Verhalen over Zwolle

Zwolle – Genieten van verhalen over Zwolle en zijn rijke geschiedenis? Het Erfgoedplatform Zwolle biedt komend seizoen weer een serie lezingen aan over Zwolle.

Het Erfgoedplatform Zwolle biedt komend seizoen weer een nieuwe serie lezingen aan onder de noemer Verhalen over Zwolle (voorheen bekend als de Historische Avonden). Woensdag 9 oktober begint de serie met het thema 'Woest in Zwolle'. Dr. Piet Bremer (als ecoloog, bioloog werkzaam bij Provincie Overijssel) vertelt over het oerbos in Zwolle. Prof. Dr. Hans Mol (o.a. werkzaam bij Fryske Academy) gaat in op: ontginnen is monnikenwerk! De avond wordt omlijst met zang van a capella koor Blent. De avond geeft gelegenheid te genieten van verhalen over Zwolle en zijn geschiedenis. Er is bovendien gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje elkaar te ontmoeten en in informele sfeer bij te praten.

Vrijdag 9 oktober 2015 Inloop: 19.30 uur Aanvang: 20.00 uur

Toegang gratis, consumpties voor eigen rekening.

Organisatie: Zwolse Historische Vereniging en Historisch Centrum Overijssel

Locatie: Waanders In de Broeren Aanmelden: U kunt zich aanmelden voor deze avond via Waanders In de Broeren via http://waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities/.

Deze lezingenserie wordt u aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Dit wordt gevormd door: Stedelijk Museum Zwolle, Historisch Centrum Overijssel, Waanders in de Broeren, Zwolse Historische Vereniging, Vereniging vrienden van de stadskern Zwolle, Zwols Architectuur Podium, Gemeente Zwolle (afdeling Archeologie en Monumentenzorg), Stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Stichting Grote Kerk Zwolle en Het Oversticht.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer