Kraakpand Melkmarkt ontruimd door politie

Zondagmiddag rond 13.30 uur is een kraakpand, gelegen op de hoek van de Steenstraat en de Melkmarkt, door grote inzet van de politie ontruimd. Een gedeelte van de Steenstraat en de Melkmarkt werd tijdelijk afgesloten. Zeven krakers werden gearresteerd.

Het pand aan de Melkmarkt 24, een onderdeel van de Rabobank, werd zondagmorgen rond 10.00 uur gekraakt. Nadat de krakers hiervan melding hadden gemaakt bij de politie in Zwolle, werd het pand korte tijd daarna ontruimd. Volgens een paar sympatisanten van de krakers werd tot ontruiming besloten, omdat in een vertrek van het kraakpand een stoppenkast van de bank aanwezig is die het PIN-apparaat bij de bank zou kunnen beïnvloeden. De voordeur van het pand werd door de politie geforceerd. Met de inzet van ongeveer 15 politiemensen, die met 7 voertuigen paraat waren, werden 7 aanwezige krakers geboeid afgevoerd. Onder gejuich van de sympatisanten werden de krakers door arrestantenwagens naar het politiebureau gebracht.

 

Artikel delen:
Reacties 44
 1. Nadat de krakers hiervan melding hadden gemaakt bij de politie in Zwolle…

  Huh? Ze hadden wel zin een verzetje?

  Onder gejuich van de sympatisanten werden de krakers door arrestantenwagens naar het politiebureau gebracht.

  Sympathisanten van de politie? Waarom juichen ze anders bij afvoering?


  Maak melding

 2. @Wilbert:
  ?f ze hadden zin in een verzetje òf we lezen morgen dat er vandaag ergens iets heftigs gebeurd is (bankgebouw beroofd ofzo) wat gemakkelijk kon omdat de agenten vrij massaal op het stukje afleiding aan de Melkmarkt afgekomen waren ;D


  Maak melding

 3. Ja, sorry dat ik van ‘krakersregels’ niet echt op de hoogte ben, flembo…

  Het is natuurlijk je burgerplicht om criminaliteit te melden. Vandaar. Moet alleen de eerste overvaller nog tegenkomen die zelf vanuit de bank even de politie op de hoogte brengt.


  Maak melding

 4. hoi wilbert
  ik ben een van de zeven arrestanten
  als je ee npand gekraakt hebt bel je dus de politie om leegstand de laten constateren, zodat je dus bewijs hebt(van de sterke arm der wet zelfs) dat je een rechtmatige kraak hebt gepleegd.
  wat hiet het geval was was een stoppenkast eneen eigenares die zei dat het pand nog gee njaar leegstond en dat er opslag op de zolder zat.
  aangezien ik tot de laatste tel op de zolder ben geweest kan ik u mededelen dat er niets maar dan ook echt niets stond.daarom zijn we blijven zitten.
  en niet omdat we zin hadden in een verzetje…
  het was in godsnaam negen uur s’ochtends


  Maak melding

 5. @e ga is wat nuttigs met je leven doen ipv de boel te lopen stieren misschien kun je een baan zoeken en wat nuttigs voor deze samenleving gaan doen.


  Maak melding

 6. Blijkbaar was de kraaknood niet zo hoog omdat een van de zeven arrestanten (e) op dezelfde zondag om 23:49 al weer met z’n luie reet achter een computer zit.


  Maak melding

 7. Met je luie reet achter de pc zitten is toch relaxed, blijkbaar vind jij dat ook….
  Hoe dan ook, als je een pand helemaal leeg hebt staan ten behoeve van 3 pinautomaten dan is dat asociaal.


  Maak melding

 8. @joop
  ik studeer zodat ik later kan werken
  @xfs
  misschien ben ik solidair als ik mensen help een dak boven hun hoofd te krijgen, en ik zat die middag gewoon lekker in mijn kraakpandje achter de computer, want zondag is nou eenmaal een rustdag


  Maak melding

 9. Altijd wordt er maar geklaagd dat er niks te doen is op zondag in Zwolle.
  Nu is er dan eindelijk een keertje iets te beleven op de doorgaans oersaaie zondag, is het weer niet goed…… 😛 ;D


  Maak melding

 10. @e

  e…je berichtje is op zondag om 23:49 ingevoerd op deze site…toen was het pand al weer ontruimd…
  je zult wel zo’n op sensatie beluste sympathisant zijn…


  Maak melding

 11. @takken harrie
  kom zelf met je luie reet van je stoel en doe een iets voor de mensheid/samenleving maar daar bent u zeker te lui voor en als u denkt dat krakers de hele dag niks doen heeft u het goed mis er zijn genoeg krakers die gewoon werken en/of studeren alleen wilt u dat gewoon niet zien


  Maak melding

 12. Xfs… ik kan je verzekeren dat e zeker niet een ‘op sensatie beluste sympatisant’ is. Hij zat wel degelijk tot de laatste minuut op zolder en we waren gewoon rond half 7 weer vrij, dus genoeg tijd om nog een berichtje te plaatsen, nietwaar? Verder erger ik me altijd dood aan al dat geblaat van mensen die er geen reet van snappen. Krakers zijn ook gewoon mensen, de meeste met een baan of een studie, net als iedereen. Dat wij gebruik maken van een wet, die ooit in het leven is geroepen om de woningnood tegen te gaan, maakt ons geen tuig.


  Maak melding

 13. Kerel, wat een spelfouten 8)

  Joop, waar komt die diepgewortelde haat van jou toch vandaan? Ik zie je heel wat roepen, maar eigenlijk zeg je inhoudelijk niets. Ik woon gekraakt, maar ik werk ook, dus draag ik volgens mensen zoals jij ook ‘mijn steentje bij aan de maatschappij’. Als het afgunst is, omdat jij je helemaal scheel betaalt om te wonen, ga dan ook gewoon kraken. Het is legaal hoor…


  Maak melding

 14. Dat wij gebruik maken van een wet, die ooit in het leven is geroepen om de woningnood tegen te gaan, maakt ons geen tuig.

  Mijn ergernis tegen kraken zitten hem in dat ooit. Als je een inkomen hebt kun je volgens mij altijd een woonplek vinden, misschien niet helemaal zoals je wens is maar daarvoor hoef je niet te kraken lijkt mij?


  Maak melding

 15. Hey Alibi, ik kan begrijpen dat veel mensen het niet eens zijn met kraken, ook dat ze er een hekel aan hebben. Ik heb bijvoorbeeld een gloeiende hekel aan de bio industrie en dat is ook legaal. Maar goed, ik ben nog jong, wij allemaal trouwens, en ik wil graag lekker leven. Er zijn heel veel jongeren die, ondanks dat ze genoeg geld hebben, heel moeilijk aan een woning kunnen komen. Als student sta je soms jaren op een wachtlijst, en moet je blij zijn met een kamertje van 3 bij 3 waar je veel te veel geld voor betaalt. Dat is gewoon pure uitbuiting en niet mijn idee van lekker leven. Als het op een andere manier kan, doe ik dat graag, al is het voor veel mensen niet de meest voor de hand liggende keus. Jammer dat het gisteren zo moest lopen, maar doorgaans vormen wij geen enkel probleem voor de eigenaar. We slopen de panden niet, maar knappen ze juist op. Vooral verloederde panden trekken vaak zwervers, spelende kinderen of koperstrippers aan en dat komt zo’n pand ook niet ten goede. We maken duidelijke afspraken met de eigenaar en wanneer hij weer concrete plannen heeft voor zijn pand gaan we netjes weg. Het is gewoon jammer dat de op sensatie beluste media vaak gevallen zoals dit breed uitmeten en zo een eenzijdig beeld vormen. Wij scheiten in ieder geval niet het hele pand onder, en we gooien ook niet vermomd met capuchons en sjaals verfbommen van het dak 8)


  Maak melding

 16. @ Bea; hebben jullie het doorgaans een beetje gezellig met elkaar in zo’n vreemd pand? Lijkt me best avontuurlijk. Nog eens wat anders als een doorsnee/ huisje, boompje, beestje bestaan en als je echt de wet had overtreden had je nooit zeau rond half 7 al weer op vrije voeten gestaan. Rechtse azijnzijkers heb je overal 😉


  Maak melding

 17. Goede vraag alibi. Vaak gaat het wel om pandeigenaren die bewust hun pand jarenlang leeg laten staan om er mee te speculeren. Pas als het echt veel waard is zetten ze het weer te koop of te huur. Dat ze op die manier woningnood in stand houden maakt hen niets uit, zolang zij maar rustig een 2e mercedes in de garage kunnen neerpleuren. Maar het is niet áltijd zo hoor, soms gaat het om een eigenaar die zijn pand wel te huur heeft, maar nog geen gegadigden heeeft gevonden. Het pand in Assendorp, waar nu de Weggeefwinkel in is gevestigd, stond ook te huur op het moment dat het gekraakt werd. Inmiddels zijn er geïnteresseerden, en de krakers hebben met beide partijen afspraken gemaakt over eventueel vertrek.
  @ Dick
  We hebben het altijd donders gezellig in een ‘vers gekraakt’ pand. ;D Je weet vrijwel nooit hoe je het binnen aantreft, en het verkennen is altijd leuk. Wachten op goedkeuring van de politie is soms even spannend, maar dat loopt 9 van de 10 x goed af. De laatste keer dus niet helaas, maar zoals je al zei, ik was rond half 7 alweer vrij zonder dagvaarding, en oom en tante agent waren heel vriendelijk! En ach, ik ken wel mensen die wat meer rechts geörienteerd zijn en verder ook niet zo’n punt maken van kraken. Mensen zeiken gewoon graag op dingen waar ze niet mee bekend zijn.


  Maak melding

 18. dick ga lekker met bea in een pandje zitten neem gelijk een tv er bij kun je ook naar 020 kijken . o nee er valt weinig te kijken dit jaar ;D of misschien kun je die buizerd van de sp er ook bij uitnodigen.


  Maak melding

 19. haha Joop, nou ja denk dat ik me met Bea best zou vermaken: ze heeft goeie teksten 😉 Naar AJAX hoeven we idd niet te kijken dit seizoen, maar zoals je hebt gelezen komt dan weer! Die buizerd is een vent zeker….die hoef ik er niet bij en de SP is mijn club ook niet. Hoe vermakelijk Jan soms ook is. Tjooooo, lekkere avond en………als Nederlander natuurlijk wel hopen dat PSVouw wint!


  Maak melding

 20. en we gooien ook niet vermomd met capuchons en sjaals verfbommen van het dak smilies/cool.gif

  Nee, maar je zet wel een grote donkere zonnebril op! 8)
  Maar ik ben wel met je eens dat de naam “kraker” en nare bijsmaak heeft. Maar ik weet ook van dichtbij dat het heel anders kan – een goede maat heeft een groot pand gekraakt elders in het land, en maakt de post open van de energiemaatschappijen (betaalt dus gewoon gas en elektra) en is na x-jaar aan het verbouwen geslagen. Het is net of de eigenaar er helemaal geen interesse in heeft…… Bizar. Maat woont er inmiddels zéér lang en schijnbaar naar ieders tevredenheid.
  Helaas komt dat dan weer niet in de media.


  Maak melding

 21. Hey Me, wij betalen ook gewoon allemaal gas, licht en water, de meeste krakers die ik ken doen dat. Toch blijven er altijd wel krakers die er toch een puinhoop van maken. Die geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor het pand, de boel van binnen uit slopen, gewoon om er te feesten en lekker goedkoop te wonen en verder totaal niet uit idealisme handelen. Dat is jammer. Het cliché van ‘er is altijd wel een groep die het voor de rest verpest’. Oh en Joop, kom eens langs bij de Weggeefwinkel in Assendorp. Misschien vind je er wel iets leuks dat je er gratis mee mag nemen! 😉


  Maak melding

 22. Joop! Wat lijk jij me een pracht kerel! Ik zou je graag eens ontmoeten.Je bent zo lekker ruimdenkend, en je argumenten zijn altijd zo goed onderbouwd! Zit je toevallig, net als ik, ook in de politiek?


  Maak melding

Reageer