Solo-expositie kunstenaar Edo van Doorne

Zwolle – In de Zwolse binnenstad opent op 18 oktober een nieuwe tentoonstelling. Kunstenaar Edo van Doorne is in het middeleeuwse pand Het Langhuis te zien met zijn solo-expositie: Het Beeld en Het Ontwerp.

page_00001.jpg 

Iedereen is welkom bij de opening om 16.00 uur. Hierna is de expositie nog tot en met 8 november te bezoeken tijdens de openingstijden van Het Langhuis: woensdag t/m zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. Toegang is gratis. Welke kleur moet de zitting van deze stoel hebben? Hoe groot zou deze tafel idealiter zijn? Heeft stucgips de juiste textuur voor een beeld van deze grootte? Wat is de essentie van dit gezicht en blijft die overeind wanneer het in beton gegoten wordt? Deze en oneindig veel meer grote en kleine vragen laten zich in het atelier van de kunstenaar op verschillende manieren beantwoorden.

De terughoudende houding van kunstenaar Edo van Doorne tijdens het maken van al de keuzes die deze vragen oproepen lijkt een rode draad in zijn werk te zijn. Hoe uiteenlopend de projecten en producten ook zijn, altijd lijkt het resultaat afgedwongen te worden door een welhaast meditatieve concentratie die wordt vastgehouden tijdens het hele maakproces. De nog premature meubels en beelden worden al in het vroegste stadium van hun nog prille bestaan tegen het licht gehouden om zodoende te achterhalen wat ze zelf willen, wat ze zelf kunnen zijn.
Het Langhuis is een kunstenaarsinitiatief en expositieruimte voor hedendaagse beeldende kunst. De expositieruimte bevindt zich in een monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Het hele jaar door worden er unieke tentoonstellingen georganiseerd.
Artikel delen:

Reageer