Nationale Ouderendag Zwolle

Zwolle – Studenten Toegepaste Gerontologie vervullen vandaag wensen van ouderen tijdens de Nationale Ouderendag, die voor het eerst in Zwolle gehouden wordt. De Nationale Ouderendag is een jaarlijks terugkerend evenement op de eerste vrijdag van oktober, waarop individuele wensen van ouderen worden vervuld. Tot voor kort had Zwolle geen lokaal comité, maar daar brengen studenten van de opleiding Toegepaste Gerontologie verandering in.

image004.gif

Een ritje maken in een motorzijspan of een Porsche, een PEC-speler ontmoeten, een kinderboerderij bezoeken, met een vriendin naar de Orchideeën Hoeve, een wandeling over de dijk of een biertje drinken in een oud café. Het is een greep uit de bijna 50 wensen die de ouderen zelf instuurden. Studenten van de opleiding Toegepaste Gerontologie laten deze wensen in vervulling gaan met hulp van goedwillende mensen of organisaties.

Mede mogelijk gemaakt door…
Vandaag, Nationale Ouderendag 2015, begeleiden studenten en docenten van de opleiding de ouderen tijdens hun dagje uit of activiteit op eigen locatie. Voor vervoer, entree en bijkomende kosten heeft het comité geldschieters en sponsoren gevonden. Zo hebben Het Loo, De Orchideeën Hoeve, Safaripark Beekse Bergen, de Apenheul en het Openluchtmuseum entreekaarten gesponsord. De dag wordt tevens mede mogelijk gemaakt door Windesheim. En eerstejaarsstudenten haalden tijdens de introductieweek meer dan 500 euro op!

Interactie tussen jong en oud
De Stichting Nationale Ouderendag faciliteert het vervullen van wensen van ouderen en stimuleert de interactie tussen jong en oud. Op deze manier levert De (Stichting) Nationale Ouderendag een bijdrage aan minder eenzaamheid en meer participatie van ouderen. Ook de opleiding Toegepaste Gerontologie vindt samenwerking tussen jongeren en ouderen essentieel. Intergenerationeel is – naast internationaal, interdisciplinair en interactief- een van de vier eigenschappen van de opleiding.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer