PEC Zwolle wint in Tilburg

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond van Willem II gewonnen. In Tilburg werd de uitslag 0-1. In de laatste minuut kwam Willem II nog bijna terug op 1-1, maar Van der Hart kon eenvoudig de bal vangen. Voor Zwolle scoorde Ouasim Bouy. Door de overwinning staat PEC Zwolle weer op de derde plaats in de Eredivisie. Trainer Ron Jans: ,"We hebben een geweldig resultaat geboekt. Nu al hebben we zeven punten uit vier uitwedstrijden, het kan een mooi seizoen worden."

PEC Zwolle kwam vlak voor rust op voorsprong. Een vrije trap van Bouy verdween achter doelman Kostas Lamprou, omdat Guus Joppen de bal nog van richting veranderde. Het was een opsteker voor Zwolle, dat na een rommelig eerste half uur steeds beter in de wedstrijd kwam. ,,We werden wat rustiger aan de bal”, vond trainer Jans. In die fase hadden beide ploegen een enorme kans. Lars Veldwijk stuitte, na een voorzet van Sheraldo Becker, op doelman Lamprou. Aan de andere kant was het Nick van der Velden die op doelman Mickey van der Hart stuitte.

In de tweede helft was het Zwolle dat beter opende en kansen kreeg op de 0-2. Zo was Veldwijk uit de draai gevaarlijk, maar zijn schot met links belandde in de handen van Lamprou. Ook Ryan Thomas had de mogelijkheid, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt door de Griekse doelman. ,,In de tweede helft bleven we druk zetten, daar had Willem II het moeilijk mee”, vond Jans. Doordat Zwolle naliet om vaker te scoren, bleef het tot de laatste seconden gevaarlijk. Daardoor moest Mickey van der Hart nog handelend optreden op een vrije trap van Funso Ojo. ,,Ja, dit is een lekker resultaat. We hebben het goed gedaan en de nul gehouden. Dat is altijd goed”, constateerde de doelman tevreden.

Na de interlandperiode komt PEC Zwolle weer in het eigen IJsseldelta stadion in actie. Op zondag 18 oktober wordt er om 16.45 uur afgetrapt tegen Vitesse.

Willem II – PEC Zwolle 0-1 (0-1).  
Toeschouwers:  11.500 
Scheidsrechter:  Liesveld 
Gele kaarten:  Bouy, Lam, Becker (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
Willem II: Lamprou, Van der Struijk, Dries Wuytens, Stijn Wuytens, Ligeon (27. Joppen), Haemhouts (69. De Jong), Ojo, Van der Velden, Falkenburg, Andersen, Nemec (79. Braber)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker, Bouy (69. Brama), Becker, Marinus (88. El Hasnaoui), Thomas (76. Menig), Veldwijk

Scoreverloop: 
43. Bouy 0-1

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Wordt een beetje moe van die Bouy. Z’ n vrije trap werd richting veranderd door een tegenstander en meneer doet alsof hijzelf een soort jonge versie van Pirlo is.  Maak melding

 2. zeker als we met de volgende vier wedstrijden flink wat punten pakken:
  Thuis: Vitesse
  Thuis: Utrecht
  Uit: Groningen
  Thuis: Heracles
  aantal punten:
  drama: 1+3+1+3=8


  Maak melding

 3. @AlbertK. Bouy gaf keurig antwoord op de door de verslaggever gestelde vragen, zonder daarbij zichzelf met Pirlo te vergelijken.  Maak melding

 4. Dus iedereen met een buitenlands accent kan geen keurig nederlands? Het feit dat je erbij moet vermelden dat het een noord afrikaans accent betreft riekt ook wel ernstig naar racisme.


  Maak melding

 5. Klopt, ABN = algemeen beschaafd nederlands. En een accent kan nog wel verstaanbaar zijn, maar is iets anders dan keurig.

  Maar Abouali, wat maakt dat je gelijk de racisme-kaart trekt? Is dat een gewoontereflex van je of kun je het onderbouwen?


  Maak melding

 6. @Jesse.
  Waar schreef ik dat hij in keurig Nederlands antwoordde?
  Begrijpend lezen is niet jouw sterkste kant zo te zien.
  Het moet overigens Algemeen Beschaafd Nederlands zijn, met hoofdletters dus, net zoals bij namen Jesse.
  Heb je de Hongaarse vrouw van jouw held Wilders wel eens Nederlands horen spreken?
  Dat is al net zo gebrekkig als de manier waarop jij de Nederlandse taal hanteert.  Maak melding

 7. Dat ik voor mijn vorige bericht (en deze) mezelf even de naam van onze knuffelmarrokaan ali b heb gegeven was louter om te zien hoe jij hier op zou reageren.
  ABN is iets heel anders als keurig, en zeker in de context waarop jij eerder reageerde. Het feit dat jij Bouy meteen niet keurig vind omdat hij een marrokaans accent heeft, is gewoon racistisch, kan ik als blanke nederlander ook niks aan doen.


  Maak melding

 8. JJR: jij gaf aan dat hij keurig antwoordde. Dat kan over de inhoud gaan, maar ook over de manier waarop hij zich uitdrukt. Dat zijn twee verschillende zaken. Jij maakt niet duidelijk wat je bedoelt, dus interpreteer ik het alsof het over vorm gaat. Dat heeft dus niets met begrijpend lezen te maken, maar eerder met beperkte uitdrukkingsvaarsdigheid van jou.
  By the way: waarop baseer jij dat Wilders mijn held is? En zoals ik al aangaf, de Hongaarse vrouw van Geert spreekt vast ook geen keurig Nederlands. Maar wat is nu je punt?


  Maak melding

 9. Abouali, ik prober het nog een keer: als ik had gesteld dat Ryan Thomas ook geen keurig Nederlands spreekt, was je dan ook zo snel met je racisme-variant gekomen? En hoe heb ik volgens jou gereageerd op de naam Abouali?


  Maak melding

 10. Als JJR hetzelfe over ryan thomas had gezegd, dan was jij nooit over hoe niet keurig ryan thomas was begonnen. Dit heb jij louter gedaan omdat jij een probleem met mensen met een noord afrikaans accent hebt.
  Dat jij over een gewoontereflex begon zal er hoogstwaarschijnlijk mee te maken hebben dat jij dacht dat ik van marrokaanse afkomst was, ook weer zo’n typisch pvv trekje.


  Maak melding

 11. Zucht, beetje vermoeiend, Abouali. In de eerste plaats staan je reacties werkelijk stijf van de aannames. ‘Als dit dan jij dat, jij zus en zo’. Voorstel: beperk je tot feiten en houd je kromme redenaties lekker voor jezelf. Even wennen misschien, maar dat houdt de discussie zuiver. Overigens, je afkomst boeit me niet. Er zijn ook geode marokkanen. O ja, leuk als je je voordoet als marokkaan, maar leer het dan eerst foutloos te schrijven. Twee k’s en 1 r. Jij draait het om. Een beetje net zoals jij met feiten omgaat.


  Maak melding

 12. Och, gezien je posthistorie kan ik prima met Ali meegaan. Je bent nou niet echt het baken van culturele openheid. Racistisch is niet aan te tonen geef ik direct toe. Buitenlanderschuw en zwaar bekrompen wel. En vanuit die gedachte is prima te lezen dat je weer op licht getinten zit te fitten.

  En nu weer terug naar het voetbal. Heb zin in de wedstrijd tegen Arnhem. Zal spannend worden .


  Maak melding

Reageer