Facelift Meerminneplein

Zwolle – Het Meerminneplein krijgt in december een kleine facelift. Er komt meer groen, fietsparkeerplekken worden heringericht en de terrasmogelijkheden worden uitgebreid. Met deze ingrepen willen de ondernemers aan het Meerminneplein ervoor zorgen dat het plein aantrekkelijker wordt voor bezoekers en ondernemers: een groene, gastvrije entree voor het Broerenkwartier.

 

schets_inrichting_meerminneplein.jpg 

 

De bestaande bewaakte fietsenstalling wordt met een beukenhaag aan het zicht onttrokken. Fietsen staan nu vaak her en der op het plein geparkeerd. Voor bezoekers die hun fiets niet in de aanwezige bewaakte fietsenstalling willen plaatsen, komt er een met groen afgebakende plek met fietsklemmen en -nietjes. De beukenhaag bij de ondergrondse afvalcontainer en parkeerplaatsen wordt verplaatst, zodat deze een natuurlijk afscheiding vormt. Aan de kant van de Vispoortenplas komt een groenvak met heesters en vaste (bloeiende) planten.

Gezamenlijk plan

Het plan is een inititatief van de ondernemers aan het Meerminneplein, de Fietsersbond en inspirator voor het Broerenkwartier, Rhoda van Eeden, en is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente. Het geld voor het realiseren van de aanpassingen komt van de betrokken ondernemers, de gemeente vult het aan met een vergelijkbaar bedrag (cofinanciering). Begin december gaat de schep de grond in.

 

Verdere ‘vergroening’ Broerenkwartier

Rhoda van Eeden: ‘We gaan met diverse partijen en ondernemers het Broerenkwartier verder ‘vergroenen’. Daarnaast voegen we aan food/agri-gerelateerde activiteiten toe, zodat er straks nog meer te beleven is.’ Stakeholders/ondernemers uit Zwolle die interesse hebben om hier aan mee te doen kunnen zich melden bij Rhoda van Eeden (info@shoppingzwolle.com).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer