Thema vijfde SportGala Zwolle bekend gemaakt

Zwolle – De vijfde editie van het SportGala Zwolle wordt zaterdag 23 januari 2016 gehouden in het Zwols ‘Theater van de Sport', oftewel het Landstede Sportcentrum. Stichting Sportief Zwolle is opnieuw de organiserende partij en wordt ondersteund door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het sportevenement. Het thema tijdens het vijfde SportGala Zwolle is ‘Oosterse vechtkunst'.

SportGala Zwolle is het platform waar sportverenigingen, onderwijsinstellingen, de politiek, sporters en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Daar waar voorgaande jaren wateractiviteiten, balsporten en wielersporten in de gemeente centraal stonden tijdens het Zwolse sportfeest, is het dit keer de bedoeling themagericht op een spectaculaire wijze vooral vechtsporten onder de aandacht te brengen. Stichting Sportief Zwolle wil het succes van de voorgaande edities graag een vervolg geven en daagt iedereen uit om via sociale media mee te denken. Voor wat betreft de categorieën van de Zwolse sportverkiezing zijn alvast een paar wijzigingen doorgevoerd. Nieuwe categorieën zijn: ‘Sportiefste ondernemersinitiatief' en ‘Sportbestuurder'. Naast de sportverkiezing is uiteraard ook de ondertekening van het Gouden Sportboek een belangrijk onderdeel. Het aandragen van prestaties loopt parallel aan de Zwolse sportverkiezing.

De prijzen worden uitgereikt in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Sportcoach. Naast deze vijf hoofdcategorieën kent het SportGala Zwolle vijf publieksprijzen, betreffende de categorieën Sportvrijwilliger, Sportiefste schoolinitiatief, Sportstimuleringsprijs, Sportiefste ondernemersinitiatief en Sportbestuurder. Bij de vijf laatstgenoemde categorieën gaat het om een digitale publieksverkiezing. De sportstimuleringsprijs is gericht op Zwolse sportevenementen en/of sportverenigingen in groei en bloei. Vanaf donderdag 1 oktober 2015 mag iedereen kandidaten aandragen voor de verkiezing en het Gouden Sportboek via www.sportgalazwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer