Guus is gemeente Zwolle te slim af

Zwolle – In Assendorp de oudste wijk van Zwolle heeft de gemeente bij de kleinste speeltuin van de stad de papiercontainer weggehaald en niet alleen daar maar op 300 locatie's reden: bezuinigingen. Via de lokale krant moesten de buurtbewoners dit vernemen.

922015191141.jpg

Men kon de afvalbak wel adopteren, dat wil zeggen men plaats hem weer terug en de buurt of een bewoner moet hem leegmaken. Maar juist deze vuilnisbak is elke week tjokvol met afval van studenten van de bijgelegen 3 scholen aan de Assendorperdijk. Guus van de Wetering heeft direct actie ondernomen doir deze bak, bij de speeltuin, te adopteren. Hiervoor heeft hij een contract met de gemeente moeten tekenen. Raar eigenlijk dat buurtbewoners zelf de afval van een scholengemeenschap moet legen.

Nu de papierbak er weer hangt en hij deze week propvol zat met afval van de studenten heeft Guus een ludieke actie bedacht. Hij is naar de manager gestapt van de naastgelegen Jumbo, waar de studenten massaal 4 broodjes of croissants kopen voor 1 euro en heeft hem de vraag voorgelegd of Jumbo als een soort onderaannemer willen fungeren en de bak gratis wil leegmaken. Hij vond het een geweldig idee. Vrijdagmiddag is in de speeltuin aan de Resedastraat in Zwolle de papierbak worden overgedragen aan de manager van Jumbo. Guus blijft wel verantwoordelijk, maar besteedt het werk dus uit.

De filiaalmanager van Jumbo gaf aan wel in te zijn voor een deze spontane leuke actie en beloofde gelijk dat hij de speeltuin wilde "omarmen". Met de Paasdagen gaat hij een paaslunch regelen voor de kinderen en alle buurtbewoners.

Er zijn zo'n 25 direct betrokkenen. Velen hebben vrijdagmiddag vrij genomen om erbij te kunnen zijn. Ook de wijkbeheerder heeft een uitnodiging geaccepteerd. De aanwezige directe buurtkinderen mochten schilderen op hun " papierbak" en kregen schortje voor met een pallet met verf en kwasten.

Hoe leuk is het om de gemeente Zwolle te slim af te zijn.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Leuk bericht, mooi opgelost. Wat ik alleen niet kan volgen is dat men de gemeente te slim af zou zijn. Als de ROVA nu onderaannemer zou zijn, had ik het enigszins begrepen. Nu is de gemeente juist de buurt te slim af. De gemeente heeft geen kosten en het afvalprobleem wordt door derden opgelost.
  Nogmaals, Superinitiatief, maar gemeente Zwolle is de lachende derde!

 2. de Rova moet zich schamen om vuilnisbakken weg te halen, zeker op dit soort plekken, ze zien het vuil liever op de grond liggen dan kunnen de werkelozen en Herberg bewoners de rotzooi opruimen, dit is de omgekeerde wereld, de Rova krijgt betaald maar doet er steeds minder voor, bah bah en nog eens bah

 3. Beste Ans,

  De gemeente is opdrachtgever naar de ROVA, de bezuinigingen zijn ook door de gemeente gedaan!
  De ROVA ruimt al jaren rotzooi op van anderen.
  Als ieder zijn verantwoordelijkheid nam in deze wereld…..

  Respect voor de ROVA die altijd jullie leefomgeving netjes schoon probeert te houden.

  Dus nogmaals Gemeente is opdrachtgever en die bepaald wat de regels zijn , spreek hun erop aan en geeft niet de ondergewaardeerde mensen van de ROVA de schuld.

 4. volgens mij is de Rova een zelfstandige werkgever die subsidie krijgt van de gemeente, als de gemeente dus minder geld geeft en ze zo niet kunnen rond komen moeten ze weer bij de gemeente aankloppen, voorstel aan de Rova, de omgeving van het Stadhuis en gemeente kantoor niet meer schoon maken en ook de buurt van de woning van de burgemeester ( Wipstrikkerallee ) vies laten komt het geld wel weer binnen, schande voor het gemeente beleid

 5. @Ans De ROVA is een zelfstandig bedrijf dat voor zijn opdrachten geheel afhankelijk is van de gemeente Zwolle en omliggende gemeenten. Van subsidie is geen sprake. De ROVA voert gewoon uit wat de gemeente vraagt.
  Wanneer je het er niet mee eens bent, moet je de gemeente dus aanspreken.
  Op de kaart van de gemeente met afvalbakken die blijven en verwijderd worden, staan overigens bij de Jumbo zelf 2 afvalbakken die blijven en op de Assendorperdijk 9 afvalbakken die blijven. Als die kaart klopt, dan is dat best veel, lijkt me,

 6. Ik zie ook niet waarin Guus de gemeente te slim af is.
  Hij ruimt nu de zooi van anderen op, hulde, maar de gemeente is de lachende derde.

 7. Bericht door huh?, op 2 oktober 2015 19:21

  Leuk bericht, mooi opgelost. Wat ik alleen niet kan volgen is dat men de gemeente te slim af zou zijn.

  Inderdaad, dat zie ik ook helemaal niet.

  Overigens: wat een slecht geschreven stuk! Vol taal- en tikfouten. En gaat het wel echt om een papiercontainer? Zijn toch gewone afvalbakken die weggehaald worden?

Reageer