Blalobrug komt naar Zwolle

Zwolle – Maandag 5 en dinsdag 6 oktober komt de Blalobrug in delen naar Zwolle. De brug wordt hier in Zwolle opgebouwd. Dit gebeurt op een terrein op industrieterrein Voorst langs het Kamperpad.

 

blalobrug.jpg 

Artist impression van de Blalobrug door de Gemeente Zwolle

 

Als de weersomstandigheden meewerken wordt de brug in de nacht van 24 op 25 oktober op zijn plek gezet. Hierna volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden waarna de brug, als alles volgens planning verloopt, begin december in gebruik genomen kan worden. De Blalobrug brug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding richting de binnenstad voor fietsers uit de richting Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting  bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug wordt 45 meter lang en 5,5 meter breed met een fietspad in twee-richtingen. De stalen boogbrug is elders gemaakt en wordt de komende weken in Zwolle opgebouwd.  

Artikel delen:
Reacties 4
  1. mooi dom dan als je een brug hebt en je gaat over de boog.ook maar weer een verkeersbord plaatsen van niet over de boog maar over de weg:D:D:D:D:D

Reageer