Inschrijving bandcontest Stairway To Hedon

Zwolle – De inschrijving voor Stairway to Hedon is geopend. De competitie voor bands uit de kop van Overijssel is alweer toe aan haar zesde jaargang. Ook ditmaal zullen bands weer strijden in voorrondes in Steenwijk, Dedemsvaart, Kampen en natuurlijk Zwolle om uiteindelijk in de finale in Hedon te komen en voor die felbegeerde supportplek in de grote zaal van Hedon te gaan. Bands kunnen zich nog tot en met maandag 26 oktober inschrijven via www.stairwaytohedon.nl.

Voorrondes
Met vier verschillende voorronde locaties (Het Vliegende Paard Zwolle, 'T Ukien Kampen, Gashouder Dedemsvaart en De Buze Steenwijk) en een professionele jury bestaande uit artiesten, programmeurs en producers is dit dé kans voor beginnende bands om door te breken. Na een voorselectie worden twintig bands uitgekozen om zich te bewijzen tijdens een van de vier voorrondes. Elke band speelt een set van 20 minuten, daarna is het de beurt aan de jury en het publiek om te beslissen wie er door gaan naar de finale.

Muzikantendag
Voor alle deelnemende bands wordt op zaterdag 31 oktober een muzikantendag georganiseerd waar zij zich voor kunnen opgeven. Deze dag staat helemaal in het teken van coaching. Bands worden klaargestoomd voor de finale en krijgen advies van professionals op het gebied van promotie, songwriting, publiciteit en geluid/producing.

Finale
De vier bands die zich geplaatst hebben voor de finale op vrijdag 18 december zullen dan strijden voor een plek in het voorprogramma van een grote, bekende band in Hedon. Ook is er naast de prijs Winnaar Stairway to Hedon 2015 een prijs voor Beste Muzikant en een Publieksprijs.

STAIRWAY TO HEDON

Zaterdag 31 oktober Muzikantendag Hedon, Zwolle
Zaterdag 14 november Voorronde Het Vliegende Paard, Zwolle
Vrijdag 18 december Finale Stairway to Hedon

Artikel delen:

Reageer