Eigen tv-zender starten met TradeCast

Zwolle – De Nederlandse startup TradeCast levert op maat gemaakte, wereldwijd te ontvangen, interactieve tv-zenders die gemakkelijk via internet beheerd, geprogrammeerd en geëxploiteerd kunnen worden. Het Zwolse TradeCast ontketent een revolutie in de tv-, media- en uitgeversbranche: wereldwijd te ontvangen tv-zenders die kinderlijk eenvoudig beheerd kunnen worden, tegen een kostenmodel dat goedkoper is dan een gemiddeld FTE.

Na anderhalf jaar ontwikkelen opent TradeCast op 8 oktober officieel de deuren van haar hoofdkwartier in Zwolle. “We zijn klaar om onze visie en missie te delen”, zegt CEO Yillmaz Schoen. “Een eigen zender is een bijzonder communicatiemiddel dat bij elke huidige strategie past. Bovendien kan een eigen zender kosten besparen en zelfs een geheel nieuw verdienmodel creëren. Er zijn talloze onderwerpen, thema’s en doelgroepen waarvoor in de traditionele commerciële televisiestructuur geen ruimte is, of waarvoor geen toekomst bestaat in de verouderde uitgeverij cultuur. Deze werelden staan bovendien heel ver van elkaar af. Onze missie is dit gapende gat te vullen met TradeCast.” 

Volledig interactief
Dankzij de unieke web-omgeving van TradeCast is niet alleen de volledige programmering van een tv-zender gemakkelijk te beheren, maar kan elke uitzending ook voorzien worden van uiteenlopende interactiviteit. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om met een schermaanraking of muisklik meer informatie op te vragen over de producten of diensten die in beeld te zien zijn, of deze direct aan te schaffen. En dit alles kan in een volledig  gepersonaliseerde zendervormgeving.
Kijkers worden deelnemers
TradeCast zorgt niet alleen voor de infrastructuur en technologie die een eigen, professionele tv-zender mogelijk maken, maar biedt ook unieke manieren om van kijkers deelnemers te maken. Dankzij de talloze interactieve opties van TradeCast worden kijkers direct betrokken in de programmering. Via een op maat gemaakte mobiele applicatie kunnen kijkers eigen content insturen of live reageren op programma’s. Dit biedt ook ongekende nieuwe kansen voor programmamakers om creatieve formats te ontwikkelen en te interacteren met de kijker.
Meetbaar resultaat
Net als grote, succesvolle video-on-demand platformen als Netflix biedt ook TradeCast gebruikers de mogelijkheid om gebruikersdata optimaal te benutten, trends te ontdekken en deze zelfs te voorspellen. Het TradeCast-platform toont uitgebreide, real-time statistieken van elke tv-zender. En die zijn ook ideaal om beloften naar adverteerders keihard waar te maken.
Op alle schermen
TradeCast-zenders zijn niet alleen direct te bekijken via de webbrowser, maar ook als volledig gepersonaliseerde mobiele applicaties en apps voor Smart-TV’s. TradeCast geeft je daarmee de volledige controle over jouw eigen tv-zender. Waar je ook bent. 
“En mocht je op de ‘ouderwetse’ TV uit willen zenden, dan bieden we zelfs de mogelijkheid om een stream aan te leveren aan traditionele kabelexploitanten”, aldus CEO Yillmaz Schoen. “Maar apps zijn de toekomst van televisie. Er zijn meer bedrijven die dat denken, maar wij zijn wel de enige die deze manier exploiteren van content via eigen zender zo gemakkelijk, betaalbaar en bereikbaar maakt.”
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer