Eerste les konijnenyoga in Nederland

Zwolle – Yoga met konijnen raar? Niet als het aan yogadocente Marloes Markslag uit Zwolle ligt. Ze kwam op het idee om meer aandacht te vragen voor konijnen in het asiel. "Een konijn is vaak een impulsaankoop en belandt daarom gauw in het asiel." "Veel mensen weten niet dat er in het asiel veel konijnen zitten", vertelt Marloes Markslag. "Dat er honden en katten zitten, is meestal wel bekend, maar er zitten juist ook veel konijnen. Een konijn is vaak een impulsaankoop en daardoor belanden er veel in het asiel. Daar wil ik mensen bewust van maken."

En dus besloot Marloes haar liefde voor konijnen te combineren met haar werk en passie: yoga. Op 8 november organiseert ze twee lessen bij LotusZen studio in Zwolle. De opbrengst van de lessen gaat naar Konijnenopvang Flappus. Het is de eerste keer dat er in Nederland konijnenyoga wordt georganiseerd. "Het idee komt uit Canada, daar wordt op 4 november voor het eerst een les georganiseerd, eveneens om aandacht te vragen voor konijnen in het asiel." Op 8 november om 14.00 uur is de primeur in Nederland.

Ook voor kinderen
Er zijn twee lessen konijnenyoga, één voor volwassenen en één voor ouders en kinderen. Marloes: "Ik wilde aanvankelijk alleen een les geven voor volwassenen, maar ik kreeg veel vragen van ouders of er ook een les voor kinderen is. Die is er daarom nu om 16 uur voor kinderen vanaf 5 jaar." Beide lessen zijn geschikt voor alle niveaus.
Sociale dieren Marloes krijgt veel vragen binnen of ze nog konijnen wil ‘lenen' voor de les, maar dat hoeft niet: "De konijnen worden geleverd door Konijnenopvang Flappus. De mensen daar zorgen ervoor dat er konijnen bij elkaar worden gezet die het goed met elkaar kunnen vinden." Wat de konijnen precies
gaan doen tijdens de les, blijft een verrassing. "Konijnen zijn erg sociale dieren, dus wie weet komen ze gezellig langs huppen terwijl je een ‘downdog' doet."
Aanmelden
Het volgen van de yogales kost 12,50 euro. Daarvan gaat 11,50 euro naar Konijnenopvang Flappus. Er is nog plek, dus aanmelden kan nog via marloesmarkslag@gmail.com of via telefoonnummer 06-22 94 32 62. Meer informatie is ook te vinden op facebook https://www.facebook.com/events/

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Konijnen yoga ?!…
    De vluchtelingen die hier net koud zijn aangekomen en dit bericht lezen.
    Zullen wel denken. In wat voor een land ben ik nu toch aanbeland.

  2. Gelukkig is Nederlandse nieuwsberichtjes lezen nog niet hun sterkste kant, dus ik maak me nog geen zorgen.

    Wel uit ik zorgen aan een ieder die hier aan mee wil doen en natuurlijk diegene die het bedacht heeft.;)

Reageer