Bokbier arriveert in Zwolle

Zwolle – Er is weer bokbier in Zwolle! De introductie van het donkere brouwsel ging van oudsher gepaard met feestelijkheden in de binnenstad. Dit jaar werden, op dierendag, de feestelijkheden uitgebreid met een streekmarktje op het Rodetorenplein. 

bokbier-9.jpg 

Op zondagmiddag werd een vat Texeler Stormbock vanuit een klassieke steilsteven op de kade van het Rodetorenplein gehesen. Daar werden de eerste vaatjes aangeslagen en mochten liefhebbers gratis proeven. Ook stonden er kraampjes met verschillende bieren en etenswaren van ondernemers uit de regio Zwolle op het 'evenementenplein'. De stadsomroeper van Harderwijk zorgde dat de introductie van het bokbier niemand in Zwolle niemand ontging. Na het aan wal brengen van het bokbier trokken authentieke brouwerswagens door de binnenstad.

bokbier-8.jpg

bokbier-1.jpg

bokbier-4.jpg 

bokbier-6.jpg
 
bokbier-3.jpg
 
bokbier-5.jpg
 
bokbier-7.jpg 
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ik leer het ook nooit! Had het begin deze week allang bij de Jumbo gekocht. Helemaal fout! Nooit kopen voor het officieel aan land gebracht is. Doe je toch ook niet met haring? Beloof voor volgend jaar beterschap.

 2. 1,5 week geleden was bokbier al op de tap bij Kaya, in combinatie met mosselen! Maar ja, 4 oktober is koopzondag…..

 3. Heeft Zwolle geen stadsomroeper meer? Er was ook een jeugd- omroeper. Je hoort of ziet er niets meer van.

 4. hallo met adrie

  Klink5 goed hoor vindt hrt zelf erg lekker van texels bier vooral skuumkoppe noorderwiend zijn erg lekker

 5. Even inhaken op de Zwolse stadsomroeper Peter Vader, Ja dat is de Stadsomroeper van Zwolle, hij is er nog maar had dringende bijzonderheden, dus werd ik gebeld. De jeugdstadsomroeper heeft het druk met studeren, en zoals het hoort met mooie meiden, ik was maar een tijdelijke invaller, en kom vanuit Harderwijk Peter even ter zijde staan. Begrijp mij goed, onder de stadsomroepers in Nederland is COLLEGIALITEIT met hoofdletters geschreven, als we elkaar uit de brand kunnen helpen zullen we dat niet laten, ik doe dat voor Peter, en Peter doet dat voor mij. Ik hoop dat het niet is tegengevallen, ik vond het Heeeeeeeel Gezellig en leuk om mee te mogen doen. Zwolle bedankt.
  Ps Mooie foto??s
  ;):)

 6. Bericht door drama, op 4 oktober 2015 18:40
  1,5 week geleden was bokbier al op de tap bij Kaya, in combinatie met mosselen! Maar ja, 4 oktober is koopzondag…..

  Kom ie vake bi-j die tente van die Turk?
  Goed ?t'n döörzoot. 😀

 7. Yep. Al jören! En ie kriegt een mooi bettien op oew börd!
  En soms speul ik de domenee met de körken oed….

 8. Dan mut ik döör van de w?ke maer 's noar toe um mossels en 'n bokbiertien te 'alen.

Reacties zijn gesloten.