Koplopers WRZV verstevigen koppositie

Zwolle – Afgelopen competitieronde was het zeker geen ‘bijltjesdag' en wisten alle koplopers uit zowel de hoofd-, als eerste klasse te winnen en de leidende positie te versterken. Het blijft dan ook uitermate spannend, want ook de concurrentie wist te winnen en in het goede spoor te blijven.

Mooie wedstrijden en veel spanning! Dat is wekelijks te zien op de maandag in de Hoofdklasse A. Op een sportieve wijze worden er wekelijks attractieve wedstrijden gespeeld. Spanning ten top, omdat de top vijf nog niet heeft verloren. Het belooft dit seizoen in deze klasse spannender dan ooit te worden. Wolters Recycling kwam niet in actie. Dozend speelde wel en wist te winnen met 8-4 van Stip Entertainment. Bola-Lah! wist in een sportief duel maar nipt met 8-7 te winnen van Diaspora. Tabonon Sportschool wist met een 7-3 zege op Nico Brillen de koppositie te behouden. Met net zoveel punten, maar een iets minder doelsaldo blijft VT Benz in het spoor. In een leuk duel werd Kletsen en Proeven met 7-5 aan de zegekar gebonden. Woord en Daad blijft hekkensluiter. Dit keer was promovendus het Beugeltje met 6-7 te sterk. In de eerste klasse kwam het vriendenteam van Opgezwolle weer in actie. Ook vanavond wisten de routiniers te winnen. Deze keer was subtopper Exact de klos. Opgezwolle won ruim met 6-1. Argos Bebemus wist een knappe overwinning te boeken op FC Knetter. De jongens uit Westenholte waren niet opgewassen tegen het gehavende Argos en verloren met 5-9. De VIPS boekten een knappe overwinning tegen het hoog geklasseerde Cycloon Zwolle. In een spannend duel won VIPS uiteindelijk met 4-3. Trias verloor van Febreros United met 5-8. Wehkamp.nl haalde op de late avond een 8-7 zege uit het vuur tegen Minoyu Restaurant.

FC Hummel begon afgelopen woensdag in nieuwe blauw witte tenues en heeft met het bedrijf MELLON een (nieuwe) sponsor. De wedstrijd begon met een fanatieke 'pot' zaalvoetbal tussen FC Hummel en YBC (Buitenhuis Containerbouw uit Staphorst). Onder aanvoering van Jurjen Bolks kwam YBC op voorsprong. In een mooi 'over een weer' duel kwam FC Hummel vlak voor rust op 1-1. Vanaf eigen helft scoorde Bart Willering uit het niets een werelddoelpunt. Vlak daarna was het Tom Bosma die knap inschoot en YBC op een 3-1 voorsprong zette. Na de 4-2 voorsprong van YBC verprutste FC Hummel kans op kans en kwam lange tijd niet dichterbij. Ook Tom Bosma wist tot twee keer toe van veraf voor open doel niet te scoren. Zo bleef het spannend tot het einde. Vlak voor tijd was het FC Hummel die na een mooie combinatie toch nog voor de 4-3 en daarmee de eindstand zorgde. Titelverdediger Bordeaux Groen had een slechte seizoenstart en moest aantreden tegen de Belgische Keizer 2 van Michel Koster. Nadat lange tijd de 'brilstand' op het scorebord stond, was het nota bene keeper Jan van Blanken die met een fantastische lob 'de Belg' op voorsprong zette.

Daarna was het wederom van Blanken, die nu een penalty veroorzaakte en kon vertrekken. De stand werd door Bordeaux gelijkgetrokken. Het bleef spannend en de teams gingen met 2-2 de rust in. Ook de 2e helft bleef tot aan de laatste minuut met een 4-4 eindstand op het scorebord zenuwslopend. De Belgische Keizer 2 pakte het eerste punt dit seizoen en Bordeaux bivakkeert op dit moment in de middenmoot. Ook de teams van Vastgoed Dalfsen en Neptunes'12 maakten er een mooi schouwspel van. Het duel eindigde in een 7-7 eindstand. Europanel rukte op naar de tweede plaats in de stand door met 5-3 Poppe Advocatuur terug te wijzen. Het slot van de avond was voor koploper Blazende Veiligheid, die wederom wist te winnen en The Green Room met een 9-5 nederlaag huiswaarts stuurde.

In de eerste klasse B wist Ghana'82 met 5-2 te winnen van ZVV Pruts. Allesoverrechten.nl verloor verrassend met 3-6 van het laag geklasseerde Amicitia Fortior. Karba en Zwolle Zuid hielden elkaar in een leuk duel in evenwicht (5-5). AVC verstevigde de koppositie door met 10-4 te winnen van Out Sport. Mede koploper Torsades Trois Points won gemakkelijk met 10-2 van IJsselhallen Zwolle.
De volgende speeldata zijn op maandag 12 oktober en woensdag 14 oktober. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.

 

Artikel delen:

Reageer