Be Quick moet punten gaan pakken

Zwolle – Be Quick is zaterdagmiddag in Vroomshoop tegen de tweede seizoensnederlaag aangelopen (3-0). Vooral na de rust liepen de zaken niet naar wens. Gezien de stand op de ranglijst moet de formatie van Arnie Pot nu al met het mes op de keel gaan spelen.

Be Quick en Vroomshoop troffen elkaar voor het laatst in Raalte, nu bijna anderhalf jaar geleden. Daar, onder het oog van enkele duizenden toeschouwers, wist Be Quick de promotie naar de eerste klasse niet af te dwingen. Nu treffen beide teams elkaar opnieuw en wel op het niveau van de eerste klasse. Be Quick technisch de betere. Vroomshoop, meer georiënteerd op strijd en mentale weerbaarheid. Be Quick-trainer Arnie Pot ziet dat zijn ploeg voor de rust de zaken redelijk op orde heeft: “Wij controleren voor de rust eigenlijk de wedstrijd. Geven geen enkele kans weg. Toch moet ik zeggen dat zij zich ook strijdvaardig tonen. Goed zijn bij de tweede bal.” Be Quick komt in de eerste helft niet veel verder dan wat kleine schietkansjes.

Gelijke stand in de rust. Het is voor Pot het moment om de zaak in eigen gelederen nog even op te porren. “Ik vond dat we na de rust meer strijd leverden. Dat is natuurlijk een handvat om een tegenstander als Vroomshoop te verslaan.” Be Quick komt ook in de fase na de rust helaas niet tot scoren, maar dat scheelt niet zoveel als Bas Buimer de paal raakt. Pot: “ Dan moet je ook een beetje geluk hebben. Hij krijgt twee keer een schietkans, met heel veel spelers voor zich in het strafschopgebied.” 

In de 61e minuut slaat Vroomshoop voor het eerst toe. Pot: “ We staan gewoon niet op te letten bij een ingooi en krijgen dan meteen de kous op de kop.”  Na deze 1-0 van Jos Hutten is Be Quick dicht bij de gelijkmaker, maar Michel Lassche ziet dat zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal rolt. Ook de 2-0 valt enigszins ongelukkig als de Be Quick-verdediging de bal doorkopt. Ernst-Jan Heideman kan de bal vervolgens gemakkelijk binnenschuiven (71e minuut). Na dit doelpunt krijgt Sander Aarten namens Be Quick de kans om de bal in het doel te schuiven, maar  dit keer verdwijnt het ronde lederen ding over het doel. Invaller Kunst bepaalt even later de eindstand op 3-0.

Arnie Pot: “Over de hele wedstrijd gezien moet je zeggen dat Vroomshoop beter was in de duels. Ook hun jongere spelers. Weten hoe je punten pakt. Dat moeten wij ook gaan leren.” 

Opstelling Be Quick : Wibo van Dijk, Dennis Horstman, Floris Blom, Jeroen Horstman, Rutger Minkjan,  Talha Ozen,, Frank Oosterhof (40. Michel Lassche), Roan Admiraal (70. Sander Aarten) Onur Tekay, Bas Buimer, Mark Meijer.

Door Gerco Grevers 

Artikel delen:

Reageer