Spetterende start van sloop De Weezenlanden

Zwolle – Woensdagmiddag gaf de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar het officiële startsein voor de sloop van voormalig ziekenhuis ‘De Weezenlanden' in Zwolle.

07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_04_.jpg 

Wethouder Vedelaar verrichtte de eerste sloophandeling op uitnodiging van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Novaform Vastgoedontwikkelaars onder toeziend oog van projectpartners, omwonenden en overige betrokkenen bij dit project. Aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, wordt de voormalige ziekenhuislocatie ‘De Weezenlanden’ herontwikkeld tot een hoogwaardig nieuwbouwproject met circa 230 woningen en appartementen in het koopsegment, luxe huursegment en corporatie huursegment. De eerste fase zal in het eerste of tweede kwartaal van 2016 in verkoop gaan. Het volledig nieuwbouwproject zal in drie tot vier fases gerealiseerd worden. Bekijk voor meer informatie de website: www.deweezenlanden.nl.

07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_02_.jpg

07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_07_.jpg

07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_05_.jpg 

07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_01_.jpg
 
07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_08_.jpg 
 
07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_03_.jpg
 
07-10-2015_start_sloop_ziekenhuis_de_wezenlanden_06_.jpg 
Artikel delen:
Reacties 20
 1. Wat een belachelijke en geld verspillende actie.
  Ach wat maakt het ook uit we gaan gewoon met ons allen extra gemeente belasting betalen,Om ook volgend jaar verzekerd en getuige te zijn van dit soort grandioze acties, Gemeente Zwolle ga je diep schamen.

 2. Voordat ik iets zeg over geldverspilling zou ik eerst moeten weten wie dit betaald heeft, maar iets zegt mij dat de gemeente Zwolle er ook wel een bijdrage aan heeft geleverd.

  Wat is er mis met een toespraak(je) en een symbolische eerste 'hap' uit het gebouw en daarna allemaal weer rap terug naar het gemeentehuis? Voor mij hoeft al dat vuurwerk, confetti en champagne ook niet zo, zéker niet als het betaald wordt door de burgers.

 3. Ja mee eens Historisch besef, ik ben ook wel benieuwd wie dit betaald heeft.

  Voor wat het waard is: het komt op mij een beetje decadent over.

 4. Toch een stukje geschiedenis wat afgesloten, afgebroken word. De Weezenlanden. Heb daar heel wat voetstappen gemaakt door de jaren heen. Het was een goed ziekenhuis met fijn personeel. Mooie afsluiting van dit tijdperk afgelopen woensdag. !

 5. Als zij dan toch zo nodig vuurwerk willen gebruiken blaas dan meteen het gebouw op.
  Ongekend, sta je daar een borrel te proosten op een sloop die al in volle gang is. Boerhof & de BoBo's

 6. Een gigantische klus. Hoop wel dat men de bomen zo veel mogelijk probeert te sparen. Die hebben we toch al niet zoveel in Assendorp.

Reageer