Gemeente Zwolle hangt regenboogvlag uit

Zwolle – Van vrijdag 9 tot maandag 12 oktober hangt gemeente Zwolle, net als met 45 andere gemeenten, de regenboogvlag uit voor Coming Out Dag. De boodschap van deze dag is dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT). De vlaggen worden gehesen om deze boodschap kracht bij te zetten.

Gemeente Zwolle vindt seksuele diversiteit een onderwerp dat aandacht verdient. Sinds 2008 wordt er een actief beleid gevoerd om de bespreekbaarheid en acceptatie te vergroten. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat 6% van de Nederlandse bevolking homoseksueel, lesbisch of biseksueel is en ook als zodanig leeft. Dat zijn ruim een miljoen mensen. 5% van de mensen heeft een ambivalente genderidentiteit (CBS 2014). De regenboogvlag wordt door wethouder Nelleke Vedelaar gehesen bij theater Odeon. En ook aan de Peperbus wappert de regenboogvlag. Hier zal de beiaardier Roy Kroezen het regenbooglied van Paul de Leeuw ten gehore brengen. Verder wordt op vrijdagochtend 9 oktober de theatervoorstelling Boys don't cry tweemaal voor Zwolse scholieren gespeeld. Het COC Zwolle verzorgt aansluitend voorlichting op de betreffende middelbare scholen. Gemeente Zwolle zet zich al vanaf 2008 in om de bespreekbaarheid en acceptatie van LHBT's te vergroten. Om dit doel te bereiken worden verbindingen gelegd met onderwijs, zorg, welzijn en sport. Er zijn diverse samenwerkingen met onder andere het COC Zwolle, zorg- & welzijnsinstellingen, verenigingen en andere koplopergemeenten in het land. 

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dus voor 6% van de bevolking die graag vaak in het middelpunt van de belangstelling wil staan, moet deze onzin worden gehouden?

  Meer dan een miljoen mensen leven in armoede of pissen in hun luier die morgen weer wordt verschoond. Een miljoen mensen hebben een handicap. Een miljoen mensen zijn aseksueel en willen niet meer seksen vanwege ziekten. Meer dan een miljoen mensen houden van dikke tieten en lekkere vrouwen.

  Het is niet meer de jaren 80 of 90. Mja Zwolle loopt alijd achter de meute aan.

 2. Beter slaan ze een jaartje over. Het kan toch nooit de bedoeling zijn het risico te lopen onze nieuwe NL-ers voor het hoofd te stoten.

 3. AANGEZIEN JE ONDER HET STUK OVER DE GELUKSZOEKERS GEEN REACTIE MEER MAG PLAATSEN ( TJA WEBLOG WIL SCHIJNBAAR OOK NIET DAT DE WAARHEID WORDT VERTELD ..DAN MAAR HIER , WANT OOK ANDERSDENKENDEN EN ZEKER HOMO,S ZULLEN HELAAS NOG VEEL LAST GAAN ONDERVINDEN VAN DE ISLAMISERING VAN HOLLAND ,,,MENSEN STA OP KOM IN VERZET ….LEES DIT MET AANDACHT EN STA OP !!!!kennelijk is de Nederlandse media van mening dat onderstaande geen belangrijke informatie is. Men wil veel liever dat u het beeld heeft dat er honderdduizenden zo niet miljoenen mensen hun heil zoeken in Europa omdat in de thuislanden oorlog, honger en ellende zou heersen. Dat dit beeld niet strookt met de werkelijkheid blijkt wel uit een artikel in de Britse media. De Britse media die haar taak, objectief informeren van burgers, kennelijk wel serieus neemt.
  Calais-camp

  Uit het genoemde artikel in o.a. The Daily Mail blijkt namelijk dat HRF (Human Relief Foundation) min of meer in shock is. Uit een onderzoek in Calais, in hetgeen men de Jungle is gaan noemen en waar als sinds enkele maanden vele tienduizenden migranten zich verzamelen om naar Engeland te glippen, blijkt namelijk dat 95 tot 97% van de zogenaamde ??vluchtelingen?? helemaal geen vluchtelingen zijn maar illegalen die slechts geld en dure goederen willen.
  De voornamelijk kerngezonde wel doorvoede mannen, gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar, hebben geen enkele reden om hun thuislanden te ??ontvluchten??. Men heeft het in de thuislanden namelijk helemaal niet slecht. Er is meer dan voldoende voedsel en ook financieel heeft men het zowel thuis als in Calais alles behalve slecht, en van een oorlogssituatie of van vervolging in de thuislanden is geen enkele sprake. De enige reden die men heeft en die HRF kan bedenken is dat de illegalen die gelokt zijn door o.a. Angela Merkel uit zijn op geld en alleen luxe goederen willen.
  Dat blijkt ook uit het feit dat de hulpgoederen en voedsel die onder andere HRF en talloze ??bleeding hearts?? inzamelen en ter beschikking stellen weggegooid en in de fik gestoken worden door de illegalen. De Jungle, zoals men de bebossing rondom Calais noemt, is een grote vuilnisstort geworden. Schenkingen worden linea recta op de al enorme vuilnisbergen gestort. Wat enigszins bruikbaar is verhandeld men onderling op een manier die uw voorstelling te boven gaat. Uit talloze video opnames blijkt dat deze illegalen, want zo noem je deze illegale mensen, uitermate ondankbaar, zeer veeleisend en hondsbrutaal zijn. Op het agressieve af. En men neemt ook vaak een zeer dreigende houding aan.
  HFR is dan ook van voornemens haar nood- en andere hulp aan de illegalen op te schorten. Men is alleen nog maar bereid om de zeer sporadische vrouwen en kinderen welke, vermoedelijk de echte vluchtelingen zijn, in de zogenaamde ??Jungle?? te helpen. Verder overweegt HRF om haar hulp aan deze asieleisers nu per direct op te schorten.
  Dringt natuurlijk de vraag op hoe representatief de bevindingen van HRF zijn voor de gehele asiel tsunami waarmee wij ook in Nederland te maken hebben. Hoeveel van de mensen die asiel eisen, want netjes vragen is er al niet meer bij, zijn werkelijk vluchtelingen? Gezien het ook hier overstelpende aantal gezonde mannen van gemiddeld 20 tot 30 jaar, het feit dat er een enorme handel is in valse Syrische paspoorten, gezien het absurd grote mensensmokkel netwerk, kunnen wij met grote vrezen vrezen dat slechts een minimaal aantal mensen werkelijk vluchtelingen zijn. Of jihadisten. Uit talloze fotografische bewijzen op social media blijkt dat er nu ook een behoorlijk groot aantal jihadisten mee reizen.
  Dit zou een enorme bron van zorgen moeten zijn. De gegeven feiten zouden niet alleen ons maar ook onze politici en voornamelijk linkse ideologen en opiniemakers schrik aan moeten jagen. Is het niet dat onze media en politieke verantwoordelijken het stelselmatig alleen maar over vluchtelingen uit Syriƫ hebben en ons dus doelbewust belazeren!

 4. Hallo met adrie

  Firefox wat bedoel je te zeggen snap de nims meer van gebruik eens spaties wat heeft dat met regen boog vlag te maaken sorry hoor wil niet flouw doen

Reageer