Meisje mishandeld in Engelse Werk

Zwolle – In park Het Engelse Werk is woensdagmiddag tussen 15.30  en 16.15 uur een 15-jarig meisje mishandeld. Er werd een Burgernet actie gestart.

Signalement: Twee mannen, getint, 20-35 jaar. Dader een: 1.85 – 1.90 m, zwarte jas met capuchon, beige bruine Nike schoenen, spijkerbroek. Dader twee: 1.70 m, rood Adidas vest met zwarte strepen, wollen muts, en een driekwart grijze broek. Richting Ecodrome weggelopen. Mocht u iets gezien hebben, bel dan de politie via 0800-0011.

Artikel delen:
Reacties 76
 1. Ten eerste sterkte voor het slachtoffer ..en ja hoor weer!! getinte ….en mensen maak je borst maar nat ..dit zal alleen maar toenemen , helaas .

 2. Je verwacht het niet, wederom lichtgetinte Nederlanders.

  Het is droevig gesteld met ons de autochtone Nederlanders.
  Want wij zijn Degene met oogkleppen op en zullen ons vertrouwde land met rap tempo zien veranderen in een vreselijke staat.

  De linkse gutmenschen , zijn de gene met de oogkleppen , telkens weer verbaas ik mij erover hoe dom deze mensen zijn.
  Google maar een licht getint en mishandeling.

  Je verwacht het niet

 3. Volgens minister Timmerfrans mag je niet islamfoob zijn. Geen enkele reden hiervoor. Meisje had vast geen hoofddoekje op, dan krijg je dat. Misschien moesten het meisje, de juweliers en ouderen die worden overvallen en mishandeld door vaak dezelfde chinezen ook eens aangifte doen van racisme. Dan zal Timmerfrans ook begrijpen dat het begrijpelijk is en juist andersom is: het is niet de marokkaanse kapper of de donerzaak die wordt overvallen, dat is eigen volk natuurlijk.

 4. Ahhh zo sneu!! Dat die daders het weer voorzien moeten hebben met zn 2 op een minderjarige.. goorlappen!!

  Het is nu het zoveelste incident in zwolle met de lichtgetinte mensen en ik weet dat je niet over 1 kam mag scheren als ze richting het ecodrome weglopen al helemaal niet.. Dan zijn het die zielige vluchtelingen uit de IJsselhallen uiteraard.. Nee geen slecht woord voor de mensen die hun families achterlaten om het hier beter te krijgen.. pff

 5. Eens met japser, de suggestie dat het vluchtelingen zijn is erg kort door de bocht. Er lopen wel meer lichtgetintiërs richting het ecodrome.

 6. Sterkte voor het meisje en voor alle mensen die menen te weten dat de daders vluchtelingen/luchtgetint/marrokanen zijn; meld je bij de politie in plaats van dat achterlijke, xenofobe geblaat hier neer te zetten. Die langspeelplaat kennen we nu wel.

 7. Pfff, gelukkig maar, Bernard, er is nog hoop voor je
  Overigens, waarom zou de oproep niet nodig zijn als de politie weet dat het lichtgetinten zijn? Daarvan lopen er meerdere rond, toch?

 8. Daders zijn lichtgetint volgens nieuwsbericht en nog presteert men het bericht niet als waarheid te waarderen of de politie weet het niet zeker. En wordt je uitgemaakt voor xenofoob. Blijkbaar heeft Leonardo een tintje en een minderwaardigheidscomplex. Ik lees wel vaker berichten van deze zeurpiet en altijd over xenofoob en gejank. Weet je wel wat xenofoob betekent?

  “Gewoon opdonderen met islamitsche gespuis” zou mijn iraanse vrouw zeggen. En mijn allochtoonse kinderen (want iraanse moeder) zijn ook xenofoob en moeten niets van moslims hebben. Haatdragend volk en niet moslims zijn minderwaardig voor hen.

  1,6 miljoen hebben we er in Nederland. Straks richting 2 miljoen en dan gaan we stemmen in de democratie. Mooie tijden gaan we straks tegemoet.

  Groeten,

  De xenofoob

 9. Als ze uit de IJsselhal komen hoop ik dat de zo gevaarlijke route per direct terug mogen nemen, en geen taakstrafje hier mogen vervullen.

 10. Haha er staat lichtgetint dus:vluchteling, Marokkaan en anders islamiet.
  Misschien waren het wel de Iraanse kinderen van van der wal?:o
  En dan!?

 11. haha 1ste john heeft geen enkele kennis van iran en inwoners. Mijn kinderen en vrouw zijn natuurlijk roomblank. Ik zet 25 euro op zwart dat het een islamiet is. 50 euro op rood dat het geen europeaan is. 100 euro dat wanneer het meisje een hoofddoekje zou dragen of getint was geweest, het hele bericht hier niet was verschenen.

  Lekker verder slapen 1ste john.

 12. Bof jij even van der wal, want als jouw kinderen wel een tintje zouden hebben dan had jij je grote mond wel dichtgehouden he?
  Hoe heb jij je bruid hier heen gehaald dan?
  Ik zet 25 Van tinder
  50 uit een catalogus
  Of 100 uit een azc.

  Slaap jij lekker verder hypocriet..

 13. Wat ik zeg, grote bek over vluchtelingen en zelf geen kennis hebben. Mijn vrouw krijgt de iraanse paspoort als bonus, hoef je niets voor te doen. Ik heb tenminste een vrouw en zo te lezen haal jij de vrouwen ergens anders vandaan. Heeft je vader je al voorgesteld aan je nichtje?

 14. vd Wal; wat een praatjes zeg; veel lichtgetinte mensen in Nederland hebben ook een Nederlands paspoort, het is dus volstrekt irrelevant voor mij of de daders lichtgetint of roomblank zijn. Dat maakt dit misdrijf niet minder erg voor het slachtoffer.

 15. Veel lichtgetinte mensen in Nederland kunnen niet met hun tengeltjes van een ander afblijven of andersman zijn of haar spullen. Zie opsporing verzocht, de berichten in de Stentor en weblog. Lijkt wel of ze iets hebben tegen de blanken. Dat begint wel op te vallen…

 16. Gek genoeg wordt er in het berichtje gesproken over getint. Eigenlijk weet je dan nog niets, is dit: licht getint, zwaar getint of ergens er tussenin?

  Graag iets duidelijker info als het mag.

 17. Haha Vd wal, succes met je kruistocht tegen de licht getinte mensen.
  Veel roomwitte mensen halen onze banken leeg. Hou je daar ook je kleuren waaier bij? Simpel figuur, hoop dat je kinderen meer op hun moeder lijken.

 18. Vd wal; grappig dat u zelf kunt zeggen dat een ander geen kennis heeft.. Maar dat u wel een iraanse heeft uitgezocht.. wilden ze uw vrouw niet meer in haar eigen land of was ze al haram? Of ging het toch om een verblijfsstatus?

  Tashakur!

 19. Oh en geen enkele blanke heeft mijn bankrekening leeg getrokken. Ook geen lichtgetinte, negroide of een paarse chinees met permanente darmkrampen (uit mijn kleurenwaaier no. 27)

  Bij jou dus wel? Hebben die nare blanken eerst je pinpas beroofd of hoe moet ik mij dat voorstellen?

 20. @vdWal.
  Tot welk Iraans volk behoort jouw roomblanke vrouw precies?
  Behoort ze bij de Perzen, Osseten, Tadzjieken, Koerden, Pathanen, Scythen, Parthen, Meden, Alanen, Sarmaten of Bactriërs?

 21. Of ze wit,zwart, geel of groen waren/zijn maakt niet uit…
  Die gasten moeten keihard gestraft worden want als ze opgepakt worden en weer na twee dagjes vrijgelaten worden dan blijven die dingen gebeuren, gewoon handen of voeten eraf of wat anders wat ik al in mijn eerdere bericht vermeldde, gewoon hard aanpakken dat tuig!!
  Van de kinderen afblijven!!!

 22. Het is wel opvallend dat een aantal mensen in dit draadje last hebben van Oikofobie.
  Bovendien lijkt dit een afleidingsmanoeuvre van het onderwerp in dit draadje.

 23. japser: bankencrisis veroorzaakt financieel leed. Niet goed te praten en verderfelijk. Maar bankiers hebben niet gemoord, verkracht, mensen verbrandt of oma’s mishandeld. En persoonlijk is mijn leven me meer waard dan m’n geld. Dus hoe hard je je best ook doet met je ‘ja maar blanken doen het ook’, je vergelijking is vergezocht en gaat nogal mank.

 24. Jemig, begint steeds duidelijker te worden met wat voor slimme figuren hier rond hangen. Als je de gevolgen van de bankencrisis niet kan koppelen dan wordt het lastig om feiten aan te dragen die ?berhaupt begrepen worden.

  Ik ga het proberen: bijvoorbeeld : bankencrisis-> bezuinigingen->minder blauw op straat->minder geld voor ggz-> ellende op straat.

  Dure premie -> niet verzekeren-> geen zorg.

  Tja kan nog wel even zo doorgaan, maar als je dat al niet begrijpt dan snap ik ook dat je alles op een huidskleur gooit want dat is verstandelijke het meeste wat binnen je mogelijkheden ligt

 25. Jesse heeft daar wel een goed punt vind ik. Japser haalt als enig tegen argument de bankencrises aan. Een gedachte uit financieel oogpunt, van zijn kant wat mij betreft., niet echt sociaal. zolang het mijn portemonnee maar niet raakt. Was jij niet degene die hier schreef, zodra het nodig is stel ik al mijn kamers beschikbaar? Nou, ik kan je vertellen de nood is nu al heel hoog. Wat opvang betreft. Ik hoop dat deze zaak gauw opgelost word. Mochten deze gasten wel uit de “tijdelijke opvang” komen dan neem ik dan dat er passende maatregelen worden genomen. Namelijk opzouten.

 26. waarom vallen mensen in de reactie,s elkaar aan ? ( uitzonderingen daargelaten ) het is een feit dat de licht getinte inwoners de statistieken aanvoeren aangaande criminaliteit , daarom begrijp ik de reactie,s , ook begrijp ik de reactie,s van de mensen die het er niet mee eens zijn , maar daar zeg ik tegen ..WAKE UP !!!! aangezien die nog steeds de waarheid niet willen zien ,,dus voorstanders kom op en begin maar met schelden …

 27. Leuke stelling. Ik ga het ook eens proberen
  bijvoorbeeld : gratis zorg voor vluchtelingen en personen in bijstand (meer dan 80% van de personen in bijstand zijn niet westers) -> bezuinigingen->minder blauw op straat->minder geld voor ggz-> ellende op straat.

  Dure premie -> niet verzekeren-> geen zorg of geen zorg voor ouderen, gehandicapten en hulpbehoevenden.

  Slimme en barmhartige mensen willen deze stelling vaak niet zien.

 28. Bericht door jesse, op 8 oktober 2015 14:29

  Maar bankiers hebben niet gemoord, verkracht, mensen verbrandt of oma’s mishandeld.

  Dus zelfmoorden door mensen die de financiële problemen boven het hoofd gegroeid zijn en kinderen die te vondeling gelegd zijn omdat de moeder niet de middelen had er voor te zorgen hebben niks te maken met de financiële crisis?
  Maar om jou wereldbeeld niet al te veel te verstoren: Er zijn natuurlijk ook heel veel getinte bankiers. En dat zijn vast de ergsten.

 29. vd Wal als je dan toch wil roeptoeteren doe het dan goed;

  Hoe komt het toch dat zo veel niet-westerse allochtonen zijn aangewezen op een bijstandsuitkering? Niet-westerse allochtonen maken 12 procent uit van de bevolking, maar vormen 45 procent van alle bijstandsontvangers ?? meer dan autochtone Nederlanders, die goed zijn voor 44 procent.

  Bericht van vd Wal;

  Leuke stelling. Ik ga het ook eens proberen
  bijvoorbeeld : gratis zorg voor vluchtelingen en personen in bijstand (meer dan 80% van de personen in bijstand zijn niet westers) -> bezuinigingen->minder blauw op straat->minder geld voor ggz-> ellende op straat.

  Moeilijk h? feiten checken? Kostte mij nog geen minuut…succes verder.

 30. En in de toekomst zullen vermoedelijk steeds meer getinte mensen carri?re gaan maken in het bankwezen.
  Wat dit gaat betekenen voor de bankencrisis is koffiedik kijken, we zullen het vanzelf zien in de statistieken.

 31. Dus zelfmoorden door mensen die de financiële problemen boven het hoofd gegroeid zijn en kinderen die te vondeling gelegd zijn omdat de moeder niet de middelen had er voor te zorgen hebben niks te maken met de financiële crisis?

  Bernard: zet de getallen uit jouw bovenstaande kwestie nu eens af tegen het aantal doden als gevolg van moslimgeweld. Wat valt je op?

 32. De bankencrisis gebruiken als argument om andere problemen maar niet te hoeven erkennen vind ik inderdaad niet erg sterk.
  Volgens mij noem je zoiets dan ook een drogreden.

 33. Ik ben een Licht getinte Nederlander en als ik dit tegen was gekomen had ik net als mijn licht getinte vrienden keihard ingegrepen.
  En nee dit is geen stoere internet praat, in het verleden heb ik in dergelijke situaties ook ingegrepen.
  Het is zo jammer dat er mensen zijn die op internet een vrij brief denken te hebben en ongenuanceerd andere huidskleuren durven aan te vallen.

  Ik heb licht getinte vrienden die in Afghanistan gediend hebben, en licht getinte vrienden die als trainer en ambulance medewerker werken.
  Zelf werk ik in de financiële sector, woon ik samen met mijn Nederlandse vriendin en betaal ik netjes mijn studie lening af..
  Ik heb een hele diverse vriendengroep die deels werk hebben/studeren of zonder werk zitten. Jullie weten vast wel wat ik probeer te zeggen.
  En juist dat is het probleem, velen weten wel dat er ook goede licht getinte burgers zijn die niet minderjarige meisjes zullen mishandelen.
  Maar als je zelf dat besef al hebt, waarom vervallen vele van jullie dan continu in hetzelfde racistische patroon?

  Zouden jullie dergelijke racistische uitspraken ook tegen een licht getinte vriend/kennis collega durven zeggen?

  En over vluchtelingen??.. ik vraag mij oprecht af waarom wij in Zwolle nog ieder jaar een bevrijdingsfestival vieren.
  Blijkbaar gunt het merendeel van onze samenleving een ander deze vrijheid niet. Of zullen wij dit in het vervolg ook onder het kopje ⤽traditie⤝ met een korrel zout nemen.

 34. Tuurlijk zijn er geweldige lichthetinte medelanders. Ik heb er een aantal in mijn kennissen-en vriendenkring. Probleem is alleen dat de licht-en donkkergetinten (ook tot hun grote ergernis) zo gruwelijk in de meerderheid zijn als het gaat om criminaliteit en gevangenispopulatie. Het meest bizarre is dat die gekleurde kennissen en vrienden van mij onze softe aanpak als belangrijke oorzaak zien. “Ze lachen jullie rechters en politie keihard uit, je moet die gasten veel harder aanpakken, dan voorkom en beperk je herhaling”. En als ik dat zeg als blanke Nederlander ben ik een racist. Heel apart….

 35. @Lichtgetinte nederla: Helemaal eens. Maar bedenk dat de meeste mensen die hier overdag schrijven werkloos zijn en niet veel beters te doen hebben dan wat te trollen op dit weblog. Daar hoor ikzelf trouwens ook bij. Wel jammer dat dit een verkeerd beeld geeft van de echte Zwollenaar. Maar de goede lezer ziet daar wel doorheen (hoop ik).

 36. Ik heb het eerder ook al gezegd zolang we van die idiote wetten hebben die niks veranderen in het gedrag van de daders, die alleen maar de naam “wet” hebben en meer niet blijft dit komende jaren gebeuren..
  Er is niemand in de regering die voor de harde aanpak is , daarom vind ik jammer dat er geen politici is zoals toen Stalin was…
  Als hij nu had geleefd en we hadden hem in onze regering dan was al die ellende niet geweest die klote toestanden met “vluchtelingen”, die criminaliteit, en ga zomaar door…Als hij aan de macht kwam, was binnen een mand anders en totale orde op zaken!!!
  Iemand met harde aanpak maar wel goed voor de volk!!
  DE wetten zouden prima werken en jij zou je fijn en veilig voelen!

 37. Persbericht politie:
  Het meisje liep met haar fiets in het park Het Engelse Werk en werd door twee onbekend jonge mannen in gebrekkig Engels aangesproken. Zij vroegen haar de weg naar het centrum maar werd daarbij door één van de mannen beetgepakt. De ander stak haar met een scherp voorwerp. Zij raakte daarbij licht gewond. Het meisje sloeg van zich af waarop één van de mannen haar band van de fiets lek stak.

  Dat er dan naar de vluchtelingen gekeken worden in dit verhaal lijkt me niet raar. Die gedachte afschuiven op “racisme” is een zwaktebod en de ogen sluiten voor logica.

 38. Het is ook niet raar. Ook bij de moord op Marianne Vaatstra wist bijna iedereen zeker dat het iemand uit het AZC daar in de buurt moest zijn, tot de politie toe. Er zijn toen zelfs mensen uit dat AZC daarvoor opgepakt.

 39. @bernard: uiteraard is een compleet niet vergelijkbaar geval er het bewijs van dat het absoluut onmogelijk is om te denken dat wanneer getinte Engelssprekende personen een meisje bedreigen en verwonden het om asielzoekers zou kunnen gaan. Het is inderdaad niet logisch en compleet idioot om zo te denken.

 40. Zo zie je maar weer , ook onder getinte mensen komen tokkies voor, waren goed ingeburgert, hadden blijkbaar ook al geleerd geen respect te hebben voor medemensen. Vast voetbalfans 🙁

 41. Ik ben eigenlijk benieuwd naar het achterliggende verhaal van wat er gebeurd is. De politie spreekt over “lastig gevallen”, wat me een eufemisme lijkt wanneer je het verhaal hier leest. De info is nogal summier.

 42. Politie moet hier werk van maken!
  Als dat wel 2 “vluchtelingen”waren uit ijsselhallen dan kunnen ze makkelijk gevonden worden…
  -Dat meisjes gaf de beschrijving door( hun uiterlijk,kleding/schoenen die zij droegen)
  -Bij die noodopvang in Zwolle hangen camera’s, van goed kwaliteit!
  -Beelden kunnen vanaf de tijdstip dat die gasten weg renden bekeken worden , ze kunnen daar als ze de beelden bekijken gelijk zien of die gasten ( als ze aan de beschrijving voldoen) uit die noodopvang komen…
  -Nog iets, iedereen die nu daar zit heeft daar een soort ID kaart waarop hun naam,geb,datum en alles op staat, dus kunnen ze gelijk zien en volgens me moet elke “vluchteling” zich daar na een bepaalde tijdstip melden( althans zo was dat jaren geleden wel) bij de receptie als die laat in de avond terugkomt in de opvang..
  Als die gasten niet uit ijsselhallen komen dan wordt het een moeilijk verhaal maar hoop dat die eikels gevonden worden en keihard worden gestraft!
  Voor dat meisje hoop spoedig herstel!

 43. Ik ben benieuwd wanneer we Rutte in Zwolle kunnen verwelkomen wanneer hij het meisje een hart onder de riem komt steken. “vluchtelingen en medewerkers moeten zich veilig weten” maar gewone burgers toch ook mag ik hopen?

Reageer