellicht is er op de training aandacht geschonken aan dit probleem en zullen de ballen er ongetwijfeld uit alle hoeken in het doel verdwenen. Hopelijk weet de ploeg van Freddy Smit het net zaterdag wel te vinden om zo de eerste overwinning van het seizoen veilig te kunnen stellen. De gasten uit Enschede mogen dat best een keer voordoen hoe je moet scoren. Daarna moet het de beurt aan WVF zijn om minimaal 1 keer vaker te scoren dan Sparta. Zo simpel kan voetbal zijn. We hopen dat het de jongens lukt om aan deze opdracht te kunnen voldoen. Dat geeft veel zelfvertrouwen en voetbalt makkelijker. Voetballend doet WVF voor de meeste ploegen niet onder, nu nog scoren en de weg omhoog kan ingezet worden. We hopen dan ook op een doelpuntrijke wedstrijd, waarbij de thuisclub minimaal een keer vaker weet te scoren dan Sparta Enschede zodat WVF de drie punten in Westenholte weet te houden.
De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur op sportpark de Weide Steen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. @ Jesse, bedankt voor je lachwekkende bijdrage van vanochtend smilies/smiley.gif

  Heb je nog wat zinvols/iets ontopics en of wat verstandigs te melden?

  Dick, was de waarheid weer te confronterend voor je? Heb ik je roze wereldbeeld weer verstoord?

 2. ๐Ÿ˜ฎ Ben je van het paadje? Dit is de weg naar De Meest Sympatieke voetbalvereniging van Zwolle…waar wou jij heen?

  Ergens stoken en op de persoon spelen, terwijl je toegang geblokkeerd is? Best lullig voor je!

 3. @Dick

  Als er zoveel spelers gehaald zijn,maar niet betaald, wat ik overigens wel geloof. Het is een drama om na te kijken… Zit geen voetbal in. Alleen de keeper kan nog meekomen.

 4. Als ik eerlijk ben, heb ik ze in de competitie nog niet gezien. Wel op het toernooi bij VSCO. Maar ik heb er vertrouwen in dat met name de jonkies Jari, Mehmet, Jorben en Muhittin af en toe het verschil kunnen maken. De geluiden die ik ontvang zijn idd niet onverdeeld positief. Misschien kan ik er na morgen wat zinnigs over zeggen.
  Morgen eerst een anders seniorenteam zien zweten. Wellicht valt de aandacht tussen die 2 teams wat te verdelen.

  PS Helaas kon WVF-BQ overigens niet op vrijdagavond worden gespeeld. En als Fred dat niet voor elkaar kan krijgen, dan kan het ook gewoon niet.

 5. Heeft toch iets met (veel) betalen te maken Dame. Het laat zich raden waar spelers voor kiezen….voor de niet of voor de wel betalers. Je wilt dat als club of je wilt dat persรฉ niet. Ben benieuwd hoe onze jonge spelers het doen.

 6. @ Dick

  Ik nodig je uit voor Bq-berkum op zaterdag 31 okt, zou eerst 30 okt zijn maaar berkum heeft beker verplichtingen dan.
  Dus wordt zaterdag 31 okt om 18 uur.
  En geen 6 euro entree, maar 5 euro???

 7. Staat met grote letters genoteerd BQ'28…2,50 Euri per genoemde Zwolsche club is ook meer dan zat.!;) En even kijken waar de beide telgen van mij spelen. Alsmede het A1 van F….ga nu als de bliksem naar de eersten toe.

  Wel jammer dat ook bij dit potje niet op vrijdagavond kan worden gespeeld.

  Succes vanmiddag, aan het deftige voetbalweertje kan het niet liggen.

 8. Onverzettelijk van Jorben was mooi om te zien. Na 10 seconden al groggy geschoten maar hij hield 90 minuten vol. Karakter jongen. Leuk dat hij Man of the Match werd. Klasse!

Reageer