Tweede Stadsgesprek basisinkomen

Zwolle – Op woensdagavond 7 oktober presenteren PvdA, D66, CDA en Club Cele het tweede Stadsgesprek over het basisinkomen. Je bent uitgenodigd om vanaf 20.00 in Café Foyé je mening te geven over de mogelijke concrete experimenten met het basisinkomen in Zwolle.

Waar de eerste keer is verkend wat een basisinkomen is en hoe Zwollenaren daar over denken, zullen we ons de tweede keer verdiepen in de experimenten in het land en de mogelijkheden en wenselijkheid van een experiment in Zwolle. Onze hoofdgast Marco Florijn (directeur van Sea Starters) zal ons na een korte terugblik van de eerste avond meenemen door de verschillende vormen van experimenten in het land. De andere gastsprekers zijn Anne Riemersma (directeur vrijwilligerscentrale), Ria Botter (Voorzitter FNV lokaal en kerngroeplid Arbo Positief) en Robert Colijn (Zwolse Kantelbeweging, ZZP-er).

Vanuit verschillende gezichtspunten geven de gastsprekers aan welke ontwikkelingen zij verwachten en wat dat zegt over experimenteren met een basisinkomen. Deze avond is de mening van het publiek erg belangrijk. De mogelijke experimenten worden in ´lagerhuisstijl´ door het publiek overwogen.

Opgeven is gewenst en kan via redactie@clubcele.nl.

Artikel delen:

Reageer