NK Streetdance, Showdance en Jazz in Zwolle

Zwolle – In theater De Spiegel in Zwolle vond zondag de NK Streetdance/Hip-Hop, Showdance en Jazz 2015 plaats. Honderden liefhebbers en beoefenaars van genoemde dansvormen waren zondag bijeen in Zwolle voor het Nederlands Kampioenschap.

nk_streetdance-9.jpg  

Op vrijdag vond er een zogenaamde 'Culture exchance, beat the rest' plaats. Zaterdag waren er masterclasses, en werden er voor teams uit heel Nederland een 'International open'  georganiseerd. Zondag was er de afsluitende Dutch International Open (voor teams die zich via Soneo Dance Challenge geplaatst hadden). Soneo organiseert jaarlijks terugkerende één – en meerdaagse sportieve, culturele, feestelijke, vermakelijke gebeurtenissen en combinaties van wedstrijd en theater die toegankelijk zijn voor een breed (jongeren) publiek. In Zwolle vinden jaarlijks de finales en het NK plaats. 

nk_streetdance-16.jpg 

nk_streetdance-30.jpg  

nk_streetdance-5.jpg 

Soneo gaat uit van het feit dat jongeren veelal over een enorme dosis creativiteit op het gebied van dans beschikken. Denk aan de onlangse jeugdhype van jumpstyle. Met name het, al dan niet in groepsverband, aan anderen laten zien wat zij kunnen geniet enorme populariteit. Jongeren steken veel energie en creativiteit in hun eigen dansstijlen/-uitingen. Deze creatieve uitingen krijgen vaak niet de aandacht die zij verdienen. Ongeacht het niveau van deze prestaties, geeft Soneo die creatieve uitingen wél de aandacht.

nk_streetdance-2.jpg

nk_streetdance-1.jpg

nk_streetdance-3.jpg

  nk_streetdance-4.jpg

nk_streetdance-7.jpg

nk_streetdance-6.jpg

 

nk_streetdance-8.jpg

nk_streetdance-10.jpg

nk_streetdance-11.jpg

nk_streetdance-12.jpg

nk_streetdance-13.jpg 

nk_streetdance-14.jpg

nk_streetdance-15.jpg

nk_streetdance-17.jpg

nk_streetdance-19.jpg

nk_streetdance-20.jpg 

nk_streetdance-21.jpg

nk_streetdance-23.jpg

nk_streetdance-22.jpg 

nk_streetdance-24.jpg

nk_streetdance-25.jpg

nk_streetdance-27.jpg

nk_streetdance-28.jpg 

nk_streetdance-26.jpg 

Artikel delen:

Reageer