Lustrum Postmoderne Devotie Beweging

Zwolle – Zondag 11 oktober bestaat de Postmoderne Devotie Beweging, ook wel Actuele Moderne Devotie Beweging genoemd, formeel vijf jaar.

Op 11 oktober 2010 presenteerde deze oude beweging uit de late Middeleeuwen zich in een nieuw jasje aan kerken, maatschappelijke organisaties, bedrijven, onderwijsinstellingen en de gemeente Zwolle. Daarvoor waren er ook wel activiteiten rond de Moderne Devotie en Thomas a Kempis, alleen vielen die niet binnen een actuele beweging. Stap voor stap heeft Zwolle kennisgemaakt met deze beweging die zo belangrijk is geweest voor de stad. Langzamerhand spreidt de Postmoderne Beweging zich uit over Nederland. De beweging kent geen bestuur, het is geen stichting of vereniging, maar een organische beweging die zich richt op de hele samenleving. Op dit moment wordt de Moderne Devotie als de ziel gezien van Zwolle, komt er een Nieuwe Leergang over Postmoderne Devotie en Leiderschap, zijn er vele studenten bezig met opdrachten over de Moderne Devotie, en bezinnen bedrijven zich op de waarden van de Moderne Devotie.

Deze beweging van eenvoud, niet oordelen, persoonlijke verantwoordelijkheid, gemeenschap, ondernemerschap, zorg en verbinding, is actueler dan ooit. Zwolle wordt daarom ook, samen met Deventer, als een voorbeeld gezien van hoe een Middeleeuwse beweging kan aantonen opnieuw van waarde te kunnen zijn in deze tijd en samenleving. Het jubileum wordt in het najaar met tal van activiteiten gevierd in Zwolle en Deventer. 12 oktober begint het met een rondleiding voor genodigden door het Devotie Kwartier van Zwolle.

 
 
Artikel delen:
Reacties 2
  1. " 12 oktober begint het met een rondleiding voor genodigden door het Devotie Kwartier van Zwolle."
    Met een beetje geluk komen ze allebei…
    MD als de ziel van Zwolle….
    Als je 't maar vaak genoeg herhaald, gaaijd'r vanzelf in geloven.

Reageer